Ingrediënten :
350 gr koud water 30 gr gist 500 gr witte bloem 10 gr zout 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel gedroogde oregano 1 koffielepel suiker 150 gr geroosterde paprika, uitgelekt 150 gr artisjokharten op olie, uitgelekt 75 gr groene olijven, grof gesneden in schijfjes
Bereiding :
- Voeg water, gist, bloem, suiker, olijfolie, oregano en zout in de mengbeker, in deze volgorde en stel in 3 min / deksel dicht / kneedstand. - Het proces mag onderbroken worden om de vastheid van het deeg te controleren en eventueel water of bloem bij te voegen. - Daarna terug : deksel dicht / kneedstand instellen. De Thermomix werkt de resterende tijd verder af. - Als het deeg klaar is, het op een lichtjes met olie besmeerde plank leggen en uitrollen tot een rechthoek van 30 cm x 20 cm. Verdeel het deegstuk denkbeeldig in 3. Beleg het middelste gedeelte met de helft van de parika's, de artisjokharten en de olijven. Voeg het linkse deel over het het middelste dicht. Beleg dit nu met de rest van de vulling. Vouw het rechtse gedeelte dicht en druk goed aan. Bestrijk het deeg met de olijfolie. Bestrooi met grof zeezout. - Verdeel verse rozemarijnblaadjes en salieblaadjes over het deeg en druk goed aan. - Laat rijzen in een oven van 50°C totdat het volume verdubbeld is. - Bak dan af in een oven van 200°C / 35 min.
|