Ingrediƫnten : Voor de bodem : 1 pumpernickelbrood ( dit is een Duits grof granenbrood verkrijgbaar bij de supermarkt )
75 gr goede ongezouten boter
Voor de kaasvulling : 250 ml zure room
300 gr volle platte kaas
1 citroen ( of limoen ) het sap en de geraspte schil
verse fijn gesneden dille
peper en zout
3 gr gelatineblaadjes ( 2 blaadjes )
200 gr gerookte zalm
Bereiding : Smelt de boter voor de bodem.
Mix het pumpernickelbrood heel fijn en meng de gesmolten boter hieronder.
Springvorm van 22 cm inboteren en leg bakpapier op de bodem.
Doe het broodmengsel in de springvorm, druk heel goed aan en laat opstijven in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Meng in een kom de zure room en de platte kaas.
Schep hieronder de schil van de citroen en kruid het geheel met peper en zout.
Verwarm het citroensap.
Neem van het vuur en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.
Roer het zure roommengsel door het citroensap.
Doe het mengsel in de springvorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Werk af met de dille en de gerookte zalm.
Smaakt heel fris en is feestelijk !
|