De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    29-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpot van varkenshaasje en appel (vleesgerecht)

    Voor 4 personen (400 kcal per persoon):

    2 eetlepels olie
    400 g varkenshaasje, in blokjes
    3 eetlepels bloem
    1 ui, gesnipperd
    1/2 theelepel komijnzaad
    1 liter kippenbouillon
    1 eetlepel scherpe mosterd
    300 g groene (savooi)kool
    400 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
    3 Granny Smith-appels, in middelgrote blokjes
    2 eetlepels peterselie, fijngehakt
    zout en peper

    Verhit 1 eetlepel olie in een grote stoofpan op matig hoog vuur. Doe de blokjes vlees in een kommetje en bestrooi met twee eetlepels bloem, zout en peper. Bak ze ongeveer 6 à 7 minuten al roerend lichtbruin en net gaar. Schep het vlees er met een schuimspaan uit, dek af met aluminiumfolie en zet opzij. Voeg de tweede lepel olie toe en fruit de uitjes met het komijnzaad tot ze zacht zijn. Roer de derde eetlepel bloem door de gebakken ui en bak nog twee minuten verder. Roer de mosterd erdoor en blus met de bouillon. Voeg, wanneer de bouillon kookt, de koolreepjes en de aardappelen toe. Breng op smaak met peper en zout, draai het vuur iets lager en laat met het deksel half op de pan 15 minuten sudderen. Voeg dan de appel toe en laat nog 10 minuten sudderen tot de aardappels gaar zijn en de kool zacht. Voeg het vlees toe, laat twee minuten mee opwarmen en dien direct op, bestrooid met wat peterselie.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs