Inhoud blog
 • Verslag van de ‘Rotary Kerstcorrida’ te Tielt maandag 26 december 2016.
 • Verslag van de 16de Kerstcorrida te Langemark op zondag 11 december 2016!
 • Verslag van de 12e Kerstloop in Waregem op zondag 4 december 2016
 • Verslag van de Milcobelrun te Langemark op zaterdag 26 november 2016.
 • Verslag van de 22ste editie van ‘ROUTE 62’ te Gistel op zaterdag 19 november 2016.
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Blog Natalie Tijtgat
 • Belevenissen van een loper
  Verslagen van stratenlopen en joggings waar ik aan deelneem!
  Geert Frickelo geboortedatum 24-08-1964 woonplaats: Oostkamp Beroep: onderhoudsmekanieker bij Bekaert Aalter
  29-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de ‘Rotary Kerstcorrida’ te Tielt maandag 26 december 2016.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Verslag van de ‘Rotary Kerstcorrida’ te Tielt maandag 26 december 2016.

   

  Deze wedstrijd had ik graag nog meegelopen als laatste wedstrijd van het criterium ‘ Danneels Lopen in het Molenland 2016’. De hoofdwedstrijd (10km) begint pas om 19.00u. Helaas moest ik op deze 2de kerstdag werken en was ik van plan om direct na het werk naar Tielt te rijden. Daar aangekomen was het al direct zoeken naar een parkeerplaatsje want in de nabijheid van de sporthal stond het al helemaal vol. Gelukkig vond ik nog een plaatsje( alhoewel niet helemaal volgens de regels) nabij de inschrijvingen. Er waren ook nog jeugdwedstrijden, een wedstrijd voor dames 5 km en een wedstrijd voor heren ook 5 km. Die waren nog volop bezig toen ik mij ging inschrijven in de Europahal. Goed systeem hebben ze daar, je moet eerst €8 betalen om aan een inschrijvingsstrookje te geraken, invullen en inruilen tegen een borstnummer met chip (racetimer). Zo gaat het echt heel vlot want het zag er naar uit dat het daar heel druk ging worden. Ondertussen was het al 18u30 geworden, tijd om de overtollige kledij in de auto te gooien en aan de opwarming te beginnen. Het was een mooie dag geweest maar bij het vallen van de avond begon het toch echt af te koelen. Eenmaal je als loper onder stoom bent dan voel je de kou niet meer dus we waren vertrokken om het parcours te verkennen. De tijd staat niet stil en om 19.00u stonden er ongeveer 800 ongeduldige deelnemers klaar onder de startboog. Iedereen wilde blijkbaar vooraan starten want de masse schoof altijd maar verder op tot ze na 100 m eindelijk tot stilstand werden gebracht. Nog een flauwe poging om iedereen achteruit te krijgen maar dat bracht niet veel zoden aan de dijk. Toch jammer dat zo’n organisatie dat zomaar laat gebeuren. Een eenvoudig lint en 2 mensen om het vast te houden kan hier wonderen doen! Dan het startsignaal en weg waren we, ik zat wat ingesloten en het duurde toch wel een tijdje voor ik volop kon lopen. Zeer hectische start ook met net voor mij een valpartij. Daar lig je dan en krijg je ook nog eens de massa over je heen, niet leuk! Ik dacht dat ik veel terrein verloren had t.o.v. mijn traditionele concurrenten maar dat viel nog mee. Ze liepen allemaal voor mij uit. De één na de ander kon ik bijhalen en achter laten. Het parcours was niet geheel vlak en er moesten 3 ronden afgelegd worden. Telkens als we terug in de buurt van de markt kwamen stond het volk rijen dicht en werd er luid aangemoedigd. Ondertussen was ik al flink opgeschoven en had echt een goed gevoel bij het lopen. In de laatste 500m werd ik nog voorbij gestoken door een dame die blijkbaar nog heel wat over had. Ik eindigde de wedstrijd in een tijd van 38 min en 56 sec. dat is goed voor een gemiddelde snelheid van 15,4km/h en een 91ste plaats op 793 aangekomen deelnemers. Zeer tevreden met dit resultaat na het debacle in Langemark. Als naturaprijs was er voor iedereen een mooi witte handdoek en veel gezelligheid in de zaal. Ik ben tevreden naar huis gegaan en dat had niet alleen met het lopen te maken!

   

  Hierbij sluit ik mijn loopjaar af en sluit ik ook deze blog af. Ik ben deze blog begonnen in 2010 en heb hem steeds trouw bijgehouden. Ik heb het wel en wee van mijn loopavonturen proberen weergeven en ook een beetje reclame gemaakt voor de loopsport in het algemeen en voor de verschillende organisaties. Ik ga blijven lopen, dat veranderd niet, maar het zullen minder wedstrijden zijn. Mijn leven heeft nu een andere wending genomen en ik wil daar volop op inzetten! Verder rest mij nog om u allen een gezond en succesvol loopjaar toe te wensen.  Tot ziens!

   

  Geert

   

   

  29-12-2016 om 13:47 geschreven door Geert Frickelo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de 16de Kerstcorrida te Langemark op zondag 11 december 2016!

  Verslag van de 16de Kerstcorrida te Langemark op zondag 11 december 2016!

  Voor de 2de keer in korte tijd vertrok ik richting Langemark, deze keer om er de kerstcorrida te lopen! Het zonnetje was van de partij, het was helemaal niet koud, maar de wind was toch goed voelbaar. Hetzelfde scenario als bij de Milcobel run enkele weken geleden. €9 inschrijvingsgeld betalen nummer (222) opspelden en rustig afwachten tot het tijd is om op te warmen. De Jogging was al aan de gang en het werd stilaan tijd om aan die opwarming te beginnen. Alles verliep goed tot 5 min voor de start. Dan kreeg ik hartkloppingen en die moest ik eerst onder controle krijgen om te kunnen starten. Ik krijg die hartkloppingen soms spontaan en heb er mee leren leven maar nu kwamen ze toch echt ongelegen. Als ik rustig blijf en mij concentreer kan ik, normaal gezien, redelijk snel terug in een normaal ritme geraken en ben ik er van af. Maar zo vlak voor de start kreeg ik ze echt niet meer onder controle, ik liet de groep vertrekken en probeerde dan maar om terug rustig te worden om die hartkloppingen te stoppen. Ik slaagde daar in maar de groep was al een kleine 10 min vertrokken. Mijn hart klopte weer normaal en ik besloot om alsnog aan de wedstrijd te beginnen. Helemaal alleen zette ik de achtervolging in op de achterhoede van de wedstrijd. De seingevers keken raar op en wisten niet wat ze er van moesten denken. Nog voor het einde van mijn eerste ronde kwam ik bij de fietser die de laatste loper begeleide. Ik liep steeds meer volk in gedurende de 2de ronde maar werd ook gedubbeld door de eerste heer in de wedstrijd. De derde ronde liep ik ook nog goed door maar ik had mijn Garmin niet aangezet dus wist ik niet wat mijn netto tijd was. Ik liep de 10 km in een tijd van 49 min 36 sec. Ik haalde nog 13km/h ondanks dat ik 7 à 8 min later was gestart. Niet erg leuk om dat mee te maken, het wordt tijd om eens een dokter te raadplegen vrees ik! De eerste heer werd Stijn Fincioen (zie foto 1) en Charline Vanneste won bij de dames voor Ilse Geldhof (zie foto 2). Er waren ook nog podiumplaatsen voor de winnaars per leeftijdscategorie, altijd leuk als een organisatie daar rekening mee houd! Als naturaprijs was er voor iedereen een bierpakket. Er werd afgesloten met een mooie tombola (zie foto 3 prijzentafel) maar helaas geen prijs voor mij. Zeer degelijke organisatie die altijd (en terecht) kan rekenen op heel wat deelnemers (307 deelnemers op de 10,8 km). Op 2de kerstdag loop ik mijn laatste wedstrijd van 2016 in Tielt!

  http://www.kerstcorridatielt.be/

  Verslag

  Geert  12-12-2016 om 15:28 geschreven door Geert Frickelo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de 12e Kerstloop in Waregem op zondag 4 december 2016

  Verslag van de 12e Kerstloop in Waregem op zondag 4 december 2016

  Een 4 tal graden, zonnig en niet veel wind, terug goede omstandigheden om te lopen. De kerstloop van Waregem maakt ook deel uit van het criterium ‘Danneels,lopen in het Molenland’ waar ik ook al heel wat wedstrijden van gelopen heb. Ik was daar vroeg want als je dicht bij de inschrijvingen wil parkeren zijn de plaatsjes schaars. €7 daginschrijving en de naturaprijs, een warme winterloopmuts, werd direct overhandigd. De inschrijvingen vonden deze keer niet meer plaats in café ‘De Biest’ maar wel in het OC De Roose even verderop. Deze zaal is ook niet al te groot maar toch beter geschikt dan het feestzaaltje in de café. De jeugdlopen waren al volop bezig en de jogging zou starten om 14u30. Tijd genoeg om rustig af te wachten tot het onze beurt was om 15u30. We moesten 3 ronden lopen, eerst een grote lus en dan een kleinere lus en dat dus 3 keer om aan 9,7km te geraken. We naderden het startuur (15u30) en de  lopers verzamelden zich onder (en iets voorbij) de startboog. Met 280 stonden we klaar om er in te vliegen. In de eerste paar honderd meter konden we nog positie kiezen maar eenmaal links afgedraaid  langs het smalle fietspad moest je al in de graskant lopen om te kunnen passeren. Geen nood want voor mij ging het snel genoeg. Op het einde van het fietspad was het een stuk bergop, kort maar venijnig. Dan langs de E17 en terug links richting centrum om daar nog een plaatselijke lus te lopen. Via een smal paadje liepen we terug richting startboog om aan de 2de ronde te beginnen. Ik liep achteraan in een groepje met een dame er in. Aan de rekker hangen heet dat dan. Maar ik kon aanklampen en had een goed gevoel. We bleven min of meer samen bij het ingaan van de laatste ronde. Het eerste stuk is een beetje tegenwind en ik bleef dan maar wat achteraan lopen, maar eenmaal gedraaid richting centrum ging ik er met de dame en haar begeleider en nog iemand van door. Stillaan naderden we op een dame die enkele tientallen meters voor ons liep. We waren ondertussen al tamelijk dicht bij het einde van de wedstrijd en ik had niet gedacht dat het mogelijk was dat onze dame haar concurrente nog kon bijhalen. Net voor de smalle strook naar de aankomst toe gebeurde het toch: onze dame liep vlot voorbij haar concurrente die niet meer kon reageren. Leuk om dat duel voor mij te zien gebeuren. Ik had de hele wedstrijd een goed gevoel en mijn Garmin gaf aan dat ik op de 9,7 km, 38 min en 30 sec gelopen had (15,2km/h) Ik werd daarmee 67ste op 280 deelnemers. De eerste heer werd Sander Verminck (zie foto 1) en de eerste dame werd Nina Lauwaert uit Sint-niklaas (zie foto 2). De uitslag stond reeds diezelfde avond op de website, dat mag gerust ook eens vermeld worden! Terug veel deelnemers voor deze kerstloop waar de sint en zijn pieten van de partij waren. Misschien moeten ze de naam veranderen van kerstloop naar sinterklaasloop? K ‘heb mij goed geamuseerd en niet te veel afgezien, volgende week loop ik terug in Langemark mijn voorlaatste wedstrijd van 2016:

  http://www.kerstcorrida-langemark.be/

  Verslag

  Geert

   

  04-12-2016 om 23:22 geschreven door Geert Frickelo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de Milcobelrun te Langemark op zaterdag 26 november 2016.

  Verslag van de Milcobelrun te Langemark op zaterdag 26 november 2016.

  Milcobel is een groot melkverwerkend bedrijf dat zijn naam aan deze wedstrijd gegeven heeft. De fabriek heeft 3 afdelingen: de zuivelfabriek, de kaasmakerij en de ijsroomfabriek. Er zijn nog heel wat kleinere sponsors maar Milcobel zal wel de belagrijkste zijn. Er wordt dan ook veel reclame gemaakt voor de prijzenpot van €12000. Naast de vele waardebonnen die uitgedeeld worden onder de beste lopers zijn er ook nog waardevolle naturaprijzen te krijgen voor de winnaars per categorie. Daarnaast is er nog een uitgebreide tombola met heel wat waardevolle prijzen (zie prijzentafel foto 1). Deze wedstrijd is echt een vaste waarde op de kalender voor vele lopers en loopsters. Ook deze keer was het niet anders. De €9 daginschrijving wordt met plezier betaald! Het was gelukkig goed weer voor de tijd van het jaar, 7°C en weinig wind. De start zou om 14u30 gegeven worden en er was nog tijd genoeg om een beetje aan de sociale contacten te werken. Om 13u45 ging de jogging reeds van start over één ronde van 3,5km. Straks, om 14u30 moesten de dames 2 ronden (7km) lopen en, wij, de heren 3 ronden (10,5km). Het werd stillaan tijd om de warme sporthal te verlaten en aan de opwarming van het lichaam te beginnen. Aan de start stonden reeds 560 deelnemers klaar om de uitdaging aan te gaan. Er was ook de mogelijkheid om het parcoursrecord te verbeteren dus moesten we met z’n allen nog enkele tientallen meters achtruit zodat het eerlijk zou verlopen. Iets na 14u30 werd er afgeteld en gingen we er van door. De eerste honderd meter op de kasseitjes gingen heel vlot. 3.39 min voor de eerste kilometer is echt wel heel snel voor mij. Via de kasseitjes liepen we naar de kerk om zo een eerste een lusje af te werken. Even verderop moesten we in een parkje rond een vijver lopen en dan richting melkfabriek. Via de parking van het bedrijf ging het dan naar het lange rechte fietspad waar we op het einde een bocht van 180° moesten maken om zo terug naar de start te lopen. Halfweg de eerste rond liep ik achter een groepje met 4 dames er in. Voorlopig kon ik alleen maar volgen. Op het lange rechte fietspad had ik de indruk dat het wat trager ging en kon ik mij eventjes op de kop zetten. Helaas niet voor lang want na de bocht van 180° zat ik terug achteraan. De 2de ronde kon ik enkel blijven aanklampen. Op het einde van die 2de ronde begonnen de dames te versnellen en streden zij voor de derde podiumplaats. De derde ronde verloor ik gelukkig niet veel tijd maar ik zat echt op mijn maximum. Sprinten zat er helemaal niet meer in. Ik liep de 10,6 km(volgen Garmin) in een tijd van 40min 47sec en dat is goed voor 15,7 km/h. In de uitslag stond dat ik er iets meer dan 41 min over gedaan had en haalde ik een gemiddelde van 15,35 km/h. Ik werd daarmee 69ste heer op 370 mannelijke deelnemers. Flink afgezien maar terug een zeer goed resultaat. Bij aankomst kregen we een enveloppe waar soms een tombolalotje in zat en ook een kaartje voor een gratis ijsje. Bij mij zat er lotje in maar de grote prijzen werden later nog uitgeloot. Ook kregen we reeds een halve liter chocomelk om de recuperatie goed te laten verlopen. Nog meer van dat bij afgifte van ons borstnummer. We kregen allen een goed gevulde zak met super veel zuivelproducten: drinkyoghurt, chocomelk, kaas en melk. Bij de heren won Benny Fischer (zie foto 2) en bij de dames won Charline Vanneste (zie foto 3) die ook haar eigen parcoursrecord scherper stelde. Bij de aansluitende tombola won ik helaas niets maar toch kan ik alleen maar tevreden terugkijken op deze wedstrijd omwille van het resultaat en de zeer goede omkadering die ons geboden werd. Volgende week ben ik van plan om naar Waregem te gaan lopen:

  http://www.kerstloop-waregem.be/   

  Verslag

  Geert

   

     27-11-2016 om 19:54 geschreven door Geert Frickelo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de 22ste editie van ‘ROUTE 62’ te Gistel op zaterdag 19 november 2016.

  Verslag van de 22ste editie van ‘ROUTE 62’ te Gistel op zaterdag 19 november 2016.

   

  De voorbije week was vooral nat, winderig en zelfs koud genoeg om de eerste smeltende sneeuwvlokken te laten neerdwarrelen. De weergoden waren ons deze keer goed gezind want deze zaterdag zou het allemaal nog meevallen. S ’nachts had het nog veel geregend en morgen zou het zwaar gaan stormen. De organisatoren hadden het dus getroffen. Naast de 4 km en de 12 km werd er nu ook voor de eerste keer een tussenafstand voorzien van 7,7 km. Dit alles zorgde er voor dat er een record aantal deelnemers aan de start stonden. Geldprijzen worden er niet gegeven, enkel bloemen voor de eerste 3 per afstand en voor de eersten in de leeftijdscategorieën. Natuurlijk mocht de traditionele tombola ook niet ontbreken (zie foto 1). Voor €7 was ik snel ingeschreven en kon ik rustig de start afwachten. Om 14u30 stonden we met een grote groep klaar om één van de drie afstanden te lopen. Ik had mij ingeschreven om de langste afstand te lopen,1 lus van 12km. De andere afstanden mochten vroeger rechtsomkeer maken. De oude spoorwegbedding "De Groene 62" vormt de centrale as. Na de start liepen we door een woonwijk naar die "De Groene 62". Dit veelgebruikte fietstraject werd nu ingenomen door een grote groep lopers. In het open landschap heeft de wind vrij spel maar die kwam gelukkig van opzij. Ik liep in een groepje met lopers waarvan ik weet dat we elkaar waard zijn. Ikzelf loop de laatste tijd zeer goed en onder de brug van de E40 kon ik al een beetje afstand nemen. Even verderop mochten de deelnemers aan de 4 km reeds de terugweg aanvatten. Wij vervolgden onze weg richting Snaaskerke waar we een eerste waterbevoorrading kregen. De deelnemers van de 7,7 kilometer mochten dan ook al terugkeren. Net na de bevoorrading kwam het klimmetje over de voetgangersbrug om het kanaal Nieuwpoort-Plassendale over te steken. Er stond ons nog een lus van ongeveer 4 km te wachten. Veel lange rechte stukken waar geen einde leek aan te komen. Beuken tegen de wind op die oneindig lange strook, het is kwestie van gezond verstand gebruiken om niet te forceren. Gelukkig is het voor iedereen lastig en had ik de indruk dat mijn achtervolgers niet dichterbij kwamen. Oef eindelijk terug richting kanaal en langs het jaagpad naar de voetgangersbrug om de laatste 4 kilometer aan te vatten. Nog even volhouden op de ‘Groene 62’, dan nog een stukje onverhard dat er, ondanks de zware regenval, redelijk goed beloopbaar bij lag. Even verderop kon ik mijn Garmin indrukken en zag dat ik de 12 km in een tijd van 48 min 25 sec gelopen had (14,9km/h). Dat was goed voor een 19de plaats op 147 deelnemers voor de 12 km. Dirk Boone won bij de heren en Tineke Cherlet won bij de dames (zie foto 2). Als naturaprijs was er voor iedereen een fles rode of witte wijn. De tombola verliep vlot, helaas geen prijs voor mij. Nog voor 18.00u konden we tevreden huiswaarts keren met de uitslag in onze handen. Ze weten daar wel in Gistel hoe ze een loopwedstrijd moeten organiseren, proficiat! Nu gaan we ons rustig voorbereiden op de Milcobel-run van zaterdag:

  http://www.milcobelrun.be/nl/pages/programma.html

  Verslag

  Geert

   

  20-11-2016 om 14:25 geschreven door Geert Frickelo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van ‘De Haas van Wingene’ te Wingene St-Jan op zondag 13 november 2016.

  Verslag van ‘De Haas van Wingene’ te Wingene St-Jan op zondag 13 november 2016.

   

  Deze wedstrijd is onderdeel van het criterium ‘Danneels, lopen in het Molenland’, ik sta daar op een 20ste plaats algemeen en dit is mijn 7de wedstrijd van dit criterium. Het was grijs, kil en vochtig weer en het was (gelukkig) zo goed als windstil. Ik liep deze wedstrijd al eens maar het parcours was toch grondig gewijzigd. Er moesten nu 5 rondjes afgelegd worden van iets meer dan 2 km om zo aan 10,3 km te geraken. Voor €9 was ik snel ingeschreven, ook al omdat het niet erg druk was in de startzaal net naast de kerk. De jeugdreeksen waren al bezig en een klein groepje van een 30 tal deelnemers maakten zich klaar om aan de volksloop te beginnen. Om 15u30 zou dan de hoofdwedstrijd van start gaan en werd het stilaan tijd om aan de opwarming te beginnen. Net voor de start begon het wat te regenen maar dat waren gelukkig geen grote hoeveelheden. Het startsein werd gegeven en de 80 deelnemers trokken zich op gang. Ikzelf had nogal een zwaar weekend achter de rug met eten en drinken, teveel om goed te zijn. De kilo’s blijven er veel te snel aan plakken en de maag lag ook een beetje overhoop. Van de eerste kilometers mocht ik niet klagen, we liepen in een omvangrijk groepje in gezelschap van de 2de dame in de wedstrijd. Bij het ingaan van de 2de ronde ging die dame er van door, samen met 2 mannelijke opponenten. Ik zette mij op kop van het achtervolgend groepje en, na verloop van tijd, liet ik ze allemaal achter en naderde op die 2de dame in de wedstrijd. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde kwam ik er bij en probeerde haar spoor te volgen. Samen liepen we de voorlaatste keer over de streep waarbij wel gezegd moet worden dat ik enkel kon volgen, ik heb geen meter kop gedaan. Uit de achtergrond kwam niemand meer terug en, op sleeptouw genomen door die sympathieke dame, kwam ik als 14de over de streep in een tijd van 40min en 8sec. Dat is goed voor een gemiddelde snelheid van 15,5km/h voor 10,3km volgens de Garmin. Terug een zeer goed resultaat waarbij ik zelfs, als 2de master 45+ op het podium, een enveloppe met €10 mocht ontvangen. De eerste heer werd terug Pieter Vanroose (zie foto 1) en bij de dames was Charline Vanneste terug de snelste (zie foto 2). Leuke wedstrijd die heel wat meer deelnemers verdiende maar het was een druk loopweekend en dat zal zeker ook een rol gespeeld hebben. Als naturaprijs was er keuze tussen fietslichtjes of 2 flessen van het plaatselijke bier ‘Nen Dooper’. Een lekker biertje dat, volgens mij, niet moet onderdoen voor Duvel of Omer. Volgende zaterdag zou ik graag meedoen aan ‘route 62’ te Gistel. 

  http://www.gistelsejoggingclub.be/160250061

  Verslag

  Geert

  13-11-2016 om 22:01 geschreven door Geert Frickelo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de jogging in de marge van de 13de halve marathon Deinze-Bellem op vrijdag 11 november 2016!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Verslag van de jogging in de marge van de 13de halve marathon Deinze-Bellem op vrijdag 11 november 2016!

   

  Zoals ieder jaar stonden de bussen al klaar om de deelnemers naar Deinze te vervoeren en was het zoeken naar een parkeerplaatsje dicht bij de inschrijvingen. Aangezien ik zondag nog een wedstrijd loop heb maar beslist om die halve marathon links te laten liggen en mij in te schrijven voor het plaatselijk rondje. €5 betalen om een strookje te bemachtigen en dan, na het invullen van de gegevens, inruilen tegen een borstnummer. Ondertussen vertrokken de bussen één voor één en hoopten een aantal daginschrijvers om nog een plaatsje op een bus te kunnen bemachtigen. Ik kon de drukte rustig gadeslaan en afwachten om aan mijn opwarming te beginnen. De zon was van de partij maar het was toch best koud. Rond 13u30 stonden de joggers klaar om één (3,9km) of 2 ronden (7,7km) af te leggen. Er werd afgestemd met de grote groep starters in Deinze en samen gingen we er van door, kwestie om de tijdsklok voor beide wedstrijden te gebruiken. Ik was echt snel weg en liep zowat in 12de positie, net na een groepje met een snelle dame er in. Het parcours gaat door een woonwijk, dan een stuk langs de vaart en terug tussen de akkers en een lange rechte weg richting kerk waar we gestart zijn. Ondertussen had ik mij op kop gezet van het groepje met die snelle dame er in. Op het einde van die laatste ronde nam ik wat afstand en werd, bij het ingaan van de 2de ronde, op de voet gevolgd door een jonge gast. De deelnemers aan de 3,9km waren er reeds van tussen en bleek dat wij op een 3de en 4de plaats liepen(7,7km). Ik liep de hele tijd op kop, versnellen kon ik niet meer. Langs de vaart probeerde ik de kop op te dringen maar als ik vertraagde en opzij liep vertraagde mijn opponent ook en bleef netjes achter mij lopen. In het laatste rechte stuk begon hij te lossen en ik kreeg vleugels. Ik nam 20 meter en dacht dat die derde plaats binnen was. Maar de prijzen worden pas aan de meet verdeeld en die jonge kerel kon, met de finish in zicht, een serieuze versnelling plaatsen. Er op en er over en hij had mij dus verslagen voor die derde plaats (zie foto). Niets aan te doen er was geen prijs voor de 2de of derde in de wedstrijd, enkel de winnaar kreeg een grote fles Cava. Toch heel tevreden met het resultaat en de mooie strijd tussen de generaties. Zondag loop ik ‘De Haas van Wingene’!

   

  http://www.everyoneweb.com/haasvanwingene

   

   

  Verslag

  Geert

  13-11-2016 om 20:40 geschreven door Geert Frickelo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de 2de editie van de Donkmeerloop te Berlare op dinsdag 1 november 2016!

  Verslag van de 2de editie van de Donkmeerloop te Berlare op dinsdag 1 november 2016!

   

  Vandaag gekozen om eens in Oost-Vlaanderen te lopen. De Donkmeerloop is aan zijn 2de editie toe en men beloofd op de affiche dat dit wel eens de mooiste halve marathon zou kunnen zijn. Die halve marathon ga ik niet lopen maar wel de 12 km die over hetzelfde parcours gaat. Geen probleem om te parkeren, er was nog plaats genoeg. De inschrijvingen vonden plaats in de ruime ‘Festivalhal’. Ik had mij niet op voorhand ingeschreven en moest €9 neer tellen om een borstnummer te kunnen bemachtigen. Veel volk daar reeds aanwezig, het was aangenaam weer voor de tijd van het jaar met een heerlijk zonnetje, 14°C en zo goed als windstil. De halve marathon zou starten om 14u30, de 6 en 12 km waren geprogrammeerd om 13.00u. 20 minuten voor tijd stonden er al heel wat ongeduldige lopers te wachten om zich naar de startboog te begeven. Ik liep mijn opwarming en zag de groep steeds groter worden. 10 min voor tijd moest ik ook noodgedwongen een plaats in die groep proberen te veroveren.  5 min voor tijd werd het lint doorgeknipt en kon ik gelukkig enkele rijen opschuiven maar ik had graag nog wat meer vooraan gestaan. Om 13.00u werden we met een luide knal op gang geschoten. Nogal smal in die eerste kilometer en, omdat ik moest slalommen om voorbij te steken, verloor ik toch wat tijd. Gelukkig werd het even later wat breder en kon ik mijn eigen tempo lopen. Er moesten 2 rondes afgelegd worden van 6km. Het parcours had de vorm van een acht en liep hoofdzakelijk rond de 2 grote meren die het domein rijk is. De ondergrond was deels verhard en deels onverhard maar steeds goed beloopbaar. We liepen daar echt in een prachtige omgeving onder een stralend zonnetje. Als loper merk je daar helaas niet veel van, zeker als je op de limiet loopt. Ik liep mijn kilometertijden net onder of net boven de 4 min en was dus goed bezig. Bij het ingaan van de 2de ronde werden de 6 km lopers gescheiden van de 12 km lopers. Achter mij was er daardoor een groot gat gevallen. Voor mij had ik nog een paar mikpunten om misschien nog enkele plaatsjes op te schuiven. Halverwege die laatste ronde had ik er eentje te pakken maar die bleef mijn spoor hardnekkig volgen. Samen kwamen we bij nog iemand die het duidelijk moeilijk had. Zonder te versnellen kon ik ze beiden achterlaten. In de laatste kilometers kon ik mijn tempo vast houden en liep zo de 12 km (12,2 km volgens Garmin) in een tijd van 48 min 54 sec. Terug volgens Garmin zou ik dan 15 km/h gelopen hebben. Ik werd daarmee 12de op 171 deelnemers. Na een verfrissende (warme) douche en na een paar Leffe’s mochten we ons aandenken gaan afhalen (zie foto 1). Ik heb liever iets om te eten, drinken of om te gebruiken (vb goodie-bag, fles bier, t-shirt, handdoek…) dan een symbolisch aandenken. Verder moet gezegd worden dat deze organisatie af was, de volkstoeloop werd in goede banen geleid en ja, t’is waar, dit is waarschijnlijk de mooiste halve marathon (en 12 en 6 km) van Vlaanderen. Dit parcours stijgt alvast met stip in mijn top 10 van mooiste omlopen! Op de 12 km was Pieter Vanroose met grote voorsprong de snelste( zie foto 2) en bij de dames won Sarah De Prins (zie foto 3).

  Op vrijdag 11 november ga ik een jogging lopen in Bellem in de marge van de halve marathon Deinze-Bellem.

   

    https://sites.google.com/site/joggingjca/halve-marathon/algemene-info-halve-marathon

  Verslag

  Geert  02-11-2016 om 14:11 geschreven door Geert Frickelo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de 20ste editie van de Käthe Kollwitz Vredesloop te Ieper op zaterdag 22 oktober 2016!

  Verslag van de 20ste editie van de Käthe Kollwitz Vredesloop te Ieper op zaterdag 22 oktober 2016!

   

  S ’morgens was het nog regenachtig maar na de middag kwam de zon er al af en toe door. Met 14°C en zo goed als windstil was het eigenlijk prima loopweer. Rond 13.00u vertrok ik richting Westhoek. Ik was op voorhand ingeschreven (€8) dus hoefde ik enkel nog mijn borstnummer af te halen. Het was heel druk in de zaal en de jeugdreeksen waren al volop aan de gang. Ik had gelukkig nog wat tijd voor mijn traditioneel kopje koffie. Om 14u30 moest ik dan toch mijn luie stoel verlaten om wat overtollige kledingstukken in de auto achter te laten. Dan snel aan de opwarming beginnen want we zouden er aan beginnen om 15.00u. 471 deelnemers stonden even later onder de startboog om de 10 mijl (16,1km) te lopen in één grote ronde. Ik stond goed vooraan want de eerste kilometers zijn nogal smal op de Ieperse vestingen. Ik kon ongehinderd, mijn eigen tempo, op die smalle wandelwegen lopen. Door mijn (relatief) snelle start werd ik nog door heel wat lopers voorbij gestoken. Even later moesten we over de drukke ringweg en konden we rekenen op enkele politieagenten om ons veilig naar de overkant te loodsen. Ook moesten we over de spoorweg om dan een lang stuk langs het water te lopen. Door wegwerkzaamheden moest er afgeweken worden van het oorspronkelijke parcours. We werden omgeleid via een onverhard modderig pad dat ook nog eens kapotgereden was door allerlei zwaar materieel. Na ongeveer 300 meter kwam ik gelukkig, zonder kleerscheuren, terug op de tarmac. Dan verder langs het water. Na een kilometer of 6 doken we het bos in. Het is natuurlijk wat uitkijken naar uitstekende wortels of putten in de weg maar het viel allemaal nog wel mee. Op het einde van de bosstrook kwamen we aan de befaamde kuitenbijter. Naar omhoog klauteren, niet teveel in het rood gaan want het was nog ver. Boven eventjes terug het juiste ritme zoeken. Gelukkig was er kort daarna een waterbevoorrading en samen met dat water kreeg ik terug moed om het 2de deel van de wedstrijd aan te vatten. Ik liep toen reeds geruime tijd achter een groepje met de 2de dame er in. Ik geraakte er echter niet bij. We liepen verder langs talrijke oorlogsmonumenten, oorlogsbegraafplaatsen, rond een bommenkrater, een parcours om duimen en vingers van af te likken. Rond kilometer 10 mochten we terug een prachtig stukje natuur doorkruisen, eerst een weide (oppassen voor de koeievlaaien) dan terug een fase door het bos om via een drassige weide terug op de verharde weg te belanden. Toen liepen we al richting Zillebeke. Op slingerende landweggetjes in dit heuvelachtige landschap werden we getrakteerd op mooi vergezichten. De herfstkleuren en de stralende zon maakten het plaatje compleet. In Zillebeke werden we door de seingevers richting Zillebekevijver geloodst. Daar nog een lang stuk langs deze grote waterpartij, terug zeer mooi maar nu ik had er niet veel aandacht voor. We waren in de laatste kilometers en ik wou niet dat er nog iemand uit de achtergrond zou terug komen. Af en toe keek ik ongerust achterom en zag iemand naderen. We liepen via een fiets en voetgangerstunnel onder de ringweg en dan was het nog ongeveer één kilometer. Ik hield stand tot op de meet maar het mocht zeker niet veel verder zijn. Ik liep deze 16,1 km in een tijd van 1h 09min en 25sec, goed voor een 57ste plaats algemeen op 471 deelnemers. De eerste heer werd Pieter Vanroose (zie foto 1) en bij de dames was dat Bianca Serroen (zie foto 2). Als naturaprijs was er voor iedereen een T-shirt. Deze wedstrijd staat vooral in het teken van sociaal engagement, er waren enkele toespraken voordat men begon aan de prijsuitreiking. Daardoor duurde het wat lang en waren heel wat mensen reeds vertrokken. Het parcours van deze wedstrijd zit zeker in mijn top 5 van mooiste omlopen. Er was veel volk en de organisatie was in orde. Een wedstrijd die ik ieder jaar wel zou willen lopen!

  Mijn volgende wedstrijd wordt waarschijnlijk de Donkmeerloop:

  http://donkmeerloop.weebly.com/

   

  Verslag

  Geert
  23-10-2016 om 21:26 geschreven door Geert Frickelo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de 5de editie van ‘P(ark)ours’ te Oekene op zaterdag 15 oktober 2016!

  Verslag van de 5de editie van ‘P(ark)ours’ te Oekene op zaterdag 15 oktober 2016!

   

  Deze wedstrijd heeft als doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar mucoviscidose, de meest voorkomende erfelijke en levensbedreigende ziekte in België. Bij deze aandoening is het slijm abnormaal dik en taai, zodat ingeademde stofdeeltjes en bacteriën niet afgevoerd worden. Ze veroorzaken infecties, chronische bronchitis, en tasten de longfunctie aan. Om een goodie-bag (zie foto 1) te bekomen moest er wel op voorhand (€7) ingeschreven worden. Ter plaatse inschrijven kostte €9 zonder goodie-bag. Ik ben geen voorstander van die gedwongen voorinschrijving, ik denk niet dat er op die manier extra mensen naar een loopwedstrijd gelokt worden. De inschrijvingen vonden plaats in de sporthal, helaas geen zitplaatsen om rustig de start af te wachten. Dan maar wat rondlopen om de tijd te doden. De verschillende jeugdreeksen waren allemaal goed bezet. Er was heel wat animatie voorzien om de jonge garde een leuke namiddag te bezorgen. Ook de 5 km kon op een groot aantal deelnemers rekenen. Er zijn duidelijk heel wat mensen die de strijd tegen de ziekte mucoviscidose een warm hart toedragen. Ik was ingeschreven voor de 10 km en wij zouden om 16.00u van start gaan. Het was echt goed loopweer met een heerlijk herfstzonnetje (16°C) en niet al te veel wind. Ik ben de afgelopen week ziek geweest en heb niet veel kunnen trainen. Afwachten hoe het zou gaan. Er moesten 2 rondes afgelegd worden van 5km. Om 16.00u werd er afgeteld en we gingen er vandoor. Ik stond redelijk vooraan en dat was maar goed ook want de aanloopstrook was nogal smal. Eerst een stukje betonbaan en dan rechtsaf op smalle asfaltwegen. Oekene is echt niet groot en het duurde dan ook niet lang of we bevonden ons op de boerenbuiten. We liepen in een weids en open landschap, tussen de akkers op goed beloopbare asfaltwegen. Zeer mooi parcours slingerend door deze vallei op de buiten. Ik kon aanvankelijk achteraan aansluiten bij een omvangrijk groepje. Eén voor één moesten er lopers lossen en ook ik moest op den duur de rol lossen. Beter eigen tempo lopen dan forceren denk ik dan. Ik kon nu en dan iemand bijhalen en achter laten, het ging nog behoorlijk goed na mijn ziekte. Na 5 km snel wat water innemen en op naar de volgende 5. De eerste kilometers waren tegen de wind in en ik kon nog steeds volk bijhalen maar deze keer bleven ze in mijn wiel hangen. Ook in de goed lopende stroken met de wind in de rug bleef ik op kop van het groepje lopen. In de laatste kilometers liepen er nog 2 lopers weg van mij maar de anderen kon ik achter mij houden. Ik liep de wedstrijd (10km) in iets meer dan 40 min. Ik werd daarmee 39ste op 202 deelnemers. Bij aankomst kregen we nog een stuk fruit en een sandwich. Ik denk dat er nog lopers onderweg waren en/of uitliepen maar de organisatie was blijkbaar zeer gehaast om aan de prijsuitreiking te beginnen. Het podium van de 10 km was dan ook niet compleet. Bij de heren won Wim Vlieghe( zie foto 2) en bij de dames was dat Saskia Vens (zie foto 3). Mooi parcours en veel volk om te lopen voor het goede doel. Na de wedstrijd zou een betere organisatie van de prijsuitreiking zeker een meerwaarde kunnen bieden. Stoelen om te zitten zouden het ook aangenamer maken. Verder was alles in orde en hebben we vooral genoten van het lopen in deze nazomerse omstandigheden! Op naar de volgende:

   

  http://vredesloop.be/

   

  Verslag

  Geert  17-10-2016 om 00:00 geschreven door Geert Frickelo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  buffalooooo
  www.bloggen.be/buffalo
  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Blog als favoriet !

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per week
 • 26/12-01/01 2017
 • 12/12-18/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 09/12-15/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!