De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 14-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostends vispannetje ( recept van onze oma ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :     250 gr zalmfilet in blokjes gesneden

                               250 gr kabeljauwhaasje in blokjes gesneden

                               100 gr grijze gepelde garnalen

                               400 ml visbouillon ( 400 ml water + 1 visbouillonblokje )

                               100 ml witte wijn

                               250 ml volle room ( 35 % )

                               150 gr gemalen kaas

                               peper en zout

                               25 gr vloeiende bloem

                               25 gr boter

    Bereiding :     Pocheer de vis in de visbouillon ( 3 minuten ).

                           Haal de vis eruit.

                           Smelt de boter en meng met de bloem tot een korrelig geheel.

                           Giet de visbouillon erbij en roer goed door het geheel.

                           Doe er de witte wijn en de room bij.

                           Breng de saus op smaak met peper en zout zo nodig.

                           Haal van het vuur en doe er gemalen kaas door en schep de garnalen voorzichtig door de saus.

                           Neem individuele vuurvaste kommetjes en smeer ze goed in met boter.

                           Verdeel de vis over de kommetjes en doe er de saus over.

                           Strooi hier nog wat gemalen kaas over.

                           Laat het gerechtje gratineren in een voorverwarmde oven van 200°C tot er zich een korstje vormt.

    TIP  Serveer dit gerecht met stokbrood of met een lekkere puree !

    Smakelijk !                     

                           



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs