De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 14-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouillabaise voor 5 pers. ( soep met fijne herinneringen )

    IngrediĆ«nten :    400 gr visfilets ( vb. kabeljauwhaasje, zeeduivel, zalm, roodbaarsfilet, ... )

                              15 gamba's

                              20 scampi's

                              2 uien

                              2 prei

                              3 wortelen

                              5 verse goed rijpe tomaten

                              1 blik gepelde tomaten  ( 800 gr )

                              6 teentjes knoflook

                              3 eetlepels risottorijst

                              200 ml witte wijn

                              olijfolie

                              2 kleine potjes saffraan

                              1 koffielepel currypoeder

                              1 koffielepel komijnzaadjes

                              peper en zout

                              1.5 liter visbouillon  ( 1.5 liter water opgelost  met 3 visbouillonblokjes )

     Bereiding :      Snij de groenten voor de soep in reepjes en de tomaten in blokjes.

                             Stoof de groenten aan in de olijfolie.

                             Voeg er de tomatenblokjes, de geperste look, de rijst en de kruiden aan toe.

                             Roer alles heel goed onder elkaar.

                             Giet er de wijn over.

                             Laat 15' sudderen.

                             Doe er de bisbouillon bij.

                             Laat het geheel nog 20' sudderen.

                             Ontdooi , pel en kuis de scampi.

                             De gamba's ontdooien maar niet pellen.

                             Snij de verse vis in stukjes.

                             Doe al de vis in de soep en laat ze nog 5 min. koken.

    TIP : Deze soep kan je gemakkelijk op voorhand maken  als je bezoek krijgt.

             Kook ze gewoon even terug op !

             Serveer  deze soep met knoflookbroodjes :  vermeng 100 gr goede boter   met 3 geplette knoflookteentjes   

                                                                                   smeer de boter op stukjes stokbrood

                                                                                   zet ze even onder de grill

    Heerlijke soep om buiten te eten bij terrasjesweer !

    Smakelijk !       

     

                             

                              



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs