De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 15-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Platte kaastaart met gerookte zalm

    IngrediĆ«nten :     Voor de bodem :   1 pumpernickelbrood  ( dit is een Duits grof granenbrood verkrijgbaar bij de supermarkt )

                                                             75 gr goede ongezouten boter


                                Voor de kaasvulling :  250 ml zure room

                                                                    300 gr volle platte kaas

                                                                    1 citroen ( of limoen ) het sap en de geraspte schil

                                                                    verse fijn gesneden dille

                                                                    peper en zout

                                                                    3 gr gelatineblaadjes ( 2 blaadjes )

                                                                    200 gr gerookte zalm

    Bereiding :    Smelt de boter voor de bodem.

                          Mix het pumpernickelbrood heel fijn en meng de gesmolten boter hieronder.

                          Springvorm van 22 cm inboteren en leg bakpapier op de bodem.

                          Doe het broodmengsel in de springvorm, druk heel goed aan en laat opstijven in de koelkast.

                          Week de gelatineblaadjes in koud water.

                          Meng in een kom de zure room en de platte kaas.

                          Schep hieronder de schil van de citroen en kruid het geheel met peper en zout.

                          Verwarm het citroensap.

                          Neem van het vuur en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.

                          Roer het zure roommengsel door het citroensap.

                          Doe het mengsel in de springvorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

                          Werk af met de dille en de gerookte zalm.

     Smaakt heel fris en is feestelijk !

                         

                         

     




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs