relaas uit,
en soelaas aan,
de pampa
gaucho.pittem@gmail.com

Add to Technorati Favorites
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Spots
  • november 2003
  • april 2004
  • maart 2005
  • juli 2005
  • november 2005
  • januari 2007
  • december 2007
  • gaucho
    De pampa wenkt
    27-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.samen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De basiswaarden van sp.a worden samengevat in een nieuwe beginselverklaring voor de sociaaldemocratie van de 21ste eeuw. “Onze waarden zijn als vanouds vrijheid, gelijkheid en verbondenheid. We passen ze toe op de uitdagingen van morgen”, zegt Bruno Tobback de voorzitter van sp.a

    “Voor ons is iedereen gelijk. Daarom heeft iedereen een rol in wat we delen, en moet iedereen die rol opnemen. Zo versterken we de welvaartsstaat en heeft iedereen uiteindelijk de vrijheid om zijn leven richting te geven – hét einddoel van elke sociaaldemocraat. Bovendien kan iedereen dan kiezen hoe je die rol in de samenleving opneemt.”

    De ontwerpteksten vindt u in bijlage bij deze blog. Profiteer ervan.

    Bijlagen:
    Hoofdstuk_0_Beginselverklaring.pdf (200.1 KB)   
    Hoofdstuk_1_Een_economie_die_werkt_voor_iedereen.pdf (540.9 KB)   
    Hoofdstuk_2_-_samenleven_in_diversiteit.pdf (243.9 KB)   
    Hoofdstuk_3_-_Gelijkheid_werkt_1.pdf (168.2 KB)   

    27-03-2013 om 20:02 geschreven door gaucho  


    26-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen New B is een coöperatieve die het initiatief neemt om een echte coöperatieve bank op te richten in België. New B nodigt uit om de website http://www.ikbankmee.be te bezoeken en zo meer over dit initiatief te vernemen. New B wil een volwaardig alternatief bieden aan wie een eenvoudige, degelijke, correcte bank wil, een bank die uitgaat van het algemeen belang en waar men als partner wordt behandeld. Via de voorgemelde website kan men op één aandeel van 20€ intekenen. De grote kracht van New B is het netwerk van aandeelhouders en hun netwerk van vrienden, familie en collega’s. 

    Dit zijn de twaalf waarden die New B in de statuten van de coöperatie neerschreef:
    -Participatie: de bank zoekt creatieve oplossingen om een reële participatie van haar coöperanten vorm te geven.
    -Eenvoud: klanten en coöperanten begrijpen volkomen de structuur en de producten van de bank.
    -Veiligheid: de bank zal enkel investeren in financiële middelen van de reële economie; winst is geen doel op zich
    -Soberheid: de werkingsmiddelen van de bank worden zuinig  beheerd; geen sprake van buitensporige uitgaven
    -Transparantie: de bank zal eerlijk en volledig informeren en deze transparantie laten controleren
    -Inclusie: de bank zal een universele financiële dienstverlening aanbieden en  toegang tot aangepast krediet voor iedereen.
    -Diversiteit: producten en diensten aanbieden die beantwoorden aan de behoeften van al haar klanten
    -Innovatie: de bank ontwikkelt samen met haar coöperanten nieuwe producten en creatieve oplossingen
    -Nabijheid: een bank dicht bij haar klanten, zowel letterlijk als figuurlijk; makkelijk te contacteren
    -Duurzaamheid: de bank zal enkel investeren in sociaal verantwoorde projecten
    -Eerlijkheid: winst is geen doel op zich, maar het gevolg van goed management
    -Maatschappelijke inbedding: de bank zal steunen op de actieve inbreng van tientallen verenigingen en van tienduizenden burgers

    New B is het logische gevolg van de groepsaankopen die Gaucho Pittem de voorbije jaren coördineerde.  New B wordt ondersteund door Samen Sterker, ABVV en natuurlijk Gaucho Pittem.

    26-03-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drapeaux
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik werd lid van het ABVV in de winter van ‘86 toen ik nog aan de VUB studeerde. kd. DM gaf mij in café Floréal te Ingelmunster mijn ledenboekje met het eerste zegeltje er al in geplakt.  Artikel één uit dat boekske zegt dat het ABVV strijdt voor een klassenloze maatschappij. Ik geloof in niets, tenzij misschien wel dit. Ik beklaagde mij dat ABVV lidmaatschap nog nooit en ik ben er preus op. Ik werd lid van de SP in 2000. kd. HvW overtuigde mij toen daartoe. Ik beklaagde mij dit lidmaatschap ook nog nooit. Ik ben fier op wat wij met SP.a Pittem-Egem uitrichtten de voorbije jaren. Laat ons aub. werken rondom wat ons bindt en wat ons verenigt. Laat ons - sossen en syndicalisten - preus zijn op wie we zijn en wat ons versterkt.  Op de foto een drapeau uit ‘32 van de scheepsherstellers en ook enkele wat nieuwerwetsere West-Vlaamse vlaggen. De foto werd genomen deze morgen in Brussel op de Rogierplaats. Wees fier (en rekkerlijk)!

    21-02-2013 om 21:24 geschreven door gaucho  


    10-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 februari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op donderdag 21 februari vindt te Brussel de betoging van het gemeenschappelijke vakbondsfront plaats tegen de crisismaatregelen van de huidige regering.  De pamfletten in bijdrage bevatten het volledige eisenpakket van ABVV, ACV en ACLVB.

    De eisen omvatten onderandere het garanderen van de koopkracht, het verzekeren dat er voldoende ruimte is en blijft bij de CAO onderhandelingen, het streven naar een faire gelijkschakeling van het arbeiders en bediendenstatuut, een voorzien in een rechtvaardiger fiscaliteit en het bewaken van de idee dat flexibiliteitsmaatregelen (overuren) het resultaat zijn van sociaal overleg in de ondernemingen. U vindt vast wel een goede reden in deze bundel om aan te sluiten bij deze betoging.

    Op 21 februari vindt er geen algemene staking plaats maar een betoging.  Wie deelneemt aan de betoging en daardoor loonverlies heeft ontvangt wel een stakersvergoeding .  Vanuit West-Vlaanderen zal het ABVV treinen inleggen naar Brussel. Wie vervoer nodig heeft naar station Tielt geeft een seintje aan zijn of haar délégué of contacteert gaucho@gmail.com.

    Bijlagen:
    ABVV-AVC-ACLVB-21-Feb-13.pdf (431 KB)   
    BBTK-LBC-21-Feb-13.PDF (536.7 KB)   

    10-02-2013 om 21:07 geschreven door gaucho  


    08-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GR-28-01-13
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In bijlage het cijfermateriaal dat Groep 2012 aanwendde om hun interventie tijdens de gemeenteraad van 28 januari te ondersteunen. Uitschieters zijn de sterke toename in energiekosten en het langzaam afkalven van de financiële reserves die de gemeente aanlegde in het verleden. Uit het antwoord van de beleidsploeg van de gemeente Pittem-Egem, viel te onthouden dat er geen verhoging van de opcentiemen en aanvullende personenbelasting komt. De gemeente Pittem-Egem rekent op meerinkomsten door het toenemen van het aantal kavels en de waarde van het kadastraal inkomen.

    Bijlagen:
    Statistek Pittem Gemeenteraad Budget 2013.pdf (230.7 KB)   

    08-02-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mazoutaktie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De winnende leverancier van de groepsaankoop van stookolie is  Heite Petroleum bvba uit Ieper.

    De bedongen prijs voor deze groepsaankoop voor de standaard stookolie bedraagt € 0,8193/liter (BTW inbegrepen), ongeacht het aantal bestelde liters. De officiële dagprijs voor standaard stookolie op 16/1/2013 bedraagt € 0,9013/liter (< 2000 liter) en € 0,8747/liter (> 2000 liter). Men geniet via Samen Sterker dus een korting van 9,10%.

    In totaal namen 755 Westvlaamse gezinnen deel aan de actie, goed voor een totaal van 964.225 liter. Dat betekent een gemiddelde besparing van € 105,69 per gezin.

    16-01-2013 om 19:14 geschreven door gaucho  


    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wandelingen
    In bijlage de folders van de wandelingen die ingericht worden door Curieus.  De wandeling te Pittem gaat door op zaterdag 8 juni. Net zoals de voorbije jaren is een regelmatigheidscriterium.  Wandelaars die aan meer dan 4 wandelingen deelnemen ontvangen een attentie.

    Bijlagen:
    recto_flyer_2013.pdf (859.6 KB)   
    verso_flyer_2013.pdf (970.3 KB)   

    15-01-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


    22-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.joe strummer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het tien jaar geleden dat Joe Strummer overleed aan een hartaanval.  Joe was de slaggitarist van The Clash.  Hij schreef onder andere White Riot, Career Opportunities (“do u wanna make tea at the BeeBeeCee?”), Shed this skin (eerste nummer op de tweede elpee van de driedubbelaar Sandinista) en nog veel meer van dat fraais Strummer en The Clash maakten mijn passage in een welbepaald Kortrijks college dragelijker (stukken zelfs). Joe Strummer was ook de onmiddellijke oorzaak waarom ik eind jaren zeventig mijn haren kort knipte (de blikken van de leraren).  Hij is daarnaast ook de voornaamste reden waarom velen indertijd foute boeken en ideeën oppikten. “Marx had sense,  Engels lent him the necessary pence”. Dit laatste bleek nog te kloppen ook. Joe Strummer werd vijftig, hij had minstens honderd moeten worden.  Stencils gelijkaardig aan de hiernaast afgebeelde circuleerden bij het uitkomen van “Combat Rock”, waarop onder andere Know your Rights staat. Een rockabilly riedeltje over de privileges van de staat dat start met “This is a public service announcement : you got the right not to be killed, unless the murder is commited by a policeman”. Klik op de foto voor zijn versie van Bob Marley’s Redemption Song. Mocht je het vergeten zijn : “Emancipate yourself from mental slavery”.  Merci, Joe.

    22-12-2012 om 08:36 geschreven door gaucho  


    19-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.persnota
    Volgende persnota van Open-VLD Pittem-Egem bereikte ons :

    Na rijp beraad heeft Open VLD besloten om Kaat De Waele en Thomas Cloet af te vaardigen naar de nieuwe gemeenteraad. Open VLD vindt dat zij gedurende de verkiezingscampagne goede banden had met de andere groepen van de lijst en dat het logisch is dat dat de drie lijsttrekkers ( Kaat De Waele, Koen Berton en Godfried Bovijn)  in de gemeenteraad zetelen. De vierde zetel gaat naar Thomas Cloet die dan de meeste voorkeurstemmen behaalde. Kaat De Waele , die ook in de provincie verkozen werd, wilde het mandaat aan Valerie Spriet laten maar deze kiest er voor om de komende zes jaar wat meer veldwerk voor de lokale afdeling te doen, ze blijft de financiële toestand van de gemeente volgen en zal de nieuwe leden van de gemeenteraad helpen. Frank Reynaert  is de huidige voorzitter en heeft dat de laatste zes jaar goed gedaan maar hij verkiest het om zijn voorzitterschap in jonge handen te geven. 

    De andere Open VLD-er op de lijst was Carine Patteeuw, voor haar zou het OCMW mandaat van Open VLD zijn.

    Open VLD is ervan overtuigd dat de komende gemeenteraad een goede afspiegeling van de bevolking zal zijn. Ze zijn van plan om net als tijdens de vorige legislatuur postieve oppositie te voeren.

    19-12-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    12-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groepsaankoop mazout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tot en met 14 januari 2013 kan je inschrijven voor de groepsaankoop mazout van Samen Sterker.

    Op 16 januari veilen we het totale volume mazout. Je kan deelnemen vanaf 500 liter. De groepskorting bedraagt minimum 7% op de officiële dagprijs. Bij de vorige groepsaankoop behaalden we een korting van 10% op de dagprijs.

    Hoe kan je inschrijven?
    Tot en met 14 januari kan je inschrijven voor deze groepsaankoop via:
    - de website: http://www.samensterker.be/groepsacties/mazout
    - Koen Berton, Meulebekestraat 47 te Pittem (0478 286 730)

    12-12-2012 om 21:12 geschreven door gaucho  


    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groepsaankoop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 21 november organiseerde Samen Sterker voor de zesde keer een groepsaankoop groene stroom en gas. De formule is inmiddels bekend: deelnemers schrijven vrijblijvend in op de actie en ontvangen nadien een voorstel, dat ze kunnen accepteren.

    Een kleine 8.000 gezinnen tekenden in op de recente aankoop van Samen Sterker van 21 november. Deze werd gewonnen door energieleverancier Eneco. De geboden korting ten opzichte van de actuele marktprijs  bij grootleveranciers bedroeg 22,3% voor dualcontracten (elektriciteit en aardgas). Voor elektriciteitscontracten bedroeg de korting ten opzichte van de actuele marktprijs 20,4%.

    Alle deelnemers aan de groepsaankoop ontvangen volgende week een bericht met hun persoonlijk aanbod. Ze hebben een maand de tijd om dit te accepteren en te kiezen voor een goedkoper energiecontract, dat start op 1 februari 2013.

    Bijlagen:
    Tarievenbijlage Groepsaankoop november 2012.1076265.pdf (199.7 KB)   

    27-11-2012 om 20:12 geschreven door gaucho  


    19-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stemadvies (bis)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het kader van "Wij Varkenland" richt de Tieltse academie voor woord en beeld een aantal activiteiten in, waaronder een ludieke poll naar de favoriete prinses. Ga naar www.academietielt.be en neem eraan deel. Ik stemde daarstraks zonder verpinken op Miss Piggy; en raad de trouwe lezers van deze blog (vrienden & vijanden altegaar) aan onmiddellijk hetzelfde te doen. De kandidate Miss Piggy en ik delen een aantal gemeenschappelijke standpunten, in het bijzonder een familienaam, het vegetarisme en een voorkeur voor Oreo's.

    19-10-2012 om 19:20 geschreven door gaucho  


    07-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.proficiat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik feliciteer de Katholieke Arbeiders Vrouwen (KAV) met hun naamsverandering naar het blitze Femma. Femma bekt goed en zet 'iedereen (ik inbegrepen)' op het verkeerde been doordat de letter “k” nergens nog te bespeuren valt. De nagelnieuwe website van Femma steekt boordevol verbazingwekkend nuttige informatie. Onderstaande Femma tekst is bijzonder educatief.

    Ook foto’s zijn onderworpen aan de wet op de privacy. Op grond van de privacywet kan alleen de betrokken persoon zelf beslissen over het nemen en het gebruik van zijn foto. Een foto van iemand trekken of verspreiden kan alleen als de betrokkene daarvoor zijn/haar toestemming heeft gegeven. De privacycommissie beveelt dan ook een schriftelijke toestemming aan bij het nemen of gebruiken van gerichte beelden, bijvoorbeeld in het kader van verkiezingspropaganda, in het kader van een besloten kring (vb. Femma als vereniging).
    Bron: de website van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer. Op deze website vind je nog meer informatie over deze thematiek. [Bron :  http://www.femma.be/nl/getpage.asp?i=469]

    Ik vraag me af of de echtgenoten van de Pittemse Femma vrouwen deze pagina raadpleegden vooraleer ze vrijdag laatst overgingen tot het verspreiden van de folder “Iedereen Inbegrepen Pittem-Egem 2012”. 

    07-10-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    05-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onbeschaamd stemadvies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben niet beroerd om te schooien naar stemmen, want ik bevind me in goed gezelschap.

    "Een beleidspartij zoals de sp.a die op cruciale momenten niet aan de kant gaat staan en die het straks goed doet in de gemeenteraadsverkiezingen zal met des te meer vertrouwen, zelfverzekerdheid, maatschappelijk en politiek gezag kunnen meepraten in de dossiers die onze leden aanbelangen. In het verleden hebben wij heel vaak op de sp.a kunnen rekenen; het verheugd ons dat er op de sp.a lijsten ook BTB’ers staan. Zij zullen mee waken over de sociale accenten in een progressief plaatselijk bestuur. Onze steun hebben ze alvast. Voor een sociaal, solidair en eerlijk beleid voor iedereen stem je op 14 oktober sp.a!"

    Ivan Victor, voorzitter BTB (ABVV) in De Nieuwe Werker 5 oktober 2012


    "Wij zijn blij dat er heel wat ABVV-Metaalmilitanten, délégués,  secretarissen en medewerkers op sp.a lijsten staan overal te lande. Zij zullen er mee zorg voor dragen dat onze wijken, gemeenten en steden ook morgen nog sociaal zullen zijn. Mijn steun en stem hebben ze. Daarom voor een progressief beleid in onze gemeenten en steden en voor een sociale toekomst: stem sp.a op 14 oktober."

    Hedwig Jorissen, voorzitter ABVV-Metaal in De Nieuwe Werker 5 oktober 2012

    De sp.a kandidaten op Groep 2012 zijn :  Linda Verhulst, Mia Vanassche, Naomi  Debunne en Koen Berton. Zij verdienen allen uw stem. Voor wie het vergeten mocht zijn : socialisme is troef!  Wees preus op jouw kleur.

    05-10-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    04-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gés
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze morgen nam ik de stemmenwervingsfolder van het Pittemse ACW door.  Het mag gezegd. Dit is een knap werkstukje: professioneel gelay-out, hoog kleurendruk, luxe glanspapier, groot formaat en op de koop toe via De pokkedure Post verspreid. Het mag al eens iets kosten dees dagen. Ik raad 'iedereen' aan om deze folder na te vlooien op fouten. Enkele weggevers.

    - Op het plaatje op de laatste bladzijde ontbreekt de holding Arco en het in vereffening zijnde Arcofin

    - Volgende pluimen kan het ACW niet op hun hoed steken: de busverbinding Roeselare-Tielt (den 80) en de aanplant van een bos van 2 hectare. Den tachtig kwam tot stand in 2007 dank zij de toenmalige minister van verkeer (goegel hem op) en het bos in de Muizebeelstraat werd door vrijwilligers aangeplant. Dat bos is vandaag verpieterd. Ga maar zien. De gemeente vergeet immers al maanden om er de wildgroei aan gras (gés) te lijf te gaan.

    - Men kan dus gerust een vraagteken zetten bij de visionaire krachten waar sommige ACW'ers menen aanspraak op te mogen maken in deze folder. Wat kan er zo nu moeilijk zijn aan gés? Het is groen. Het groeit (bovendien rapper dan bomen). 

    Schamen jullie zich dan nergens voor beste plichtsgedreven, sociale en dynamische 'happy few' (pag.2) van het Pittemse ACW?

    04-10-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.iedereen begrepen?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Ik ben het eens met de kritiek dat CD&V een duidelijk verhaal mist”, zegt voorzitter Wouter Beke maandag in Metro op 13 september

    In een interview met de nieuwssite Apache (www.apache.be) verklaarde Etienne Schouppe op 24 september : “Voor u op 14 oktober het stemhokje binnenstapt, ligt de coalitie en de postenverdeling in uw gemeente wellicht al vast.  Je kan er gif op nemen dat in ten minste 250, en mijn persoonlijke inschatting is zeker 275, van de 308 Vlaamse gemeenten voorakkoorden zijn gemaakt.“

    In een interview met De Morgen(29/09)  vertelt Yves Leterme (CD&V) dat hij in West-Vlaanderen al volop meewerkt aan het maken van voorakkoorden voor zijn partij. “Wie mij gevraagd heeft om te helpen, heb ik de voorbije jaren ook geholpen”, vertelt hij. ” Eén van de eerste voorakkoorden die ik ooit sloot was trouwens met Groen over een OCMW-raadslid.”

    Voor alle duidelijkheid. Groep 2012 heeft geen voorakkoord met de Pittemse  CD&V, noch over de verdeling van schepenmandaten (dit zou pas van hoogmoed getuigen van Groep 2012), noch over de zetels in de OCMW raad.  Hetzelfde kan niet gezegd worden over de Pittemse CD&V, uit talloze echo’s die ik opvang, hebben die hun postjesverdeling én hun verhaal ondertussen wel helemaal op punt.

     

     

    29-09-2012 om 20:49 geschreven door gaucho  


    22-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.iedereen inbegrepen, behalve Machteld Vanhee

     
     

    Beschrijving: C:UserskoenDesktopVerkiezingeniedereen inbegrpenIedereenInbegrepenBehalveMachteldVanhee.png


    Te Pittem voert de CD&V campagne met de slogan “iedereen inbegrepen”. Dat de CD&V deze slagzin schaamteloos pikte van SP.A Pittem die in 2006 met de slagzin “iedereen” naar de kiezer trok, tot daar aan toe. Ik heb de Pittemse CD&V immers zelden van enige vorm van originaliteit noch creativiteit blijk weten geven. Tenware misschien wanneer het op het schuiven met schepenpostjes aankwam. Ik ga de Pittemse CD&V desondanks geen proces wegens plagiaat aan de broek smeren. Integendeel ik voel me vereerd: de almachtige, alomtegenwoordige en alwetende Pittemse CD&V verwaardigt zich om eindelijk één van onze ideeën te schoepen.

    De gedachte “iedereen” is jammer genoeg niet voor elkendeen weggelegd (sorry voor de melige woordspeling). “Iedereen” is om te beginnen een basis gedachte van het socialisme. Tel dus maar na te Pittem. Het grappige is dat de christendemocratische ideologie vertrekt vanuit het “personalisme”, een ratjetoe van ideeën waarbij alles – zoals de naam al laat vermoeden - omheen de persoon draait. Per definitie is er dus weinig christendemocratisch aan de gedachte “iedereen”.  Het begrip “ik” daarentegen, is dan weer wat prominenter aanwezig. Nu ja, ik ga het de Pittemse CD&V niet kwalijk nemen, dat zij hun eigen boekskes niet meer lezen. Ons boekske van 6 jaar geleden hebben ze wel gelezen en op de koop toe nog onthouden ook wat erin stond. Waar zou ik dus in ’s vredesnaam over klagen?

    De mooie idee van de christelijke naastenliefde verstaan en praktiseren de Pittemse CD&V’ers echter dan weer als geen ander. De Pittemse variant ervan bestaat erin om verkiezingsplakkaten met “iedereen inbegrepen” in koeien van letters erop zo dicht mogelijk en vlak voor andermans borden te plaatsen opdat het volledige zicht ontnomen wordt op dat laatste. Kijk maar naar de foto’s die ik vanavond nam. Op de eerste foto een frontaal zicht van het bord “Iedereen inbegrepen” dat op de hoek van Puttensdreef en de Tieltstraat staat. Op de tweede foto een zijzicht van dit bord. Tiens, duikt me daar plots geen bord op van Machteld Vanhee; lijsttrekker N-VA voor de provincie?

    De boodschap die de CD&V brengt is duidelijk: “iedereen inbegrepen” te Pittem, behalve Machteld Vanhee.

    Indien de Pittemse CD&V het niet kan opbrengen om elementaire beleefdheidsvormen toe te passen (bijvoorbeeld andermans goed ontzien) zal niemand ooit van de Pittemse CD&V aannemen dat voor hen “iedereen inbegrepen” zou zijn in Pittem-Egem.

    Bijlagen:
    IedereenInbegrepenBehalveMachteldVanhee.png (306.8 KB)   
    PittemTieltStraat20120922-01.JPG (1.1 MB)   
    PittemTieltStraat20120922-02.JPG (1.1 MB)   

    22-09-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ixelles

    Met al dat geloop voor de gemeenteraadsverkiezingen de laatste dagen, dreigt een mens de belangrijke zaken uit het oog verliezen.  Deze vond ik de mooiste verleden vrijdag op de ABVV betoging te Elsene: het nieuwe muntstuk van 3 euro. 

    abvv demo

    Nog meer foto’s hier

    Bijlagen:
    Betoging20120914.png (600.5 KB)   

    16-09-2012 om 21:51 geschreven door gaucho  


    07-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brief

    Pittem, 7 september 2012

     

    Gemeente Pittem

    College van burgemeester en schepenen

    Markt 1

    8740 Pittem

     

    AANGETEKEND en OPEN

     

    Dit verzoek kadert in de wet van de openbaarheid van bestuur.

    Bij het nalezen van de statistieken die de FOD Binnenlandse zaken publiceerde over het aantal niet-Belgen dat zich registreerde voor de gemeenteraadsverkiezingen aanstaande oktober, kom ik tot de vaststelling dat wat de provincie West-Vlaanderen betreft zich verhoudingsgewijs binnen de niet-Belgische gemeenschap het minste aantal niet-Belgen inschreven in de gemeente Pittem .  Het volledige cijfermateriaal voor West-Vlaanderen is in de hierna vermelde bron terug te vinden.  Het merkwaardig resultaat van deze analyse is in verkorte vorm in de onderstaande tabel opgenomen.  

    [Bron : http://www.vlaanderenkiest.be/sites/default/files/aantalkiezers20120801_officieel.pdf]

    Kan u mij per kerende

    ·         een overzicht opsturen van de activiteiten die de gemeente Pittem ondernomen heeft om de niet-Belgen in de gemeente te motiveren om zich als kiezer te laten registeren; en een kopie insluiten van de folders en/of brieven die u deze niet-Belgische dorpsgenoten opstuurde betreffende dit onderwerp, en

    ·         een verklaring leveren waarom de gemeente Pittem kennelijk slecht presteert in het motiveren van de niet-Belgen tot het deelnemen aan de democratie en haar verrichtingen

     

    Koen Berton

    Meulebekestraat 47

    8740 Pittem


    28 September :  De Pittemse burgemeester en secretaris melden mij via aangetekend schrijven dat de gemeente Pittem foldertjes aan de balie van het gemeentehuis legde en een artikel in het infoblad plaatste om niet-Belgen op te roepen zich te laten registreren. Het infoblad verscheen in april. Besluit : dit antwoord samen met de statistische informatie bevestigt het voor de hand liggende vermoeden dat er waarschijnlijk weinig moeite gedaan werd door de gemeente Pittem om de niet-Belgen aan te moedigen om zich als kiezer te laten registreren. Een kopie van het antwoord van de gemeente Pittemsteekt in bijlage.


    Bijlagen:
    AntwoordNietBelgenStemRegistratie 20120912.pdf (754.2 KB)   

    07-09-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hedgefund
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BNP Paribas richtte op het hoogtepunt van de voedselcrisis van 2010 een hedgefonds op om te speculeren op de voedselprijzen. Twee jaar later kunnen de rijke aandeelhouders van Opti Hedge dromen van grote winsten tijdens de nieuwe voedselcrisis die er zit aan te komen. Uit interne documenten blijkt ook dat BNP Paribas het fonds tegen alle regels in commercialiseerde in ons land.

    In 40 landen is ondervoeding en alle ziektes die daar uit voortvloeien nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak. Een miljard mensen lijden honger. Het grootste deel van hun inkomen gaat naar voedsel en een stijging van de voedselprijzen (zoals we die in 2008, 2010 en nu opnieuw kennen) kan voor hen dodelijk zijn.

    In het voorjaar van 2008 trok de Belg Olivier De Schutter, de speciale VN-rapporteur voor het recht op voedsel een eerste keer aan de alarmbel. In verschillende landen braken toen opstanden uit nadat de voedselprijzen gestegen waren tot recordhoogtes. De Schutter schatte dat die stijgingen voor 30 procent het gevolg waren van speculatie. Twee jaar later had de Belg een rapport klaar over het fenomeen van de voedselspeculatie. Schop de speculanten er uit, luidde zijn noodkreet. “Zij vertroebelen de hele handel. Ze zorgen voor zeepbellen en veroorzaken hoge prijsschommelingen. Hen uitsluiten is wenselijk", zo liet De Schutter optekenen in de Belgische media.

    Net op dat moment besliste BNP Paribas, waarvan de Belgische overheid de grootste aandeelhouder is, om een nieuw hedgefund op te richten – Opti Hedge – dat zich bezighoudt met het speculeren op de prijs van basisproducten als graan en maïs.

    Volledige artikel kan je hier lezen.  Bron “De Wereld Morgen”

    28-08-2012 om 20:19 geschreven door gaucho  




    gaucho leunt aan bij
  • links
  • (+) links

  • gaucho bekijkt
  • (nieuw) leven en welzijn van een Pittemnaar
  • leven en welzijn van een Pittemnaar
  • jouw vingerzetting
  • het stapsgewijs
  • ten slotte

  • gaucho beluistert
  • depth charge ethel (nieuw)
  • now what will ya' do? (with all yer power)
  • lou
  • lou
  • loup
  • billie, en
  • de tijd

  • gaucho bestrijkt
  • de evolutie
  • de devolutie
  • de revolutie
  • de absolutie


  • de barrio
  • 480 minuten
  • avelgem (+)
  • geluwe (+)
  • harelbeke (+)
  • ieper (+)
  • marianne
  • roeselare (+)
  • zwevegem (+)

  • Inhoud blog
  • persnota (bis)
  • persnota
  • melroc
  • tien

    Archief per maand
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 10-2013
  • 07-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2006

    gaucho recycleert


  • verfilmd:Curtis,Hook,Sumner&Morris



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs