Ingrediƫnten : 400 gr visfilets ( vb. kabeljauwhaasje, zeeduivel, zalm, roodbaarsfilet, ... )
15 gamba's
20 scampi's
2 uien
2 prei
3 wortelen
5 verse goed rijpe tomaten
1 blik gepelde tomaten ( 800 gr )
6 teentjes knoflook
3 eetlepels risottorijst
200 ml witte wijn
olijfolie
2 kleine potjes saffraan
1 koffielepel currypoeder
1 koffielepel komijnzaadjes
peper en zout
1.5 liter visbouillon ( 1.5 liter water opgelost met 3 visbouillonblokjes )
Bereiding : Snij de groenten voor de soep in reepjes en de tomaten in blokjes.
Stoof de groenten aan in de olijfolie.
Voeg er de tomatenblokjes, de geperste look, de rijst en de kruiden aan toe.
Roer alles heel goed onder elkaar.
Giet er de wijn over.
Laat 15' sudderen.
Doe er de bisbouillon bij.
Laat het geheel nog 20' sudderen.
Ontdooi , pel en kuis de scampi.
De gamba's ontdooien maar niet pellen.
Snij de verse vis in stukjes.
Doe al de vis in de soep en laat ze nog 5 min. koken.
TIP : Deze soep kan je gemakkelijk op voorhand maken als je bezoek krijgt.
Kook ze gewoon even terug op !
Serveer deze soep met knoflookbroodjes : vermeng 100 gr goede boter met 3 geplette knoflookteentjes
smeer de boter op stukjes stokbrood
zet ze even onder de grill
Heerlijke soep om buiten te eten bij terrasjesweer !
Smakelijk !
|