THERMOMIX - DE ALLESKUNNER IN DE KEUKEN !!! DE LEKKERSTE GERECHTEN VAN UW THERMOMIX-ADVISOR ERIC PECINOVSKY
WWW.THERMOMIXDEMO.BE
THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31. U kan hen bereiken op volgend adres : N.V. CNUDDE Pontstraat 4 B-8791 Beveren-Leie Tel. 00 32 56 352 320 Fax. 00 32 56 350 668 www.thermomixbenelux.com
Zoeken in blog

Categorieën
  • AMUSE BOUCHE (8)
  • BABYVOEDING (2)
  • BAKKEN (19)
  • BARBECUE (1)
  • BAVAROIS (1)
  • BOUILLON (2)
  • BROOD (10)
  • CAKE (2)
  • COCKTAILS (0)
  • COUSCOUS (1)
  • DESSERTS (1)
  • EIEREN (2)
  • FLAN (1)
  • GANZELEVER (0)
  • GEBAK (0)
  • GRATIN (1)
  • GROENTEN (1)
  • IJS (1)
  • LASAGNE (1)
  • LEVER (1)
  • PASTA (2)
  • PESTO (1)
  • PIZZA (1)
  • POLENTA (1)
  • PUREE (1)
  • RIJST (1)
  • SALADE (1)
  • SAUSEN (BEARNAISE) (6)
  • SAUSEN (BEURRE BLANC) (4)
  • SAUSEN (MAYONAISE) (6)
  • SAUSEN (WITTE) (1)
  • SAUZEN (BOTER) (4)
  • SAUZEN (GROENTEN) (8)
  • SAUZEN (HOLLANDAISE) (9)
  • SAUZEN (NOTEN) (3)
  • SAUZEN (TOMATEN) (4)
  • SAUZEN (VINAIGRETTES) (9)
  • SAUZEN (VRUCHTEN) (4)
  • SOEPEN (1)
  • SPAANSE TAPAS (5)
  • TAART (1)
  • 27-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOMATENSAUS

    TOMATENSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    25 gr boter

    1 eetlepel olijfolie

    50 gr schoongemaakte sjalotten

    takje tijm

    1 laurierblaadje

    3 tenen knoflook

    1 kg zeer rijpe, ontpitte pruimtomaten

    2 eetlepels tomatenpuree

    1 eetlepel suiker

    250 gr water

    100 gr tomatensap

     

    Bereiding :

     

    Doe de knoflook, olie en de sjalot in de mengbeker : 3 min / 100 ° C / snelheid 4.

    Voeg de rest van de ingrediënten toe : 15 sec / Turbo.

    Stel in : 25 min / 90 ° C / snelheid 4.



    Categorie:SAUZEN (TOMATEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAUCE VIERGE

    SAUCE VIERGE

     

    Ingrediënten :

     

    1 teen knoflook

    25 gr schoongemaakte sjalot

    1 dl olijfolie

    100 gr ontvelde en ontpitte tomaten

    sap van ½ citroen

    snuifje suiker

    2 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

     

     

    Bereiding :

     

    Doe de knoflook en de schoongemaakte sjalot in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5.

    Voeg de olie toe : 5 min / 100 ° C / snelheid 2.

    Voeg de tomaten toe : 2 sec / snelheid 5.

    Stel in : 5 min / 90 ° C / snelheid 1.

    Breng op smaak met citroensap, suiker, basilicum, peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (TOMATEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAUWE TOMATENSAUS

    RAUWE TOMATENSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr zeer rijpe tomaten zonder pitjes

    1 eetlepel tomatenpuree

    10 blaadjes bailicum

    1 eetlepel suiker

    2 eetlepels sherryazijn

    1 dl olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Doe alles behalve de olie in de mengbeker : 10 sec / snelheid 10.

    Laat de Thermomix nu draaien op stand 3 en giet de olie via de deksel met de maatbeker erop in de saus.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (TOMATEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SALSA DI NOCI (NOTENSAUS)

    SALSA DI NOCI (NOTENSAUS)

     

    Ingrediënten :

     

    2 teentjes knoflook

    125 gr walnoten (geblancheerd en het bruin velletje eraf)

    3 eetlepels vers wit broodkruim

    4 eetlepels olijfolie

    25 gr vers geraspte Parmezaan

    4 eetlepels zure room

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 10 sec / snelheid 9.

    Slap de saus eventueel af met wat melk. 

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (NOTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROMESCO (NOTENSAUS)

    ROMESCO (NOTENSAUS)

     

    Ingrediënten :

     

    2 kleine gedroogde chilipepers

    1 ½ dl olijfolie

    15 gr knoflook

    25 gr blanke amandelen

    20 gr blanke hazelnoten

    2 sneetjes wit brood zonder korst

    100 gr tomatensap

    2 eetlepels witte wijn-azijn

    mespunt gerookt paprikapoeder

     

     

    Bereiding :

     

    Week de pepertjes 10 min in kokend water en haal de zaadjes eruit.

    Doe olie, noten en het in dobbelsteentjes gesneden brood in de mengbeker : 10 min / varoma / snelheid 2.

    Voeg de rest van de ingrediënten toe : 10 sec / snelheid 10. Breng op smaak met wat zout.

     

    Als deze saus bij vis geserveerd wordt, kan er ½ dl sinaasappelsap aan worden toegevoegd.



    Categorie:SAUZEN (NOTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AMANDEL TARATOR (NOTENSAUS)

    AMANDEL TARATOR (NOTENSAUS)

     

    Ingrediënten :

     

    3 sneetjes brood zonder korst

    4 eetlepels melk

    175 gr blanke amandelen

    15 gr knoflook

    1 ½ dl olijfolie

    sap van 1 citroen

     

    Bereiding :

     

    Besprenkel het brood met de saus en laat het een half uurtje staan.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 10 sec / snelheid 10.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (NOTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WATERKERSSAUS

    WATERKERSSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    150 gr waterkers

    10 gr kippebouillonblokje

    200 gr slagroom

    25 gr boter

     

    Bereiding :

     Doe room, bouillon en boter in de mengbeker : 10 min / varoma / snelheid 4.

    Voeg de grof gesneden waterkers toe : 8 seks / snelheid 6.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RODE PAPRIKASAUS

    RODE PAPRIKASAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 rode paprika’s (zonder pitjes en schil)

    40 gr boter

    10 gr groentebouillonblokjes

    takje tijm

    100 gr slagroom

     

    Bereiding :

     

    Doe de schoongemaakte paprika’s in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5.

    Voeg 15 gr boter toe : 10 min / 90 ° C / snelheid 2.

    Voeg de bouillon en de tijm toe : 20 min / 90 ° C / snelheid 2 zonder maatbeker op het deksel.

    Pureer : 10 sec / snelheid 10 en voeg de room toe.

    Breng de saus op smaak met peper en zout en de rest van de boter.  Zeef de saus vlak voor het serveren.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUNTSAUS

    MUNTSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    200 gr pepermunt

    2 eetlepels suiker

    4 eetlepels moutazijn

     

    Bereiding :

     

    Doe de ingrediënten in de mengbeker : 10 sec / snelheid 10.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MORIELESAUS

    MORIELJESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    10 gr gedroogde morieljes

    100 gr kippebouillon

    50 gr sjalotten

    25 gr boter

    scheutje cognac

    100 gr droge witte wijn

    4 eetlepels slagroom

    100 gr madeira

     

    Bereiding :

     

    Doe de bouillon in de mengbeker : 3 min / 60 ° C / snelheid 1.

    Doe de bouillon in een kom en laat de morieljes hier 30 min in weken.

    Doe de schoongemaakte en in vieren gesneden sjalotten in de mengbeker : 4 sec / snelheid 5.  Spatel naar de messen toe.

    Voeg 15 gr boter toe : 5 min / varoma / snelheid 2.

    Voeg de laatste 2 minuten de uitgelekte morieljes toe.  Bewaar het weekvocht.

    Voeg de cognac, de wijn en het weekvocht toe : 15 min / 90 ° C / snelheid 2 met de maatbeker niet op het deksel.

    Pureer de saus : 10 sec / snelheid 8 en meng er op snelheid 2 de rest van de boter, madeira en de room door.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROENE SAUS

    GROENE SAUS

     

    Ingrediënten :

     

    ½ kopje bladpeterselie

    ½ kopje basilicum

    ½ kopje muntblaadjes

    ½ kopje kervelblaadjes

    1/8 kopje dragonblaadjes

    3 kleine augurkjes

    1 eetlepel kappertjes

    ½ kopje bieslook

    1 bosui

    1 ½ olijfolie

    1 theelepel grove mosterd

    sap en rasp van ½ citroen

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 8 sec / stand 9.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROENE KRUIDENOLIE

    GROENE KRUIDENOLIE

     

    Ingrediënten :

     

    1 liter water

    ½ kopje tuinkruiden naar keuze

    1 ½ dl druivenpitolie

    1 dl olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Breng het water in de mengbeker aan de kook : 10 min / varoma / snelheid 1.

    Doe de kruiden erin en laat ze 5 seconden in het water staan.  Giet de kruiden af in een zeef en leg ze 20 sec in ijswater.  Haal ze uit het water en dep ze droog.

    Doe de kruiden met de druivenpitolie in de mengbeker : 8 sec / snelheid 9.

    Laat de Thermomix draaien op stand 3 en giet door het deksel met de maatbeker erop de olijfolie erbij. 

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GREMOLATA

    GREMOLATA

     

    Ingrediënten :

     

    schil van 1 citroen

    1 bosje peterselie

    1 teen knoflook

     

    Bereiding :

     

    Maak de peterselie schoon en droog hem goed af.

    Laat de thermomix draaien op stand 8 en doe de citroenschil erin.

    Voeg de look en de peterselie toe : 20 sec / stand 6.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHIMICHURRI

    CHIMICHURRI

     

    Ingrediënten :

     

    75 gr peterselieblad

    2 tenen knoflook

    2 chilipepertjes

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    1 theelepel oregano

    1 dl olijfolie

     

    Bereiding
    :

     

    Doe alle ingrediënten behalve de olie in de mengbeker : 10 sec / snelheid 8.

    Laat de Thermomix draaien op snelheid 4 en voeg door het deksel met de maatbeker erop, de olie toe.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TRUFFELMAYONAISE

    TRUFFELMAYONAISE

     

    Ingrediënten :

     

    2 eierdooiers

    1 theelepel mosterd

    1 theelepel wiite-wijnazijn

    2 ½ dl olie (vervang 1 eetlepel olie door truffelokie)

    2 theelepels citroensap

    gehakte truffel

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het citroensap in de mengbeker : snelheid 3,5.  Laat de olie door het deksel van de maatbeker erop in de beker lopen.

    Voeg gehakte truffel naar smaak toe.

    Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TARTAARSAUS

    TARTAARSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eierdooiers

    1 theelepel mosterd

    1 theelepel wiite-wijnazijn

    2 ½ dl olie

    2 theelepels citroensap

    25 gr uitjes

    25 gr kappertjes

    2 eetlepels peterselie

    2 eetlepels kervel

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe de dooiers, mosterd, azijn, witte wijnazijn en het citroensap in de mengbeker : snelheid 3,5.  Laat de olie door het deksel van de maatbeker erop in de beker lopen.

    Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.

    Voeg uitjes, kappertjes, peterselie en kervel toe en laat even draaien : stand 5.



    Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROUILLE

    ROUILLE

     

    Ingrediënten :

     

    2 eierdooiers

    1 theelepel mosterd

    1 theelepel wiite-wijnazijn

    2 ½ dl olie

    2 theelepels citroensap

    4 teentjes knoflook

    cayennepeper

     

    Bereiding :

    Doe de knoflook in de mengbeker : even mixen : stand 5.

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het citroensap in de mengbeker : snelheid 3,5.  Laat de olie door het deksel van de maatbeker erop in de beker lopen.

    Breng de aïoli op smaak met peper en zout.

    Breng de aïoli op smaak met cayennepeper



    Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REMOULADE

    REMOULADESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eierdooiers

    1 theelepel mosterd

    1 theelepel wiite-wijnazijn

    2 ½ dl olie

    2 theelepels citroensap

    25 gr uitjes

    25 gr kappertjes

    2 eetlepels peterselie

    2 eetlepels kervel

    1 ansjovisfilet (fijngehakt)

    2 eetlepels dragon (fijngehakt)

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het citroensap in de mengbeker : snelheid 3,5.  Laat de olie door het deksel van de maatbeker erop in de beker lopen.

    Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.

    Voeg uitjes, kappertjes, peterselie, kervel, ansjovisfilet en dragon  toe en laat even draaien : stand 5.



    Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAYONAISE

    MAYONAISE

     

    Ingrediënten :

     

    2 eierdooiers

    1 theelepel mosterd

    1 theelepel wiite-wijnazijn

    2 ½ dl olie

    2 theelepels citroensap

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het citroensap in de mengbeker : snelheid 3,5.  Laat de olie door het deksel van de maatbeker erop in de beker lopen.

    Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AÏOLI

    AÏOLI

     

    Ingrediënten :

     

    2 eierdooiers

    1 theelepel mosterd

    1 theelepel wiite-wijnazijn

    2 ½ dl olie

    2 theelepels citroensap

    4 teentjes knoflook

    Bereiding :

    Doe de knoflook in de mengbeker : even mixen : stand 5.

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het citroensap in de mengbeker : snelheid 3,5.  Laat de olie door het deksel van de maatbeker erop in de beker lopen.

    Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs