Sergio Herman serveerde een mooi gerechtje als hapje. Aardappelcréme met krab en selderij.
Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 50 minuten Moeilijkheidsgraad: *****
Nodig: Voor de aardappelcrème: 4 grote bloemige aardappelen 1/2 dl melk 1/2 dl room 50 g boter 1/2 dl olijfolie
Voor de vinaigrette: 2 eetlepels aceto balsamico met kersensiroop (Villa Mandori Dark Cherry) of ingekookte balsamico 5 eetlepels Arbequina olijfolie
4 gekookte krabbenpoten (king crab) 4 eetlepels gekookt Noordzeekrabvlees 200 g verse mayonaise 1 hardgekookt ei peper en zout sap van 1 citroen 1 dikke bleekselder 1 potje piment d'espelette enkele sprietjes bieslook 1 theelepel geroosterd sesamzaad jonge tatsoiblaadjes (of postelein blaadjes)
Doen:
Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af, laat even uitwasemen en haal ze door een pureeknijper. Verwarm de melk, room, boter en olijfolie tot ongeveer 40 °C. Voeg dit mengsel deel voor deel toe tot de puree goed smeuïg is, Kruid eventueel bij met wat zout. Druk de puree door een zeef om de laatste klontertjes te verwijderen, meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Steek het ei in de pureeknijper en pureer het.
Maak het krabvlees aan met wat mayonaise, gepureerd ei, peper, zout en citroensap, Haal het krabvlees uit de krabbenpoten en snijd het in gelijke stukjes, Haal de nerf uit de selderstengel en snijd de stengel met een dunschiller in dunne banen, Snijd daar vervolgens fijne staafjes uit (julienne) en leg ze meteen op ijswater zodat ze krokant blijven. Vermeng de rest van de mayonaise met een beetje piment tot ze licht pikant is, lepel wat aardappelcrème in de glaasjes, Lepel er de vinaigrette over, Vul aan met de stukjes krabben poot , een lepeltje krabvlees en drupjes pimentmayonaise, Werk af met sprietjes bieslook, sesamzaad en jonge tatsoiblaadjes. (blad Magazine van het nieuwsblad)
|