MORIELJESAUS
Ingrediënten :
10 gr gedroogde morieljes
100 gr kippebouillon
50 gr sjalotten
25 gr boter
scheutje cognac
100 gr droge witte wijn
4 eetlepels slagroom
100 gr madeira
Bereiding :
Doe de bouillon in de mengbeker : 3 min / 60 ° C / snelheid 1.
Doe de bouillon in een kom en laat de morieljes hier 30 min
in weken.
Doe de schoongemaakte en in vieren gesneden sjalotten in de
mengbeker : 4 sec / snelheid 5. Spatel naar de messen toe.
Voeg 15 gr boter toe : 5
min / varoma / snelheid 2.
Voeg de laatste 2 minuten de uitgelekte morieljes toe. Bewaar het weekvocht.
Voeg de cognac, de wijn en het weekvocht toe : 15 min / 90 ° C / snelheid 2 met de
maatbeker niet op het deksel.
Pureer de saus : 10
sec / snelheid 8 en meng er op
snelheid 2 de rest van de boter, madeira en de room door.
Breng op smaak met peper en zout.
|