De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 14-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragout van kip met asperges ( recept van onze oma ) voor 5 pers.

    IngrediĆ«nten :     5 kipfilets

                               600 gr witte asperges

                               2 sjalotten

                               300 ml kippenbouillon ( 300 ml water met 1 bouillonblokje )

                               100 ml room ( 35% )

                               20 gr boter

                               20 gr bloem

                               peper en zout

    Bereiding :     Snipper de sjalot fijn en fruit ze in boter.

                           Snij de kipfilets in blokjes en doe ze bij de sjalot.

                           Bak ze rondom bruin.

                           Schil de asperges, snij het uiteinde eraf en de toppen.

                           Snij de asperges in stukken van 2 cm.

                           Doe de asperges bij de kip en hou de puntjes apart.

                           Doe de kippenbouillon bij de kip en de asperges en laat alles sudderen tot de asperges gaar zijn.

                           Stoom de aspergepunten apart gaar.

                           Maak een roux met de boter en de bloem. ( kneed met de hand de boter en de bloem goed onder elkaar )

                           Bind hiermee de saus en roer er de room nog onder.

                           Breng op smaak met peper en zout zo nodig.

                           Schep de aspergepunten voorzichtig onder de ragout.

    TIP : Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen met peterselie bestrooid !

                          

                          

                              



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs