THERMOMIX - DE ALLESKUNNER IN DE KEUKEN !!! DE LEKKERSTE GERECHTEN VAN UW THERMOMIX-ADVISOR ERIC PECINOVSKY
WWW.THERMOMIXDEMO.BE
THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31. U kan hen bereiken op volgend adres : N.V. CNUDDE Pontstraat 4 B-8791 Beveren-Leie Tel. 00 32 56 352 320 Fax. 00 32 56 350 668 www.thermomixbenelux.com
Zoeken in blog

Categorieën
  • AMUSE BOUCHE (8)
  • BABYVOEDING (2)
  • BAKKEN (19)
  • BARBECUE (1)
  • BAVAROIS (1)
  • BOUILLON (2)
  • BROOD (10)
  • CAKE (2)
  • COCKTAILS (0)
  • COUSCOUS (1)
  • DESSERTS (1)
  • EIEREN (2)
  • FLAN (1)
  • GANZELEVER (0)
  • GEBAK (0)
  • GRATIN (1)
  • GROENTEN (1)
  • IJS (1)
  • LASAGNE (1)
  • LEVER (1)
  • PASTA (2)
  • PESTO (1)
  • PIZZA (1)
  • POLENTA (1)
  • PUREE (1)
  • RIJST (1)
  • SALADE (1)
  • SAUSEN (BEARNAISE) (6)
  • SAUSEN (BEURRE BLANC) (4)
  • SAUSEN (MAYONAISE) (6)
  • SAUSEN (WITTE) (1)
  • SAUZEN (BOTER) (4)
  • SAUZEN (GROENTEN) (8)
  • SAUZEN (HOLLANDAISE) (9)
  • SAUZEN (NOTEN) (3)
  • SAUZEN (TOMATEN) (4)
  • SAUZEN (VINAIGRETTES) (9)
  • SAUZEN (VRUCHTEN) (4)
  • SOEPEN (1)
  • SPAANSE TAPAS (5)
  • TAART (1)
  • 31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PREIBROODJES

    Ingrediënten :

    Brooddeeg :

    300 gr bloem
    1/2 blokje gist (20 gr)
    1 theelepel zout
    160 gr melk
    30 gr olie

    Vulling :

    60 gr spekblokjes
    300 gr prei in ringen gesneden
    50 gr boter

    Bereiding :

    Brooddeeg :

    - Alles in de mengbeker doen en kneden : 2 min / gesloten pot / kneedstand.
    - 15 min in een warme ruimte laten rijzen en dan in een rechthoek uitrollen.

    Vulling :

    - Spekblokjes, prei en boter in de mengbeker doen : 7 min / varoma / snelheid 1.
    - Massa uit de beker halen en laten afkoelen, op het rechthoekige deeg verdelen langs één kant en oprollen ( maak dat er vulling telkens tussen het deeg zit).
    - Schijven snijden van 3 cm dikte en deze rechtopzetten (met de snijkant naar boven) en in een vooringevette bakschaal zetten.
    - 15 min laten rijzen en in een voorverwarmde oven steken op 200°C gedurende 30 minuten.



    Categorie:BROOD

    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BARBECUE BIJSERVEER GERECHT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    1000 gr water
    1 theelepel zout
    120 gr lange korrelrijst
    1 doos tonijn in blik (200gr)
    100 gr zilverajuintjes uit glas zoet zuur
    1 rode paprika in stukken
    150 gr light mayonaise
    1 bokaaltje kappertjes (35 gr)
    1 theelepel citroenschil
    1 theelepel zout
    Peper

    Bereiding :

    - Water en zout in de beker doen, mandje inhangen, rijst afwegen, mandje inhangen, rijst afwegen : 30 min /varoma/ snelheid 1.
    - Koud afspoelen, apart zetten en laten afkoelen.
    - Tonijn laten uitlekken samen met de zilverajuintjes via het mandje (zeef).
    - Paprika in de beker doen : 3 sec /snelheid 4,5.
    - Mayonaise, kappertjes met vocht, citroenschil, zout en peper bijdoen : 10 sec / linksdraaien / snelheid 2,5.
    - Tonijn en zilverajuintjes en andere mengeling bij de rijst doen en met de spatel ondermengen.
    - Eventueel wat vocht van de zilverajuintjes bijdoen en enige minuten laten trekken.

    P.S. : De zilverajuintjes mogen ook vervangen worden door pijpajuintjes fijn gesneden !



    Categorie:BARBECUE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BROODKRANS MET EMMENTAL EN BASILICUM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    Deeg :

    420 gr lauwwarm water
    1 blokje gist (40 gr)
    1 eetlepel suiker
    30 gr olie van halfgedroogde tomaten
    700 gr bloem
    1 eetlepel zout

    Vulling :

    500 gr water
    6 eieren
    1 bundel basilicum zonder steel
    300 gr Emmental in stukken
    200 gr zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt
    150 gr gekookte hesp in blokjes

    Bereiding :

    Deeg :

    - Alles in de beker doen (in volgorde) : 3 min / gesloten beker / kneedstand.
    - Haal uit de beker, doe in een schaal en laat 1 uur rijzen.

    Vulling :

    - Doe het water in de beker en hang het mandje met de eiren erin : 14 min / varoma / snelheid 1.
    - Laten afkoelen en pellen.
    - Beker ledigen en uitdrogen.
    - Basilicumblaadjes in de beker doen : 3 sec / snelheid 8 en in een kom doen.
    - Emmental kaas in de beker doen : 10 sec / snelheid 6 en bij de basilicum doen.
    - Tomaten in de beker doen : 6 sec / snelheid 6 verkleinen en samen met de hamblokjes bij de kaas en de basilicum doen.
    - Alles goed mengen.
    - Deeg uitrollen in de lengte (100 cm x 25 cm), de tomatenkaasvulling erop verdelen, de eieren doormidden snijden en erop leggen, deeg langs de korte zijde dichtdoen.
    - Een krans vormen (diameter 35-37 cm) en op een bakplaat leggen voorzien van bakpapier.
    - Bestrijken met de zongedroogde tomaten.
    - In voorverwarmde oven plaatsen, 40 min bakken op 180°C.



    Categorie:BROOD

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PURE WORTELPUREE VOOR DE ZUIGFLES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorbereiding : 5 min
    Thermomix : 13 min

    Ingrediënten :

    Voor 400 gr vloeibare wortelpuree :
    300 gr geschilde wortelen
    250 gr mineraalwater

    Bereiding :

    - Doe de grof gesneden wortelen in de mengbeker en mix : 4 sec / snelheid 5.
    - Voeg het water toe en programmeer : 12 min / 100°C / snelheid roeren.
    - Bij het belsignaal, mix : 20 sec / snelheid 10.
    - Spatel de onderkant van het deksel en de wanden van de mengbekers bij en mix nogmaals : 20 sec / snelheid 10.



    Categorie:BABYVOEDING

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOCCACIA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden :

    400 gr lauwwarm water
    1 zakje gist (10 gr)
    20 gr olie
    500 gr bakkersbloem
    Voldoende zout

    Bereiding :

    - Doe het water, de gist en de olie in de mengbeker en mix 5 sec / snelheid 6.
    - Voeg de bloem en het zout toe.  Mix 20 sec / snelheid 2.
    - Kneed 2 min / deegstand.
    - Neem het deeg uit de mengbeker en laat het 1 uur rijzen op een warme plaats.
    - Rol het uit, geef het vorm en laat 1/2 uur rijzen.
    - Eens dit gedaan, garneer met extra olijfolie (vierge), rozemarijn, salie en zout en bak in een warme oven op 200-220°C gedurende 20-30 min tot het goudkleurig is.
     



    Categorie:BROOD

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEVULD BROOD MET GEROOSTERDE PAPRIKA, ARTISJOK EN OLIJVEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    350 gr koud water
    30 gr gist
    500 gr witte bloem
    10 gr zout
    2 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel gedroogde oregano
    1 koffielepel suiker
    150 gr geroosterde paprika, uitgelekt
    150 gr artisjokharten op olie, uitgelekt
    75 gr groene olijven, grof gesneden in schijfjes

    Bereiding :

    - Voeg water, gist, bloem, suiker, olijfolie, oregano en zout in de mengbeker, in deze volgorde en stel in 3 min / deksel dicht / kneedstand.
    - Het proces mag onderbroken worden om de vastheid van het deeg te controleren en eventueel water of bloem bij te voegen.
    - Daarna terug : deksel dicht / kneedstand instellen.  De Thermomix werkt de resterende tijd verder af.
    - Als het deeg klaar is, het op een lichtjes met olie besmeerde plank leggen en uitrollen tot een rechthoek van 30 cm x 20 cm.  Verdeel het deegstuk denkbeeldig in 3.  Beleg het middelste gedeelte met de helft van de parika's, de artisjokharten en de olijven.  Voeg het linkse deel over het het middelste dicht.  Beleg dit nu met de rest van de vulling.  Vouw het rechtse gedeelte dicht en druk goed aan.  Bestrijk het deeg met de olijfolie.  Bestrooi met grof zeezout.
    - Verdeel verse rozemarijnblaadjes en salieblaadjes over het deeg en druk goed aan.
    - Laat rijzen in een oven van 50°C totdat het volume verdubbeld is. 
    - Bak dan af in een oven van 200°C / 35 min.



    Categorie:BROOD

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAIN DE CAMPAGNE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    350 gr water
    500 gr tarwemeel
    30 gr gist
    10 gr zout

    Bereiding :

    - Weeg het water en de gist af : stand 2 / 37°C.
    - Dan de bloem en het zout afwegen : 2 min / kneedstand.
    - Dan 10 sec / linksomdraaiend.
    - 2 uur laten rijzen op 25°C.
    - 3 min met de hand kneden.
    - Vormpjes maken en 1 uur laten rijzen
    - Insnijden aan de bovenkant
    - Afbakken 10 minuten op 270°
    - Afbakken 15 minuten op 160°C



    Categorie:BROOD

    29-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAGEL-BROODJES MET SESAMZAAD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden : (voor 8 stuks) :

    250 gr water
    5 gr honing
    1 pakje gedroogde gist
    50 gr boter
    500 gr bloem
    10 gr zout
    1 eigeel (geroerd)
    50 gr sesamzaadjes

    Bereiding :

    - Water, honing, gedroogde gist en boter in de mengbeker doen en verwarm : 2 min / 37°C / stand 2.
    - Bloem en zout toevoegen en tot deeg verwerken : 3 min / deegstand.
    - De deeg in een afgedekste schotel op een warme plaats ong. 45 min laten rijzen.
    - Het deeg in 8 stukken delen, dikke vlaaien vormen en met de vinger een gat maken in het midden.
    - Vergroot het gat zodat u een ring van ongeveer 15 cm. bekomt.
    - Met een schuimspaan kort in heet water houden, met eigeel bestrijken en met sesamzaadjes bestrooien.
    - In een voorverwarmde oven op de middelste plaat bakken.  Zo'n 20 min. op 200°C. 



    Categorie:BROOD

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAVAROIS MET AARDBEIEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    500 gr aarbeien
    6 blaadjes gelatine

    Voor de Engelse room :

    6 eigelen
    500 gr melk
    70 gr poedersuiker
    10 gr vanillesuiker

    Voor de opgeklopte room :

    350 gr room 30 % vet, superkoud
    30 gr poedersuiker
    10 gr vanillesuiker

    Bereiding :

    - Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water.
    - Bereid de Engelse room : doe alle ingrediënten in de mengkom en programmeer : 7 min / 80°C / snelheid 4.
    - Voeg bij het belsignaal de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en mix : 5 sec / snelheid 6.
    - Giet de Engelse room meteen in een schaal die u in een grotere schaal met ijsblokjes zet.
    - Reinig de mengkom en houd hem onder de koudwaterkraan voor u hem droogt.
    - Bereid nu de opgeklopte room : doe de suiker in de mengkom en programmeer : 10 sec / snelheid 9.
    - Zet de vlinder op het mes.  Voeg de room toe en mix tot snelheid 4 waarbij u tijdens de 1ste minuut de snelheid langzaam opvoert.  Houd de room zorgvuldig in het oog gedurende 3 à 4 minuten naargelang de gewenste dikte.
    - Meng de opgeklopte room voorzichtig door de Engelse room.
    - Was de aarbeien en leg er 8 opzij voor de versiering van de glazen.  Haal de staartjes van de andere aardbeien, snijd ze in twee, en leg ze op de bodem en tegen de zijkanten van de individuele dessertglazen.  Verdeel de lousse over de aardbeien in de glazen.
    - Zet in de koelkast gedurende ongeveer 12 uur.
    - Serveer elk glas met een mooie aarbei die u in waaiervorm versneden heeft.



    Categorie:BAVAROIS

    28-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PURE WORTELPUREE VOOR DE ZUIGFLES

    Voorbereiding : 5 min
    Thermomix : 13 min

    Ingrediënten :

    Voor 400 gr vloeibare wortelpuree :
    300 gr geschilde wortelen
    250 gr mineraalwater

    Bereiding :

    - Doe de grof gesneden wortelen in de mengbeker en mix : 4 sec / snelheid 5.
    - Voeg het water toe en programmeer : 12 min / 100°C / snelheid roeren.
    - Bij het belsignaal, mix : 20 sec / snelheid 10.
    - Spatel de onderkant van het deksel en de wanden van de mengbekers bij en mix nogmaals : 20 sec / snelheid 10.




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALKOEN MET KLEINE WORTELTJES VOOR BABYS EN PEUTERS VANAF 9 MAANDEN

    Voor baby's en peuters vanaf 9 maanden  - Bereidingstijd 5 min + Thermomix 7 min
    Kalkoen is één van de eerste vleessoorten die uw kind mag eten.  Kalkoen past uitstekend bij groenten voor het eerste levensjaar : courgettes, groene boontjes, spinazie.

    Ingrediënten :

    Voor 360 gr (3 kleine potjes) :

    200 gr geschilde worteltjes
    90 gr geschilde aardappelen
    80 gr kalkoenschnitzel
    150 gr mineraalwater
    1 klontje zachte boter

    Voor 750 gr (zes kleine potjes) :

    400 gr geschilde worteltjes
    180 gr geschilde aardappelen
    80 gr kalkoenschnitzel
    250 gr mineraalwater
    10 gr zachte boter

    Bereiding :

    - De grof versneden wortelen in de mengbeker doen en mix :  4 sec / stand 5.
    - De zijkanten van de beker afschrapen met de spatel, het water toevoegen en de aardappelen die in kleine blokjes versneden werden.  Instellen : 12 min voor de versie 250 gr of 14 min voor de versie 750 gr / 100°C / stand zachtjes omroeren.
    - Daarna het in stukjes versneden vlees toevoegen door de opening in het deksel en instellen : 4 min / 100°C / stand zachtjes omroeren.
    - Tenslotte de boter toevoegen en mixen gedurende 1 min / stand 10.



    Categorie:BABYVOEDING

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs