600 g aardappelen, geschild en in stukken
400 g varkenshaas, gehalveerd
1 middelgrote aubergine, in plakken
1 courgette, in plakken
320 g kerstomaten
1 eetlepel salieblaadjes, fijngehakt
1 eetlepel tijmblaadjes, fijngehakt
2 eetlepels grove mosterd
3 theelepels olijfolie
sap en rasp van 1/2 citroen
zwarte peper
2 tenen knoflook, gekneusd
2 theelepels balsamicoazijn
1) Verwarm de oven voor op 200°C.
2) Vermeng de kruiden, mosterd, 1 theelepel olie en de helft van het citroensap en de -rasp. Breng op smaak met zwarte peper.
3) Bestrijk de filets met dit mengsel en leg ze op een bakplaat.
4) Hussel de groenten door de rest van het citroensap, de citroenrasp, de olie, de knoflook en de azijn en leg ze rond de filets.
5) Braad 20 à 25 minuten in de oven tot het vlees goed gaar is. Kook ondertussen de aardappelen.
6) Laat het vlees 5 à 10 minuten rusten en snijd dan in plakken.
7) Dien het vlees met de aardappelen en de groenten op.