Ingrediënten : 250 gr zalmfilet in blokjes gesneden
250 gr kabeljauwhaasje in blokjes gesneden
100 gr grijze gepelde garnalen
400 ml visbouillon ( 400 ml water + 1 visbouillonblokje )
100 ml witte wijn
250 ml volle room ( 35 % )
150 gr gemalen kaas
peper en zout
25 gr vloeiende bloem
25 gr boter
Bereiding : Pocheer de vis in de visbouillon ( 3 minuten ).
Haal de vis eruit.
Smelt de boter en meng met de bloem tot een korrelig geheel.
Giet de visbouillon erbij en roer goed door het geheel.
Doe er de witte wijn en de room bij.
Breng de saus op smaak met peper en zout zo nodig.
Haal van het vuur en doe er gemalen kaas door en schep de garnalen voorzichtig door de saus.
Neem individuele vuurvaste kommetjes en smeer ze goed in met boter.
Verdeel de vis over de kommetjes en doe er de saus over.
Strooi hier nog wat gemalen kaas over.
Laat het gerechtje gratineren in een voorverwarmde oven van 200°C tot er zich een korstje vormt.
TIP Serveer dit gerecht met stokbrood of met een lekkere puree !
Smakelijk !
|