4 tonijnsteaks van 100 à 120 g
2 koffielepels olijfolie
sap van 1 limoen
zwarte peper
320 g verse ananas, in blokjes van 1 cm
1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
4 lente-uitjes, fijngesneden
2 eetlepels grof gehakte korianderblaadjes
320 g fijne sperziebonen, schoongemaakt
240 g slabladeren
1) Verhit een grillpan of koekenpan met dikke bodem op halfhoog vuur.
2) Wrijf de tonijnsteaks in met de olijfolie en de helft van het limoensap en bestrooi ze met zwarte peper.
3) Leg de tonijnsteaks in de hete pan en bak ze aan elke kant 2 minuten.
4) Meng intussen voor de salsa de rest van het limoensap met de ananas, chilipeper, lente-uitjes en korianderblaadjes. Zet dit opzij.
5) Blancheer de boontjes 2 minuten in kokend water.
6) Schep de salsa over de tonijnsteaks en serveer met de boontjes en de sla.