VINAIGRETTE MET TRUFFEL
EN MADEIRA
Ingrediënten :
1 eetlepel fijne mosterd
1 dl witte wijn-azijn
2 dl neutrale olie
2 dl olijfolie
15 gr sjalot
beetje Madeira
1 theelepel truffelolie
Eventueel beetje gehakte truffel.
Bereiding :
Doe de mosterd met de azijn in de
mengbeker : 5 sec / snelheid 4.
Laat de Thermomix draaien op snelheid 4 en giet door het deksel met
de maatbeker erop de olie erbij.
Breng op smaak met peper en zout.
Bewaar apart.
Maak de beker schoon.
Doe 15 gr sjalot in de mengbeker
: 5 sec / snelheid 5.
Voeg beetje Madeira naar eigen
smaak toe : 4 min / varoma /snelheid 2. Laat afkoelen.
Gebruik 1,5 dl van de vinaigrette,
roer er mengsel en 1 theelepel truffelolie door.
Eventueel kan er wat gehakte
verse truffel doorgemengd worden.
|