Kurt Claesen - Heidi Erkens - Aron - Tomas
Inhoud blog
 • LCC Lanaken
 • Kerstcorrida Meeuwen
 • Cross Dilsen
 • Terhills trail/examens
 • Cross Bree
 • ATLA-ledenfeest + cross Genk
 • Opnieuw van start
 • Back in business !!
 • Geen Posterholt - marathonvoorbereiding
 • Kerstcorrida Meeuwen

  Foto

  Foto

  verslag van (o.m.) onze pogingen tot een, na vele jaren onderbreking, "comeback"; verslag van een gedeelde passie, naast onze allergrootste passie, onze mannen Aron en Tomas! verslag van pijn, ontgoocheling, slaaptekort, ongeduld maar ook (af en toe) kleine succesjes, plezier, gezelligheid, spanning, nieuwe ervaringen, grenzen verleggen, enz. (een soap...)


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  vroegere berichten op http://www.blogweb.be/kurtheidi
  31-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de Turk... en enkele excuses/toegevingen...
  Bedankt aan de Turken die bij Kaufland in Aken allerlei specialiteiten aanprijzen. Die ter plaatse gewoonweg gewéldig smaken. Die thuisgekomen echter niet al te vers blijken te zijn, sommige slaatjes althans niet. Maar toen we dat merkten, was het al te laat . Met als resultaat de ganse zaterdag plàt, en 's zondags nog zo slapjes als een vaatdoek. Alweer, voor de zoveelste maal de laatste weken  . Bedankt voor het alweer missen van enkele belangrijke trainingen. En vooral bedankt voor het missen van de wedstrijd in Wegberg (Rur-Eifelcup) waar ik samen met Carel, René (en de Bult?) naartoe wilde trekken, en me enorm op verheugde (eindelijk nog eens een stratenloop). Nogmaals merci!

  Noot: eer iemand mij ervan kan beschuldigen anti-wat-dan-ook-gevoelens te hebben, dat klopt dus niet hé... Ik/we hou(den) enorm van de mediterrane keuken en van de enorme variëteiten aan smaken, én het feit dat de échte mediterrane keuken ook overwegend gezond is. Trouwens, what the f... is die "mediterrane" keuken eigenlijk, want je kan het ene vaak niet met het andere vergelijken. Maar eigenlijk zou de kwaliteit van de ingrediënten altijd centraal moeten staan.

  Enne, eigenlijk zou het kunnen dat het ook mijn eigen stomme stomme stomme fout is... slik... door enkele dagen ervoor pasta te hebben gemaakt met daarin gehakt van twijfelachtig allooi (...) en dit ook ten tijde van de slaatjes, nog enkele dagen later dus, te hebben verorberd... Dus, Turks-Duitse vrienden, hierbij alvast mijn excuses hé . Al blijft het toch een twijfelgevalletje, en is het alweer een goede les geweest. Les? Nooit iets eten waarvan je niet min of meer zeker bent dat het ok is. Bv. alleen bereid eten in de winkel kopen dat heel veel verkocht wordt.

  Reageer (3)

  25-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LCC Lommel
  Morgen zondag staat de cross van Lommel op het programma. Op een redelijk snel parcours moet me dat beter liggen dan Alken. Ook de gezondheid is terug wat minder slecht. Nog altijd problemen met de luchtwegen, maar veel minder, alleen de rust is wat minder omdat onze jongste nog altijd een zéér vroege vogel is. En ik sinds zijn geboorte ook nooit meer 8 uur aan een stuk heb geslapen, word nog altijd ikweetniethoeveelkeren per nacht wakker. Niet goed, ook niet voor het lopen. Probeer het dan af en toe te compenseren door een hazeslaapje overdag, als de kans zich voordoet, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Lommel dus, snel parcours. Heb daar nog nooit zelf gelopen, ben er wel enkele malen met Heidi geweest, en ben wel vol vertrouwen om het terug wat beter te doen dan vorige week. Wel donderdagavond wat te hard getraind dan voorzien. Als je Willy en Jonas voor je tekeer ziet gaan, wil je toch op een of andere manier een beetje kunnen volgen. Een beetje . 10x200m gevolgd door 10x300m, met slechts 100m rust tussenin. Die overgang van 200m naar 300m was gewoonweg verschrikkelijk, en ben toch wel serieus in het rood gegaan. Gisteren nog eens een rustdagje genomen, seffens wat loslopen, en dan moet dat toch verteerd zijn, en gaan we er morgen een goede "veeg"/"lap" op geven!

  De dag zelf was ik alweer niet al te fris, maar we gingen dan toch richting het verre Lommel, waar de massa zich had verzameld. Liefst 692 deelnemers in totaal, bleek achteraf. 98 masters aan de start! Al een eeuwigheid niet meer gezien. Het leek net alsof gans Vabco Mol en Roba en weet ik welke clubs ineens deelnamen, buiten een aantal anderen die we de ganse winter niet hebben gezien, zoals Guido Boghe. Mooi en wisselend parcours. De start was dit keer toch wat beter, heb me op het einde van de startlijn zelfs wat ingehouden, want ik was met de toppers mee. En daarna terug beetje bij beetje opgeschoven, want dat lukt me blijkbaar beter. Wel wat last van de koude gehad, zeker toen ik met mijn broekje achter een ijzeren paal bleef hangen, en de helft van mijn broek afscheurde. Gelukkig had ik daaronder nog iets aan . Was niet prettig, maar Jos Bijnens en company zorgden ervoor dat het niet te demotiverend werd, en ik nog goed kon doorpezen. Op het laatst nog een verschrikkelijk sprintje eruit moeten persen tegen een accordeon spelende Rudi Neven, en een redelijk goede wedstrijd was een feit. Voor het klassement geen goede zaak, want was pas 21ste in totaal en 11de M35, terwijl de naaste concurrentie enorm veel punten heeft verzameld in Dilsen (op de ijspiste) en door alle crossen mee te doen. Maar ja, het verschil tussen 40 en 45 euro is niet zo groot he . Volgende keer toch terug een lange broek aan, is lekker warm en blijft niet zo snel haken... Gisteren nog de broek als een trofee laten zien, de helft was totaal verhakkeld, gelukkig is er geen stuk vlees meegekomen, dat was minder prettig geweest. Nu was het vooral enorm gênant...  Reageer (4)

  18-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LCC Alken (2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog een "over mijn lijk"-fotootje en de uitslagen:

  http://atla.be/wp-content/uploads/10_01_16_Alken_LCC_Veldloop_Uitslag.pdf

  Reageer (0)

  15-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LCC Alken
  Heb de laatste twee weken ondanks de sneeuw en koude en het nodige gestuntel in de sneeuw en op het ijs heel goed kunnen trainen. Zonder ziek te worden. Nu is het dan ook weer tijd... om een sinusitis op te lopen... Moet eens dringend mijn bloed laten onderzoeken, want heb blijkbaar geen weerstand meer. Bovendien heeft onze jongste last van groeipijnen, en heeft hij daar vooral 's nachts last van. Wij dus ook. Nu, vrijdagavond, ben ik nog eventjes de benen gaan strekken. En die benen voelen goed. Alleen de rest wil niet echt mee. Zal morgenvroeg beslissen of Alken voor mij zal doorgaan of niet. Het is ondertussen van de cross van Genk, eind november, geleden dat ik nog een (volledige) wedstrijd heb kunnen lopen . Al dat getrain heeft voorlopig weinig zin gehad deze winter.

  Heidi heeft een vervolg gebreid aan haar hersengymnastiek. Vandaag haar examen "organisatie" afgelegd, met goed gevolg. Toch iemand die hier presteert . Aron heeft, met de nodige vertraging (moeder van de leerkracht is gestorven), zijn rapport ontvangen en dat was dik ok. Ben eens benieuwd naar mijn LCC-rapport, voorspelt weinig goeds .

  De wedstrijddag zelf voelde ik me natuurlijk niet al te best. Maar de goesting was er, dus trok ik richting Haspengouw waar een modderige tot zeer modderige omloop lag te wachten. Vooral de stroken langs de finse piste zagen er niet uit. De plantage was gek genoeg beter beloopbaar dan anders omdat daar nog een laag ijs lag. De start was zoals gewoonlijk niet al te best. Heb me deze keer niet laten opjagen, en ben geleidelijk aan opgeschoven. Natuurlijk was ik wel wat kwijt op deze manier, maar heb er daardoor een lange inhaalrace van kunnen maken, wat ook wel motiveert. Daardoor in de laatste ronde nog vier mannen kunnen afschudden, waarvan twee net voor het brugje voor de aankomst. Bleek de laatste Chris Wouters te zijn die blijkbaar een zeer slechte dag had, en in de laatste meters nog heel fel kwam opzetten. Maar niet met den deze hé . Ben zowat gestorven. De tempohardheid was er duidelijk niet, en modder is zeker ook niet mijn favoriete ondergrond, maar al bij al was ik gewoon blij er terug bij te zijn, en zal, als de gezondheid het toelaat, Lommel beter worden omdat het parcours daar me ook veel beter ligt (vlakke kempengrond). Uiteindelijk in totaal 14de en 7de M35. Waren wel enkele mensen nog voor me die ik nu moet aankunnen, maar dat is niet meer dan normaal. Ben gezien de omstandigheden, want ben nog altijd aan de medicatie en wordt zowat om het uur 's nachts wakker, content tot zeer content. Het kan alleen maar beter worden .

  Een bedankwoordje aan Tom Partoens voor de nodige uitleg voor het invoegen van het weerbericht. Tom bedankt!

  Reageer (6)

  09-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LCC Rekem: afgelast
  Klik op de afbeelding om de link te volgen LCC Rekem: afgelast.
  Louis Persoons Memorial Genk: afgelast.

  Als je nu zaterdag naar buiten kijkt, misschien maar goed ook. Zelfs de kinderen hebben het maar een tiental minuten in de sneeuwstorm uitgehouden, vinden ze ook maar niets aan. Wordt een dagje ketnet, nintendo  enz.

  Heidi heeft gisteren haar eerste examen gehad in Leuven. Boekhouden, dat ze samen hebben met de studenten TEW. Ze heeft er een goed gevoel aan overgehouden, belangrijk in het zicht van wat er nog gaat komen. Volgende vrijdag organisatie, en daarna volgen nog wetenschappelijk onderzoek, economie, sociaal beleid, en tenslotte haar lievelingsvak statistiek.

  Ben voor de afwisseling afgelopen week eens niét ziek geweest! Heb dus goed kunnen trainen, met ondermeer een flinke tempoloop (in de sneeuw ja), 3x1500m (was wel niet zo snugger als Jonas en Willy die hun spikes hadden aangedaan op de piste die heel glibberig was, zelfs op die ene baan die was vrijgemaakt) en een keertje 11x200m. Maar wedstrijden lopen met dit weertje zit er nu jammer genoeg niet in. Zolang we nog kunnen blijven trainen, is het ok. En met dit weer is het vooral kwestie om niet terug achteruit te gaan, en aan "harm damaging" te doen. En thuis of in de fitness op een loopband mijn km-tjes gaan doen is ook geen alternatief wegens keisaai. Liever in het bos of op straat met het risico om bij elke stap op je gezicht te kunnen gaan, veel spannender !

  Reageer (0)

  04-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.White trash en andere rotzooi
  Het is nu maandagmorgen 09.05 uur. In Maastricht is het -10°C. Mensen die de wereld definitief naar de knoppen aan het helpen zijn kunnen nu weer zeggen "zie je wel, er is helemaal geen opwarming van de aarde, integendeel...". Nou, genoeg belerend gedoe, want dat helpt toch niet. Dit gaat in eerste instantie over het lopen. Maar met dit weer is dat natuurlijk moeilijk.

  Om te beginnen is alles zo glibberig als het maar glibberig zijn kan. Ten tweede adem je constant "bevroren" lucht in, volgens mij ook niet optimaal. Ten derde heb ik daardoor geen kl... goesting, maar dat is nog het minst erge. Ik doe evengoed mijn kleertjes aan, en als ik dan een tijdje bezig ben, stopt dat gezaag en geklaag (= zelfmedelijden) vanzelf.

  Maar ten vierde is het meest vervelende. Weet echter niet of het alleen met het weer te maken heeft, maar ben zowat de ganse kerstvakantie ziek geweest. Eerst buikgriep, waardoor het enkele dagen onmogelijk was om te trainen. Toen enkele dagen kunnen doortrainen, om vervolgens een infectie van de luchtwegen te krijgen. Vier dagen plat. Antibiotica. Vorige dinsdag toch maar aan een testloop op training over 3000m meegedaan, en ondanks de koude en de natheid en de andere hinderpalen op de piste viel dat toch best mee: 10'42" zonder voluit te gaan. Dus den deze zag het opeens weer helemaal zitten, en begon zelfs plannen te smeden om donderdag toch naar Weert te gaan. Jamahoela. Heb dinsdag waarschijnlijk, alweer, een grote fout gemaakt door, omdat ik het 's morgens vergeten was te nemen, in de loop van de avond een bijna driedubbele dosis antibiotica te nemen... Raar maar waar was ik woensdag terug zo ziek als een hond: overal spierpijn, enorme hoofdpijn, enz. Alweer twee dagen plat, gelukkig oudejaarsavond nog een beetje kunnen meevieren. Vrijdag was ik terug beter, en ben terug aan het trainen geraakt. Alleen begon het zaterdagavond volle bak te sneeuwen... Zondagmorgen toch het bos ingegaan en de trails aangedaan. Ging redelijk goed, alleen heb je door het toch wel dikke pak sneeuw totaal geen besef op wat voor ondergrond je aan het lopen bent. Met als gevolg dat ik in een grote (nog niet helemaal) bevroren plas ben terecht gekomen maar gelukkig moest ik toen nog maar, maar, een drietal km.

  Wat een mens allemaal kan afzien. Ach, da's zeer relatief, zolang we kunnen lopen of iets wat daarop trekt, mogen we niet klagen. Het ziet er naar uit dat de LCC-manche hier om de hoek zeer wit en glibberig zal worden. Ongeveer zoals vorig jaar. Kon toen ook nauwelijks recht blijven. Na Dilsen heb ik me voorgenomen nooit nog een wedstrijd op sneeuw/ijs te lopen. Maar zal in de loop van de week toch maar naar de winkel lopen om de allerallerallerlangste spikes aan te schaffen, niet ?

  Reageer (1)

  25-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alwéér ziek
  Ben al een tijdje aan het sukkelen met de gezondheid. Dacht er vanaf te zijn, ook het hoesten was beter, tot ik van zondag op maandag weer werd geveld: hoesten voor kapot en alles zat dicht. Niks geslapen. Wat hoestsiroop en neusverstuiver gehaald, en dinsdag toch weer beter. En dan dé fout gemaakt: zware training dinsdagavond, met de groep de heuvel in de wijk 10x snel op gaan doen (en 3x naar onder snel), én met de nodige jeneverkes voor/tijdens/na... M.a.w. al zwetend in de vrieskou nogal veel stilgestaan, enzovoorts. Woensdagnamiddag begon dan de miserie. Hoesten voor kapot, hoofdpijn, spierpijn, en vooral veel koorts. Donderdagmorgen dan maar naar de dokter gegaan, die sprak van een infectie van de luchtwegen. Lig nu dus plat (nu effe niet neen) en ben aan de antibiotica en andere rotzooi. Op kerstavond, gisteren, lag ik hier zielig alleen thuis terwijl de rest aan het smullen was bij mijn broertje. Ook vandaag ben ik niet in staat om mee te gaan vieren. Wordt weer een eenzaam dagje in de zetel ... En wat de conditie betreft, tja, die is nu definitief op een lager pitje gezet hé. Heerlen of Meeuwen zijn sowieso onmogelijk geworden, Weert wordt ook geschrapt, heeft geen zin. Hoop tegen de cross van Rekem, in onze achtertuin, terug in orde te zijn, maar dat wordt moeilijk. Alweer een pak inspanningen voor niets. Ga nu maar weer terug in de zetel liggen .

  Reageer (3)

  18-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstrun As, of toch LCC Dilsen?
  De laatste weken goed kunnen trainen, ondanks ademhalingsproblemen, vooral 's nachts moet ik maar hoesten, al een week aan een stuk. Ben eens benieuwd hoe het in As zal zijn. Volgens mijn collega van As is het parcours wat veranderd, al blijft de helling in het centrum sowieso deel uitmaken van de leuke omloop. Hopelijk zal de sneeuw geen roet in het eten gooien, en zal het zondag ook niet te koud zijn. Ik heb terug wat structuur gevonden in de trainingen, gisteren nog redelijk vlot Willy en Jonas kunnen volgen, al namen die het wat extensiever op, op een glibberige piste. Voor mij was het heel wat minder extensief maar heb toch niet het gevoel dat ik te diep in de energievoorraad heb moeten tasten, want voor de 15 km in As zal ik die meer dan nodig hebben. Vandaag geen feest van Annemie en Gert jammer genoeg, de babysits lijken allemaal in staking of zijn zelf aan het feesten. En Heidi gaat zelf naar haar personeelsfeest.

  Heidi is ondertussen aan haar blokperiode begonnen. Heeft ze terug wat meer tijd ... om vooral te studeren maar zal ze ook terug wat meer kunnen gaan lopen want het studentenleven is niet zo gezond . En wat meer tijd en aandacht aan haar drie jongens kunnen geven haha . Genoeg van dat -gedoe, het begint hier al te lijken op sommige andere blogs waar je hoorndol wordt van al die mannekes...

  As werd dus afgelast. Na contactname met collega Veerle, en nadat de sportdienst nog eens had opgebeld, besloot ik dan maar richting Dilsen te trekken. De trailschoenen zouden er wel voor zorgen dat ik de nodige grip in de sneeuw zou hebben. Na de kids naar mijn ouders te hebben gebracht, naar Dilsen vertrokken. Er liefst 40' over gedaan om van Zutendaal in Dilsen te geraken. Bijna de ganse dag woei een serieuze sneeuwstorm. Veel witte rotzooi, en een striemende wind. Na met Jef te hebben ingelopen, deed ik de trails aan. Ze leken wat meer grip te hebben dan de trainingsschoenen, maar bij de versnellingen aan de start bleek daar niets meer van. Integendeel. In de sneeuw zelf viel het mee, maar op de rest van het parcours, 95% was eigenlijk een ijslaag, was het gewoon niet te doen. Bij de start viel ik al helemaal terug, ik dacht nog terug te keren, maar bij iedere stap was het moeilijk om recht te blijven, en begonnen de schoenen te schuiven. Lopen was gewoon niet mogelijk. En spikes voor de crossen heb ik niet meer... dacht dat niet meer nodig te hebben... Zodat ik dan ook moedeloos na anderhalve ronde heb opgegeven. Jammer, want de bezetting was niet je dat. Ik denk dat Juan gewonnen heeft voor Kurt S en Leo. Toen ik vertrok, was Lode in strijd voor de vierde plaats, ik ben benieuwd wat hij er vanaf heeft gebracht. Een top8-plaats was vandaag zeker mogelijk geweest, maar ja. Hopelijk kan een van de volgende wedstrijden het moreel terug wat opschroeven .  

  Reageer (4)

  11-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Effe terug opstarten...
  ...door goed te trainen. Door al die toestanden vorige week, vooral darmen die maar raar bleven doen voelde ik me ook tijdens de tweede helft van de week als een uitgewrongen dweil. Toch ben ik vanaf donderdag terug kunnen gaan trainen. Donderdagavond met 8x600m was verschrikkelijk, leek alsof ik niet vooruitkwam. Zondag met een tempoloop voelde al beter/minder slecht, al was ik blij dat ik niet in Bree heb meegedaan, want dan had ik me vreselijk belachelijk gemaakt. Dinsdag 4x1200m voelde al redelijk goed, en gisteren met 3x(200-300-400-600m) was keihard maar de tijden waren terug goed.Vandaag een rustdagje, zondag terug een stevige tempoloop, en dinsdag en donderdag nog wat intervallen, en ik moet klaar zijn voor de 15 km in As. Ben daar voor het werk daarstraks nog geweest, heb het parcours nog eens kunnen zien, en is inderdaad geen snel parcours, maar ligt me wel, omdat het geleidelijk aan naar boven gaat.

  Wat die trainingen betreft: ik ben meer en meer naar de manier van trainen van vroeger (1993-1995  ) aan het teruggrijpen. De tijd van Jos Stegen. Aangevuld met een aantal zaken die ik de laatste jaren heb opgepikt, en zeer waardevol zijn. Schema's dienen altijd op een persoonlijke manier te worden aangevuld, en ik ga proberen om er alleszins meer structuur in te krijgen. En hopen dat het nu nog rendeert...

  Reageer (0)

  05-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Géén LCC Bree
  Géén LCC Bree dus, mijn lievelingscross. Als je al van "lievelings"cross kunt spreken, ik vind het misschien wel de "minst erge". Geef me maar een leuke stratenloop of zelfs een pistewedstrijd. Wie dat heeft bedacht, dat lopen in de modder als een kieken zonder kop, die moesten ze ongenadig straffen. Nee, ik vind het toch erg om niet mee te doen, maar ik heb vier dagen niet kunnen lopen, zondag en maandag volledig plat gelegen, dinsdag en woensdag voelde ik me als een uitgewrongen vaatdoek, donderdagvoormiddag een kort duurloopje gaan doen, in het begin vloog mijn hartslag bij de minste inspanning naar boven, effe later stabiliseerde zich dat gelukkig terug. 's Avonds meegedaan aan een zogenaamde "oversteekloop" oftewel 8x600m in duo's, gelinkt aan Jos Surinx was het zéér zwaar, de jus was direct uit de benen, ik leek totaal niet vooruit te gaan, zeker niet in vergelijking met raket Willy, maar dat is nu ook geen goede vergelijking . Vandaag zaterdag een duurloopje gedaan, en nee, het zou dom zijn om morgen naar Bree te trekken. Ga proberen om er morgen een flinke tempoloop van te maken.

  Heb me voorgenomen me nu voor te bereiden op As dd. 20/12, voor de 15 km. Leuk en toch wel zwaar parcours. Ook geen LCC Dilsen dus. Of ik nu in dat criterium 7de, 8ste of 9de eindig, who cares. Het belangrijkste is nog altijd lopen wat je graag loopt, en je daar in de mate van het mogelijke, zo goed mogelijk op voorbereiden. In dat opzicht ben ik eigenlijk ook nog altijd aan het twijfelen over een eventuele tweede marathon. Gilze wordt op 14 maart georganiseerd... En het was daar, afgezien van het enorme afzien (wat een geweldige woordspeling ), zeer leuk. Geweldig initiatief. En ik schaam me eigenlijk wel voor mijn vorige eindtijd, wil dat in de vergetelheid lopen... Maar dan moet ik weer andere plannen laten vallen. En die lange duurlopen... 't Is niet gemakkelijk

  Ben wel benieuwd naar de resultaten van Bree. Lode, zet hem op. Ik denk ook dat Johan Govaers terug zal meedoen, zag hem donderdag nog op training vliegen. Hopelijk is Juan terug vertrokken, en kan Leo terug wat meer in de buurt van Kurt S eindigen. En de verrijzenis van Jos S is volgens mij ook niet veraf!

  Ondertussen is ook Heidi terug wat meer goesting aan het krijgen om te trainen. In de mate van het mogelijke zal ze in haar blok en misschien ook tijdens de examens hier wat meer tijd aan kunnen besteden. Het blijft natuurlijk ook een ideale manier om efkes uit te waaien en vanalles te verwerken. Ik vind het zelfs af en toe een goede manier om bv. vergaderingen voor te bereiden. En er ontspannen aan te beginnen, toch ook wel belangrijk. En, niet te vergeten, de Heilige Man is dit weekend de allerallerbelangrijkste persoon in het land. Sinds gisterenavond verkeren onze kinderen in opperste staat van opwinding, de Sint is gisterenavond al bij mijn broertje langs geweest, vandaag bij ons thuis, en morgen zal ie waarschijnlijk ook het een en ander hebben gebracht bij de grootouders. Waar is die tijd? Het zou fijn zijn om ook eens cadeautjes tijdens de crossen te krijgen, maar jammer genoeg gebeurt dat niet. Alleen maar meppen

  Reageer (3)

  30-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LCC Genk
  Door alle zever van de laatste verslagen nog iets belangrijks vergeten: géén last meer van de knie! Ben benieuwd wat de volgende kwetsuur zal zijn maar hoop er zoveel mogelijk te vermijden door mijn oefeningetjes goed te blijven uitvoeren.

  Morgen LCC Genk, beter bekend als de "lege-doosjes-cross", want achteraf wordt bijna iedereen naar huis gestuurd met een lege doos , echt waar. Redelijk rustige week gehad, behalve dinsdag 10x400m intensief. Véél stress op het werk, maar daar worden we blijkbaar voor betaald. Meer stress, meer centen, maar soms zou ik liever een ganse dag buiten op een werf staan, maar dat zal ook wel zijn nadelen hebben. Ben benieuwd voor morgen, mits fris moet het een betere wedstrijd worden dan in Neerpelt.

  Om niet al te duidelijke redenen waren de meeste wedstrijden heel wat later dan anders. Het was opnieuw het parcours van "vroeger", al had men jammer genoeg de afstand ingekort. Voor aanvang voelde ik me weer niet goed, maar heb het gewoon genegeerd. De start was een regelrechte ramp. Om onbegrijpelijke redenen wilde iedereen in het midden het eerste heuveltje op, en dat leidde tot de nodige duwen, meppen en zelfs stampen. Heb er zelf geïncasseerd, maar jammer genoeg ook moeten uitdelen (duwen hé, niet stampen ). Op de eerste rij gestart, maar na enkele seconden was dat al vierde rij geworden . Tijd dus opnieuw voor een lange inhaalrace. Toen ik bij het aansnijden van een bocht veel sneller liep dan de junior die voor me stilviel, en deze toch nog voor me invloog, en hem daardoor effe heb moeten duwen om hem niet omver te lopen, was het weer tijd voor de volgende ruzie... Die jongen wou me zelfs iets aandoen. Heb hem proberen te kalmeren, dat is ook gelukt, maar dat kostte weer de nodige energie. In de laatste ronde dan nog een aantal kunnen remonteren, om als 16de algemeen te eindigen (in 24'15", blijkbaar was de aankomstchrono kapot), 8ste M35 en niet zo ver achter mannen als Luc van de Weyer, Francis Swinnen, maar toch verschrikkelijk veel moeten geven om "oudje" Smeets opnieuw achter mij te houden. Na de wedstrijd een redelijk goed gevoel, ondanks alle miserie bij het begin en tijdens.

  Maar toen kwam het ergste nog. 's Avonds wilde mijn hartslag maar niet zakken. 's Nachts wakker geworden. Op zich niets speciaals, gebeurt iedere nacht meermaals, maar opeens kreeg ik heel felle hoofdpijn, spierpijnen, koorts, en raakten mijn darmen volledig in de knoop. Heb de ganse zondag volledig plat gelegen, en nu maandag is het ietske beter, maar voel me als een uitgewrongen vod en moet nog altijd enkele keren per uur naar het kleinste kamertje toe. Had al schrik voor Mexicaanse griep-toestanden, maar blijkt een banale buikgriep te zijn. Des te beter, alleen hoop ik niet dat mijn huisgenoten daar nu ook last van gaan krijgen. Maar Bree zondag, daar vrees ik voor. Zal zeker tot woensdag duren eer ik opnieuw kan trainen. Nu is het vooral kwestie om niet te snel terug te beginnen, en terug op krachten te komen. Maar de vooruitzichten voor Bree, mijn lievelingscross, zijn ronduit slecht. Jammer dan, maar er zijn ergere dingen.

  Uitslagen: http://atla.be/wp-content/uploads/09_11_28_Genk_Veldloop_Uitslag.pdf  Reageer (3)

  22-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergloop Weert
  Zaterdag staat de Mizuno Bergloop van Weert op het programma. Alle, dat hoop ik toch. Het begin van de week was niet te doen door een hopeloos gebrek aan slaap. Afgelopen nacht de achterstand een beetje ingehaald. Ik hoop zaterdag fris te zijn, want anders heeft het weinig zin. Want het parcours belooft zeer challenging te zijn. Het is allemaal te doen op een oude stortplaats, nu natuurgebied. Op 10 km (4 rondes) in totaal 12 hellingen, met heel steile afdalingen. Ook wel veelzeggend: vorig jaar slaagde slechts 1 (één) deelnemer erin om onder de 40'-grens te blijven... Ben reuzebenieuwd, en kijk er eigenlijk al naar uit. 

  Crossen zijn mijn ding niet. Berglopen ook niet. Ben gewoon te zwaar. Maar het is natuurlijk een uitdaging, en zo'n uitdaging af en toe gaat er altijd wel in. Dus trokken we, onder bijna zomerse temperaturen (17°C, maar er is geen opwarming van de aarde hé mensen) naar Weert, een Noord-Limburgs stadje net over de grens met Bocholt. Mijne gps, van Nederlandse makelij, stuurde me natuurlijk weer de verkeerde kant uit, dus moest ik ergens de weg vragen. Een halfuurtje voor het vertrek bereikte ik dan toch the place to be.

  Komende uit Bocholt daagde in de verte een bijna griezelig plateau op, volledig onbegroeid. Bleek die vroegere stortplaats te zijn, dat nu dienst doet als wandelgebied, en trainingsparcours voor o.a. de mensen van AV Weert. Ik wist direct hoe laat het was, en hoe het kwam dat hier vorig jaar slechts één atleet onder 40' finishte. Was bij het inlopen al buiten adem. De drie hellingen per ronde waren serieuze kuitenbijters, en tweemaal was er een verschrikkelijke steile afdaling, éénmaal zelfs met een scherpe bocht in waar je moest oppassen dat je niet in een afgrond donderde. The real thing dus (en dat in "le plat pays" ), op een weliswaar vooral hardere ondergrond door de vele kiezel dat er lag. 

  Een redelijk rustige start, omdat de eerste helling al honderd meter na de start opdaagde. Een triootje was redelijk snel weg, ik dacht stillekesaan op te kunnen schuiven, maar jammahoela... Ondanks de rustige start was de "jus" al uit mijn benen na 3 of 4 hellingen. En toen moesten er nog 8 of 9 komen . Leek alsof ik niet meer vooruitging, een teken dat ik bijna volledig in weerstand zat en al ongelooflijk verzuurd, en heb er dan maar het beste van gemaakt. De verschillen zowel naar voren als naar achteren bleven zowat hetzelfde, ik heb bijna de ganse wedstrijd in 10de positie gelopen, op het einde heb ik nog iemand kunnen remonteren om na een lange sprint als 9de te eindigen. En kapot natuurlijk. 

  Uiteindelijk bleek de wedstrijd véél beter te zijn bezet dan vorig jaar. Met mijn eindtijd (dedju, 40'01") zou ik vorig jaar als tweede zijn geëindigd. En zou zeker, ook dit jaar, de 5 km hebben gewonnen. Ben geëindigd als vierde M40, ditmaal waren er eens meer senioren voor me als masters, dat gebeurt bijna nooit. Met de eindtijd was ik op dit parcours éigenlijk wel tevreden. En dat tussen al dat Noord-Limburgs en Brabants talent, ook wel fijn om eens tegen anderen/onbekenden te lopen.

  Vanaf morgen, een dag waarop de quadriceps ongelooflijk stijf zullen zijn door de verschrikkelijke afdalingen, de cross van Genk voorbereiden. Hopen om fris aan de start te staan, hopelijk ligt me dat iets beter/minder slecht dan Neerpelt.

  Reageer (3)

  14-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LCC Neerpelt
  Afgelopen week goed kunnen trainen, met ondermeer een langere duurloop, 10x400m extensief, en een testloop van 3000m die ik ontspannen, vlot (en met een pens vol met frietvet) afhaspelde in 10'50". Conditie dus in stijgende lijn, en met vertrouwen naar Neerpelt, al is dat absoluut niet mijn favoriete parcours. De opeenvolging van heuveltjes speelt me parten, vooral de afdalingen waarbij het ritme constant wordt onderbroken is in wedstrijd niet plezant. Mijn gedacht. En de start in Tongeren was weer desastreus, ik hoop dat het deze keer wat beter zal gaan, al mag ik me ook niet opblazen bij de start natuurlijk.

  Moe en wat ziekjes naar Neerpelt getrokken. Onze jongste is wat verkouden, en had een nogal hoesterige nacht achter de rug. De mama hoort dat niet, de papa wordt van alles wakker. Heeft nog te maken met die paranoia van vroeger bij de "force" misschien . Of gewoon met een slecht geweten, maar feit is dat ik nogal suf was en me voor de rest ook niet goed voelde. Bij het loslopen zaterdagavond voelden de benen ook niet goed. En dan nog naar Neerpelt. Fijn om te trainen, maar door de opeenvolging van véél te korte hellinkjes een ramp. Ik zocht constant naar het ritme, en heb het nooit gevonden . Daarmee is eigenlijk alles gezegd.

  Met zo'n crossen merk je dat zoiets toch heel anders is dan een stratenloop of pistewedstrijd. En dat men gewoon beter is op het ene parcours dan op het andere. Ik moet het hebben van een min of meer gelijkmatig ritme, Neerpelt is gewoon een en al ritmestoornis, en dat ligt me niet, en that's it.

  Andere naaste concurrenten lag het blijkbaar nog veel minder, voor zover dat mogelijk is. Anderen lag het dan weer wel met een stipnotering voor Johan Govaers. Wat die vandaag heeft laten zien, chapeau. Blijkt toch wel een groot talent te zijn, of heeft de trainer daar soms iets mee te maken ?

  Uitslag: http://atla.be/wp-content/uploads/09_11_15_Neerpelt_Veldloop_Uitslagen.pdf.

  Reageer (2)

  07-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LCC Tongeren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn er klaar voor. Conditie aan de beterhand, fatsoenlijke crossschoenen (vind het zelfs jammer nu dat het niet meer in de smurrie van de drafrenbaan is...), de knie is veel beter, en vooral: de goesting is er wel. Alleen de tempohardheid is er niet, maar dat zal na enkele wedstrijdjes wel in orde komen. Ben benieuwd waar ik dit jaar ergens ga uitkomen.

  De wedstrijd zelf dan: ooit, in een ver pre-vet-verleden, heb ik hier nog gelopen. Parcours langsheen en doorheen de Motten, met een heuveltje, veel bochten van 90° en redelijk zware ondergrond. De nattigheid die er tijdens de voorgaande wedstrijden bijkwam, maakte het er niet lichter op. Eerste wedstrijd na de Maasrun en de Passereljogging én rustperiode, en ik merkte wel dat de tempohardheid niet optimaal is, maar het viel eigenlijk best mee. Het vele draaien en keren was niet echt in mijn voordeel, ik vond ook dat ik dat heuveltje niet echt vlot op raakte, maar uiteindelijk ging het redelijk goed. Ook al dankzij de vele aanmoedigingen, en Ralf die een beetje aan het coachen was langs de kant. Blijkbaar is de loopstijl toch al iets aangepast, maar er is natuurlijk nog wel wat werk aan de winkel. De start was werkelijk verschroeiend. Terwijl ik in de stratenlopen altijd met de eersten weg ben, draaide ik in de eerste bocht pas rond de dertigste plaats. Vanaf toen werd het een lange inhaalrace, maar dat is natuurlijk zeer plezant. In de laatste ronde nog een groepje van drie kunnen verschalken, behalve eentje van ADD die op het eind ongelooflijk snel was.
  In totaal als dertiende master geëindigd, de uitslag:  http://addtongeren.homestead.com/Uitslagen/Uitslag_cross_Tongeren_7112009.pdf (klopt die afstand wel? volgens info op voorhand 7660m, in uitslag is het nog maar 6605m, lijkt me zeer onwaarschijnlijk). Maar toch alweer een stapje vooruit gezet, enkele atleten een eerste keer kunnen kloppen. En content van de nieuwe schoenen, al komen de kwaliteiten daarvan vooral naar voren op een nog vettigere ondergrond. Hopelijk kunnen we de progressie de volgende weken nog wat verderzetten. Volgende week waarschijnlijk naar Neerpelt, al is dat absoluut niet mijn favoriete parcours. Ralf, nogmaals bedankt, en Peter voor de vele foto's.
  Na weer al die fotootjes te hebben gezien maar een conclusie: nu is het tijd om aan die armpjes te werken...  Reageer (3)

  04-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de modder
  Wat een rare titel hé? Nou ja, eigenlijk niet. Wekenlang getwijfeld of ik nu nieuwe (veldloop)spikes ging aankopen of trailschoenen. Vandaag met mijn bon van de Buffelrun richting Wilma(running) in Sittard gegaan, om haar wat meer raad te vragen. Buitengegaan met Inov-trailschoenen, na voorzien te zijn geweest van zeer deskundig advies. Wilma weet duidelijk waarover ze praat, ze is dan ook een ervaringsdeskundige bij uitstek. Wat een verademing als je dat vergelijkt met de vele verkopers die denken dat ze iets van de loopsport afweten, maar gewoonweg hopeloos zijn en uit hun nek lullen. Met vaak alle gevolgen vandien.  

  In de late namiddag ook maar direct die schoenen gaan uittesten. Het had goed geregend, het bos was zeiknat. Een en al modder. Dus wat doe ik? Ik zoek de vettigste modder- en waterstroken eruit, en vlam daar door als ne zot. Normaal zou ik zeker tien maal op mijn gezicht zijn gegaan. Nu bleef ik overal moeiteloos overeind, een uitschuiver was er niet bij. Eigenlijk een zeer rare ervaring. Op zo'n trainingsparcours heel anders kunnen lopen als normaal. Gewoon alsof er geen modder of water stond. Niet veel van gemerkt eigenlijk, behalve wat meer weerstand. Ik kan eigenlijk niet wachten om het zaterdag in Tongeren uit te proberen. Er zou nog wat water moeten bijkomen, doch dat is ijdele hoop. Hoor me bezig, ik heb altijd maar schrik van modder en water omdat ik daar nooit overeind kan blijven, de ergste ervaring was afgelopen voorjaar ook in Sittard met de Upstairsloop. Toen heb ik echt liggen schreeuwen van frustratie vanboven in het open veld, omdat ik gewoonweg niet vooruit kwam, en met iedere stap gewoon maar moest proberen om overeind te blijven. Nooit meegemaakt. En nu, met die nieuwe schoenen, hoeft dat ook niet meer...

  Genoeg geluld over schoenen. Want je zou er bijna lyrisch van worden . De conditie is eigenlijk aan de beterhand. De uithouding is redelijk goed, doch de weerstand is nog een probleem. Gisteren wat ziekjes 5x1000m (met René) afgehaspeld in de gietende regen. De meeste rond 3'30", de laatste in 3'22". Eigenlijk niet zo slecht, maar toch was het gevoel niet goed. Na 300 à 400m viel ik steeds wat stil, een teken dat er nog werk aan de winkel is. De tempohardheid is er nog niet. Maar dat zal na enkele wedstrijdjes wel in orde komen. En wat nog belangrijker is: de knie geeft nauwelijks nog problemen. Ik ben er echt van overtuigd dat het door een wat te bruuske overgang komt naar heel wat meer stabilisatieoefeningen, en het uitproberen van een ietwat andere loopstijl. Hopelijk heeft zich dat nu wat gestabiliseerd, en kunnen we een blessurevrije winter doormaken.

  Reageer (1)

  01-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog efkes
  Nog eventjes voor de wedstrijden weer beginnen. Het zullen in de winter toch vooral crossen worden, al is het voor mij ook afhankelijk van andere factoren, zoals examenschema Heidi, het weer, stratenlopen enz. En natuurlijk van de kleine ongemakjes, zoals die sakkerse knie. Ik dacht dat ik er vanaf was, tot de pijn terug fel opkwam tijdens de vrijdagtraining. Bijna strompelend terug aan de auto geraakt. Zaterdag stond een testloop op het programma, op 30' heb ik 7 km afgehaspeld op een ultrazwaar parcours (voor de kenners: bijna volledig langsheen de draad van het koninklijk domein van Opgrimbie, met een aantal lange zware hellingen op een verraderlijke ondergrond). Was daar zeer tevreden mee, en gek genoeg totaal niets gevoeld aan de knie. Zeer merkwaardig. 

  Voor de rest goed getraind deze week. Zes keer in totaal, waaronder ook een zware interval op dinsdag. Jos Surinx en ik waren 's anderendaags zowat kreupel . Misschien nog een zevende kort duurloopje, straks (zondag) zien hoe het weer vanavond is. Want ik voel me merkwaardig fris na een Halloweenfeestje (vroegere achterbuurvrouw Petra die 40 werd en het op een toch wel leuke manier vierde).  

  Trouwens fijn dat het parcours in Tongeren blijkbaar terug is gewijzigd. Modder- en zeker waterwreten zijn niet aan mij besteed . Hopelijk zal na enkele wedstrijdjes blijken dat ik weer een beetje ben opgeschoven (naar voren).

  Reageer (0)

  26-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdere stapjes

  De knie lijkt stillekes beter te worden. Ik voel nog vanalles, maar de scherpe pijn is er toch niet meer. Heb wel nog altijd schrik als ik bv. de trap af moet, maar het trainen gaat terug goed. Afgelopen week weer 6 trainingen kunnen afwerken, en terug wat langer en een klein beetje harder kunnen trainen. Dinsdag staat een intervaltraining op het programma, hopelijk wordt die goed verteerd. En dan is het (eindelijk) weer tijd voor een wedstrijdje, al zie ik dat er in het weekend van 1 november niet veel op het programma staat, maar ik blijf zoeken, want zonder tempohardheid naar Tongeren (of Mol) trekken is zelfmoord.

  Ondertussen ook van Carin Brouwers het nieuws vernomen dat dochter Chantal in het ziekenhuis werd opgenomen na een darmperforatie en een abces. Chantal was al langer aan het sukkelen met keelpijn, hoofdpijn en nadien ook buikpijn, maar de artsen konden de link niet leggen, tot Carin zich herinnerde dat echtgenoot Peter ook iets soortgelijks aan de hand heeft gehad in zijn (heel) jonge jaren. Door veel aan te dringen in het ziekenhuis, heeft men daar dan toch een echografie van de buik gemaakt, en bleek dat Chantal toch wel een heel hoge pijngrens heeft... Niet altijd gunstig. Daarna is ze dan ook onmiddellijk geopereerd aan de buik, ondertussen is ze gelukkig weer aan de beterhand. Toch even schrikken, maar we hopen dat ze voor de rest goed herstelt!

  Reageer (1)

  18-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knieperikelen
  Wat de preciese oorzaak is, weet ik niet, maar feit is dat de zijkant van mijn rechterknie zeer pijnlijk wordt in de loop van een training. Daarom zijn zowel de lengte als de kwaliteit van de trainingen zeer beperkt momenteel. Heb deze week toch nog 6 -korte- trainingskes kunnen afwerken, maar geen enkele zonder pijn. Ondertussen een goede oefening van Carin B geleerd (thanks again Carin!), een oefening die de banden/ligamenten van de knie rekken, en volgens mij helpt dat toch wel. Verder verzorgen met veel ijs, Perskindol en we komen er hopelijk wel. Ondertussen stabiliseringsoefeningen verder blijven doen, en hopen dat alles over een tijdje wel goed komt. Ik heb er goede hoop op. Het zal nu wel effe duren eer er weer een wedstrijdje wordt gelopen, want op deze manier hoeft/kan het niet. Maar met verdere goede/betere/minder slechte verzorging (rust, blessurepreventie/oefeninkskes, fatsoenlijke voeding) kunnen we weer een stapje vooruit zetten. En volgende week, als het lukt, stillekesaan terug beginnen met wat snelheidstrainingen (in eerste instantie extensief). Bij de eerste meters van een versnelling merk je pas welk nut een goede knie heeft .
   
  Ondertussen de uitslagen van Amsterdam gezien. Puike afvaardiging van Atla, hopelijk is het ook een beetje plezant geweest? Jammer genoeg heeft nonkel André moeten opgeven, maar als hij zijn blessure nu goed laat genezen, staat er een spetterende winter te wachten! Van die kleine vinnige mannekes, die vliegen door alles, heuveltjes/modder/water(Tongeren)/tientallen scherpe bochten (Rekem), enz. Proficiat aan tutti! De miserie, de ellende, die zijn over enkele weken weer vergeten .

  Reageer (3)

  10-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintervoorbereiding
  De rotste aller seizoenen, de winter. Koud, nat en donker behoren niet echt tot mijn favoriete woordenschat. Maar we moeten er doorheen hé?
  Woensdag, na twee weekjes relatieve rust, waarin ik o.m. met loopscholing ben begonnen (we zullen zien waar het toe leidt, als het al ergens toe leidt), begonnen met de wintervoorbereiding. Woensdag lange duurloop, donderdag 8x600m extensief op de piste, vrijdag duurloopje, en de bedoeling vandaag zaterdag is lichte fartlek. Maar er is een kink in de kabel. Sinds de training van woensdag heb ik erge pijn aan mijn rechterknie (zijkant). Ooit, in een ver verleden, nog eens gehad, maar ik weet niet meer hoe dat toen is opgelost. Toen was ik nog jong. Ik heb woensdag wel oude trainingsschoenen aangehad (het was vettig in het bos), maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat dit komt door één keertje, en dan nog op overwegend zachte ondergrond. Ofwel door aanpassingsproblemen, doordat mijn loophouding aan het veranderen is??? Door te gek te doen met die bijkomende oefeningetjes??? We zullen zien, we proberen het voorlopig op te lossen door fatsoenlijke schoenen en heel veel ijs. Ondertussen is het al uitkijken naar een eerste wedstrijdje, al zal dat nog enkele weken duren, want de conditie is ondanks de rust al vrij goed, ik hoop in de winter weer een stapje vooruit te kunnen zetten.
  Heidi slaagt er deze week in om toch drie keer te gaan lopen, zeer sterk als je de rest van haar schema kent: naar Leuven, gaan werken, studeren, beetje slapen, gaan werken, studeren, naar Leuven, enzovoorts...
  Ondertussen, het is maandag, maar besloten om enkele extra rustdagen in te lassen, want die knie blijft opspelen. Jammer, maar zo krijg ik nog wat extra rust, en misschien is dat geen slechte zaak. De oefeningetjes blijf ik ondertussen wel ijverig verderdoen. Ondanks dat sommige andere oude knoken dat maar een raar idee vinden...

  Reageer (2)

  06-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passerelloop (2)
  Nog enkele fotootjes, met dank aan "opa" Freddie.
  De eerste met de bijna-naamgenoot die tweede werd, de volgende twee net voor de aankomst. Op de eerste foto mijn schepen (cultuur) en de burgemeester op de achtergrond, die direct na aankomst, net als ieder jaar, opmerkten dat hun personeel toch niet zo hard dient te werken haha .

  Reageer (1)

  Welkom op de blog van Tomas, Aron, Heidi en Kurt; verslag van een "comeback" en andere nieuwtjes

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Favorieten(1)
 • atla
 • brouwersnet
 • lode raskin
 • marc lenaerts
 • ralf buntinx
 • tom partoens
 • jo schoonbroodt
 • rudi smeets
 • frans pasmans
 • raymond billen

  Foto

  Foto


  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 08-2014
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!