Benodigdheden : (voor 8 stuks) :
250 gr water 5 gr honing 1 pakje gedroogde gist 50 gr boter 500 gr bloem 10 gr zout 1 eigeel (geroerd) 50 gr sesamzaadjes
Bereiding :
- Water, honing, gedroogde gist en boter in de mengbeker doen en verwarm : 2 min / 37°C / stand 2. - Bloem en zout toevoegen en tot deeg verwerken : 3 min / deegstand. - De deeg in een afgedekste schotel op een warme plaats ong. 45 min laten rijzen. - Het deeg in 8 stukken delen, dikke vlaaien vormen en met de vinger een gat maken in het midden. - Vergroot het gat zodat u een ring van ongeveer 15 cm. bekomt. - Met een schuimspaan kort in heet water houden, met eigeel bestrijken en met sesamzaadjes bestrooien. - In een voorverwarmde oven op de middelste plaat bakken. Zo'n 20 min. op 200°C.
|