Ingrediƫnten : 20 scampi's ( ontdarmd )
olijfolie
peper en zout
Dipsaus : 250 gr magere youghurt
5 teentjes knoflook
5 eetlepels gesnipperde sjalot
5 eetlepels fijngesnipperde bieslook
5 eetlepels gehakte peterselie
peper en zout
Bereiding : Ontdooi en pel de scampi. Smeer ze in met olijfolie en kruid ze met peper en zout.
Bak de scampi's in een beetje olijfolie in de pan ( 2 minuten aan iedere kant ).
Maak het dipsausje : doe de ingrediƫnten in een kom en roer alles goed om zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg 4 scampi's op een bordje en dresseer met een beetje looksaus.
TIP : Dit kan je ook gerust geven als hapje. Gebruik de looksaus dan om te dippen !
Een heel lekker gerechtje !
Smakelijk !
|