Ingrediƫnten : 5 kipfilets
600 gr witte asperges
2 sjalotten
300 ml kippenbouillon ( 300 ml water met 1 bouillonblokje )
100 ml room ( 35% )
20 gr boter
20 gr bloem
peper en zout
Bereiding : Snipper de sjalot fijn en fruit ze in boter.
Snij de kipfilets in blokjes en doe ze bij de sjalot.
Bak ze rondom bruin.
Schil de asperges, snij het uiteinde eraf en de toppen.
Snij de asperges in stukken van 2 cm.
Doe de asperges bij de kip en hou de puntjes apart.
Doe de kippenbouillon bij de kip en de asperges en laat alles sudderen tot de asperges gaar zijn.
Stoom de aspergepunten apart gaar.
Maak een roux met de boter en de bloem. ( kneed met de hand de boter en de bloem goed onder elkaar )
Bind hiermee de saus en roer er de room nog onder.
Breng op smaak met peper en zout zo nodig.
Schep de aspergepunten voorzichtig onder de ragout.
TIP : Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen met peterselie bestrooid !
|