De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    29-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat...een sneetje brood met hagelslag of chocoladevlokken 20 kcal minder levert dan hetzelfde sneetje met choco?

    Dit verschil lijkt niet groot. Maar als je dagelijks 2 sneden brood met iets van chocolade eet, kan je jaarlijks bijna 15000 kcal uitsparen door voor de hagelslag of vlokken te kiezen. Dit komt overeen met 2 kg lichaamsvet!

    29-09-2015, 00:25 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauwwarme aardappelsalade met sperziebonen (vleesgerecht)

    Voor 4 personen (340 kcal per persoon):

    500 g krieltjes
    500 g sperziebonen, schoongemaakt
    2 eetlepels olijfolie
    400 g magere runderreepjes
    1/2 limoen, uitgeperst
    1 theelepel honing
    1 teentje knoflook, fijngesneden
    1 bosuitje, fijngesneden
    peper en zout

    1) Stoom of kook de krieltjes beetgaar. Doe hetzelfde met de sperziebonen.
    2) Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het rundvlees 5 à 10 minuten.
    3) Schenk het limoensap bij het vlees en roer de honing en de knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 
    4) Breng het vlees, de aardappelen en de sperziebonen samen en garneer met de bosui.

    29-09-2015, 00:22 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat... 1 pistolet 2 boterhammen vervangt?
    Daarnaast bevat 1 croissant evenveel kcal als 3,5 boterhammen en staat 1 chocoladekoek met pudding gelijk aan 7 boterhammen.

    29-09-2015, 00:18 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken pladijs met rucolapuree en rozepepersaus (visgerecht)

    Voor 4 personen (400 kcal per persoon):

    4 pladijsfilets
    200 g grijze garnalen
    100 g rucola
    1 citroen
    600 g aardappelen
    75 mL magere melk
    1 eetlepel margarine
    1 eetlepel olijfolie
    1 eetlepel halfgedroogde kerstomaten
    1 koffielepel rozepeperbolletjes
    nootmuskaat
    peper en zout

    1) Kruid de vis met peper en zout. 
    2) Hak de rucola grof. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. 
    3) Snij de halfgedroogde tomaten middendoor.
    4) Pers de citroen. 
    5) Kook de aardappelen 20 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de melk, de rucola en de tomaatjes onder. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 
    6) Verhit ondertussen de olijfolie en de margarine in een pan. Bak de pladijs met de witte kant naar onderen ongeveer 2 minuten goudbruin.
    7) Draai de pladijs om en laat nog 3 minuten verder garen. Haal de vis uit de pan en hou warm. Voeg de rozepeperbolletjes toe aan de pan en blus met het citroensap. Schraap de braadresten los en giet er 1 dL water bij.
    8) Verdeel de rucolapuree over de borden en bestrooi met de grijze garnalen. Schik er een pladijsfilet naast en werk af met een lepel rozepepersaus.

    29-09-2015, 00:17 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat... uw warme maaltijd voor minstens de helft uit groenten zou moeten bestaan?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Daarnaast weegt een ideale vis- of vleesportie 100 g. Het perfecte bord is dus voor de helft gevuld met groenten, voor 1/4 met vlees/vis en voor 1/4 met aardappelen, rijst, pasta,...

    29-09-2015, 00:14 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodvingers met fruitige dipsausjes (vegetarisch gerecht, lunch of ontbijt)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen (265 kcal per persoon)

    8 sneetjes roggebrood (groot, lang brood)
    10 aardbeien
    2 perziken
    2 kiwi's
    1 dL room 5% (bv. Balade So Light)
    3 koffielepels kristalsuiker

    1) Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en doe ze in een blender met 1/3 van de suiker. Klop de room stijf en spatel 1/3 ervan luchtig door het aardbeienmengsel. Doe de aardbeiendipsaus in een potje.
    2) Herhaal deze handeling met de perziken en de kiwi's.
    3) Snijd het roggebrood in lange vingers. Rooster ze in de pan, maximum 2 minuten aan weerszijden, tot ze een lichtbruin kleurtje hebben. 
    4) Schrik de vingers op een bord en dien ze op met de aardbeien-, perziken- en kiwidip. 

    Bron: Lekker van bij ons

    29-09-2015, 00:12 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten ontbijt en lunch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde tonijn met ananas (visgerecht)

    Voor 4 personen (255 kcal per persoon)

    4 tonijnsteaks van 100 à 120 g
    2 koffielepels olijfolie
    sap van 1 limoen
    zwarte peper 
    320 g verse ananas, in blokjes van 1 cm
    1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
    4 lente-uitjes, fijngesneden
    2 eetlepels grof gehakte korianderblaadjes
    320 g fijne sperziebonen, schoongemaakt
    240 g slabladeren

    1) Verhit een grillpan of koekenpan met dikke bodem op halfhoog vuur.
    2) Wrijf de tonijnsteaks in met de olijfolie en de helft van het limoensap en bestrooi ze met zwarte peper.
    3) Leg de tonijnsteaks in de hete pan en bak ze aan elke kant 2 minuten.
    4) Meng intussen voor de salsa de rest van het limoensap met de ananas, chilipeper, lente-uitjes en korianderblaadjes. Zet dit opzij.
    5) Blancheer de boontjes 2 minuten in kokend water.
    6) Schep de salsa over de tonijnsteaks en serveer met de boontjes en de sla.

    29-09-2015, 00:09 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat ... de gemiddelde wereldburger 375 kg voedsel per jaar eet?

    Lijkt dit je al veel? De kans is nochtans groot dat je nog heel wat kilootjes voedsel meer aankoopt dan die 375 kg. Elke persoon gooit gemiddeld namelijk 52 kg voedsel in de vuilbak.

    29-09-2015, 00:08 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensfilet met kruiden-mosterdkorst (vleesgerecht)

    Voor 4 personen (300 kcal per persoon):

    600 g aardappelen, geschild en in stukken 
    400 g varkenshaas, gehalveerd
    1 middelgrote aubergine, in plakken
    1 courgette, in plakken
    320 g kerstomaten
    1 eetlepel salieblaadjes, fijngehakt
    1 eetlepel tijmblaadjes, fijngehakt
    2 eetlepels grove mosterd
    3 theelepels olijfolie
    sap en rasp van 1/2 citroen
    zwarte peper
    2 tenen knoflook, gekneusd
    2 theelepels balsamicoazijn

    1) Verwarm de oven voor op 200°C. 
    2) Vermeng de kruiden, mosterd, 1 theelepel olie en de helft van het citroensap en de -rasp. Breng op smaak met zwarte peper. 
    3) Bestrijk de filets met dit mengsel en leg ze op een bakplaat. 
    4) Hussel de groenten door de rest van het citroensap, de citroenrasp, de olie, de knoflook en de azijn en leg ze rond de filets.
    5) Braad 20 à 25 minuten in de oven tot het vlees goed gaar is. Kook ondertussen de aardappelen.  
    6) Laat het vlees 5 à 10 minuten rusten en snijd dan in plakken. 
    7) Dien het vlees met de aardappelen en de groenten op.

    29-09-2015, 00:07 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat... de duurste producten bijna altijd op ooghoogte gezet worden in de supermarkt?

    Je even bukken of je hoofd omhoog richten kan je gezonde winkelkarretje dus al een stuk minder prijzig maken.

    29-09-2015, 00:06 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpot van varkenshaasje en appel (vleesgerecht)

    Voor 4 personen (400 kcal per persoon):

    2 eetlepels olie
    400 g varkenshaasje, in blokjes
    3 eetlepels bloem
    1 ui, gesnipperd
    1/2 theelepel komijnzaad
    1 liter kippenbouillon
    1 eetlepel scherpe mosterd
    300 g groene (savooi)kool
    400 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
    3 Granny Smith-appels, in middelgrote blokjes
    2 eetlepels peterselie, fijngehakt
    zout en peper

    Verhit 1 eetlepel olie in een grote stoofpan op matig hoog vuur. Doe de blokjes vlees in een kommetje en bestrooi met twee eetlepels bloem, zout en peper. Bak ze ongeveer 6 à 7 minuten al roerend lichtbruin en net gaar. Schep het vlees er met een schuimspaan uit, dek af met aluminiumfolie en zet opzij. Voeg de tweede lepel olie toe en fruit de uitjes met het komijnzaad tot ze zacht zijn. Roer de derde eetlepel bloem door de gebakken ui en bak nog twee minuten verder. Roer de mosterd erdoor en blus met de bouillon. Voeg, wanneer de bouillon kookt, de koolreepjes en de aardappelen toe. Breng op smaak met peper en zout, draai het vuur iets lager en laat met het deksel half op de pan 15 minuten sudderen. Voeg dan de appel toe en laat nog 10 minuten sudderen tot de aardappels gaar zijn en de kool zacht. Voeg het vlees toe, laat twee minuten mee opwarmen en dien direct op, bestrooid met wat peterselie.

    29-09-2015, 00:05 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Originele knolselderijpuree met kabeljauw (visgerecht)

    Voor 4 personen (225 kcal per persoon):

    600 g knolselderij
    2 dikke, goed gerijpte peren
    400 g kabeljauwhaasje
    1/2 citroen
    enkele takjes peterselie
    2 eetlepels plantaardige margarine
    2 eetlepels magere room 5% (bv. Balade So Light)
    1 eetlepel bloem 
    peper 
    water

    Schil de knolselderij en snijd hem in schijven.
    Pers de citroen, vang het sap op in een grote kookpan en lang aan met de bloem. Voeg 1 liter water toe. Breng aan de kook en laat de selderij er een 15-tal minuten in koken. Schil ondertussen de peren. Verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Bak de peren 5 minuten in de vetstof tot ze doorschijnend en zacht worden. Blijf roeren met een houten spatel. Leg de peren op een bord en plet met een vork. Kruid met peper. Mix de knolselderij, doe de puree in een kookpan en voeg de room en de geplette peren toe. Verwarm op een laag vuur. Stoom ondertussen de kabeljauw. Was en hak de peterselie. Bestrooi de puree met de peterselie en serveer meteen.

    29-09-2015, 00:03 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat… diëten niet helpt om langdurig gewicht te verliezen?

    Uit zowat alle dieetstudies blijkt dat de grote meerderheid van die afvallers weer bijkomen. 83% van hen zou zelfs meer bijkomen dan ze afgevallen waren.

    Door heel weinig kcal binnen te krijgen, gaan er immers alarmbellen af in je lichaam die ervoor zorgen dat het metabolisme zich zuiniger gaat afstellen. 

    Een herprogrammering van je manier van eten heeft dat effect niet en kan je bovendien eeuwig volhouden. 

    Enkele tips:
    - Eet traag en bewust. Het duurt 20 minuten vooraleer je maag verzadigingssignalen begint uit te zenden.
    - Leer het 'ik ben vol, maar er kan nog bij'-gevoel herkennen en stop met eten wanneer je dit voelt. 
    - Eet geen koekje of chocolaatje, gewoon omdat het bij de koffie ligt.
    - Besef dat de eerste happen van iets het lekkerst zijn. Ga dus voor kwaliteit ipv voor kwantiteit.
    - Bedot je ogen en maag door uit een kleiner bord te eten dan dat je gewoon bent.
    - Vul de helft van je bord steeds met groenten.
    - Kies voor mager vlees (bv. kipfilet ipv worst).
    - Bouw meer beweging in in je alledaagse leven. Neem bijvoorbeeld de lift ipv de trap.

    29-09-2015, 00:02 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois met mandarijn

    Voor 4 personen (100 kcal per persoon):

    4 blaadjes gelatine
    Sap en geraspte schil van 1 limoen
    1 eetlepel stevia
    500 g magere yoghurt
    1 eiwit
    1 theelepel gemberpoeder
    4 mandarijnen
    Enkele muntblaadjes

    Week de gelatine 5 minuten in water. Knijp de blaadjes gelatine uit. Verwarm het limoensap, voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer tot deze is opgelost. Meng het gelatinemengsel met de stevia, limoenrasp en yoghurt. Klop het eiwit stijf met de gemberpoeder en schep dit onder de yoghurt. Besmeer één grote vorm of 4 kleine vormpjes met een beetje slaolie. Vul de vorm met het yoghurtmengsel en laat de bavarois minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de bavarois op een bordje en serveer met de mandarijnpartjes en de blaadjes munt. 

    Tip: In plaats van mandarijnen kan je ook ander seizoensfruit gebruiken. 

    29-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermager ik door meer te bewegen?

    Voldoende bewegen is voor iedereen nuttig. En zeker ook voor wie wil vermageren. Alleen meer bewegen zal er meestal niet voor zorgen dat je vermagert. Daarvoor is ook een gezonde voeding noodzakelijk. Voor een energierijke maaltijd te verbranden, moet je namelijk héél véél bewegen. Een voorbeeldje:

    Voor een maaltijd in de quick (1 giant, 1 medium cola, 1 medium friet en 1 ijshoorntje) moet een persoon van 60 kg: 
    3 u en 10 minuten fietsen aan 16 à 19 km/uur 
    2 u en 20 minuten lopen aan 8 km/uur
    2 u en 15 minuten voetballen of tennissen 
    1 u en 55 minuten de schoolslag zwemmen
    3 u en 10 minuten aerobics doen


    Sporten heeft dan ook vooral nut doordat er spieren opgebouwd worden. Zij verhogen je metabolisme en zorgen ervoor dat je er 'strakker' uitziet. 

    29-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voeding en gezondheid
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat...plattekaas zelfs in volle vorm minder vet bevat dan magere smeerkaas of magere harde kaas?

    Plattekaas krijgt dan ook de absolute voorkeur. Je kan het combineren met groenten, zoals komkommer of radijsjes. Voor een zoete toets kan een boterham met plattekaas aangevuld worden met schijfjes banaan, perzik, nectarine, aardbei, appel of peer. Plattekaas met een koffielepeltje vruchtenmoes of confituur  is ook heerlijk bij het ontbijt.

    29-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloensalade (vegetarisch gerecht)

    Voor 4 personen (295 kcal per persoon):

    200 g veldsla
    1/2 kleine watermeloen
    4 takjes peterselie
    1/2 bosje bieslook
    4 eetlepels geschaafde amandelen
    2 theelepels citroensap
    8 eetlepels zure room
    1 theelepel mosterd
    2 eetlepels olie
    zout en peper
    12 sneetjes bruin stokbrood

    1) Was de veldsla zorgvuldig en slinger hem droog. Schil en ontpit de meloen, snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de peterselie en bieslook en schud beiden droog. Snijd beiden heel fijn.
    2) Rooster de amandelen 1 minuut in een pan met anti-aanbaklaag zonder vet. Roer het citroensap los met zure room, mosterd en olie. Breng op smaak met peper en zout.
    3) Vermeng de veldsla met de blokjes meloen en verdeel het mengsel over twee borden. Druppel de dressing eroverheen en strooi de kruiden en de amandelen erover. Serveer elke portie met drie dunne sneetjes stokbrood.

    29-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    28-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenbiefstuk met een pittige zelfgemaakte saus (vleesgerecht)

    Voor 4 personen (400 kcal per persoon): 

    4 kalkoenbiefstukjes van 100 gram
    peper en zout
    2 eetlepels margarine 
    3 dl bouillon 
    2 eetlepels bloem
    1 dl lichte room 5%
    2-3 eetlepels groene peperkorrels
    600 g sperzieboontjes
    600 g krieltjes 

    Bestrooi de biefstukjes met peper en zout en bak ze in hete margarine in 12 minuten gaar en bruin. Neem het vlees uit de pan. Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel los van de bodem. Roer de bloem met de room tot een glad papje en schenk dit al roerend in de pan. Breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg de peperkorrels toe en maak de saus eventueel nog op smaak met wat zout. Leg de biefstukjes in de saus en verwarm ze nog even samen met de saus. Dien op met gewokte sperziebonen en gekookte krieltjes.

    28-09-2015, 23:58 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloen-kiwisalade met mousserende witte wijn

    Voor 4 personen (65 kcal per persoon):

    2 kiwi’s
    ½ galia meloen
    sap van een halve limoen
    100 ml mousserende witte wijn

    Snijd de kiwi’s en de meloen in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Knijp de halve limoen boven het kiwi-meloenmengsel uit en laat dit een uur staan. Verdeel de salade over 4 schaaltjes of cocktailglazen. Verdeel de witte wijn over de salade.

    28-09-2015, 23:57 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is vasten een goede manier om gewicht te verliezen?

    Vasten lijkt aantrekkelijk - u valt heel snel veel af - maar het is niet zonder gevaren. Bij mensen die vastten werden duizeligheid, spierkrampen, misselijkheid, slechte adem, uitdroging, constipatie en menstruele onregelmatigheden geconstateerd. 

    Als u niet veel overgewicht heeft, leidt kort vasten bovendien alleen maar tot het verlies van water en koolhydraatreserves ('glycogeen') en niet tot vetverlies.

    De allernieuwste versie van dit dieet is het 5/2-dieet. Hierbij eet je 5 dagen normaal en 2 dagen heel beperkt (voor een man 600 kcal, voor een vrouw 500 kcal). Op een maand zou je zo 2 kg kunnen afvallen. Dit periodiek vasten heeft drie voordelen. Het eerste is dat je eigenlijk maar 2 dagen in de week op je tanden moet bijten. Toch heeft onderzoek uitgewezen dat je door die twee dagen per week heel beperkt te eten ook de overige weekdagen bewuster met je eten gaat omgaan. Het laatste voordeel is dat de periodes van vasten te kort zijn om tot vitamine- en mineralentekorten te leiden. Dit geldt natuurlijk enkel als je voor de rest wel evenwicht eet.

    Volgens de aanhangers van het vastendieet zijn er nog andere voordelen. Zo zou het risico op Alzheimer, diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziekten, kanker,... enorm verlagen. Deze voordelige effecten zijn inderdaad bij muizen gezien, maar nooit bij mensen. Het effect op lange termijn is bovendien nog nooit onderzocht. Hoewel dit dieet dus nu een hype is, weten we niet of het periodiek vasten op lange termijn geen nadelige gevolgen heeft.

    Hoewel periodiek vasten volgens de 5/2 regel zeker beter zal zijn dan langdurig aan één stuk vasten, mag het nooit toegepast worden door zwangere vrouwen of door vrouwen die borstvoeding geven. Ook voor diabetespatiënten en mensen met andere chronische ziekten kan het al vanaf de eerste dag gevaarlijk zijn.

    De verschillende gezondheidsinstanties zijn het er bovendien over eens dat ook voor gezonde mensen dit zeker niet de gezondste eetstijl is. Zowel om te vermageren als om welvaartsziekten (kanker, diabetes,..) te voorkomen blijft de gouden regel om dagelijks gezond (en eventueel energiebeperkt) te eten. Wie 90% van de tijd gezond eet en 10% zondigt, is al heel goed bezig!

    28-09-2015, 23:56 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voeding en gezondheid
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs