Ingrediënten : 220 ml volle melk
3 eieren
100 gr boter
700 gr bloem
7 gr droge gist
2 eetlepels suiker
1 snuifje zout
Bereiding : Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Doe hierin de gist en de suiker.
Smelt de boter in een pannetje en warm hierin ook de melk op. Breek 2 eieren in het kuiltje van de bloem en giet er de lauwe melk bij.
Kneed tot een stevige deegbol. Voeg ondertussen het zout erbij.
Laat het deeg 1 u afgedekt rusten op een warme plaats of zet de kom in een warme oven van 40 °C ( de oven enkel opwarmen en daarna terug uitzetten ).
Kneed het deeg opnieuw en snij het in 3 porties. maak er 3 rollen van en maak er een vlecht van.
Leg de vlecht op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Dek het deeg terug af el laat afgedekt 30' rusten ( het deeg moet verdubbelen ).
Klop 1 ei op met een eetlepel water en smeer er de vlecht mee in.
Bak dit brood af in een oven van 180°C gedurende 30' à 35'.
Heerlijk met goede boter !
Smakelijk !
|