Kurt Claesen - Heidi Erkens - Aron - Tomas
Inhoud blog
 • LCC Lanaken
 • Kerstcorrida Meeuwen
 • Cross Dilsen
 • Terhills trail/examens
 • Cross Bree
 • ATLA-ledenfeest + cross Genk
 • Opnieuw van start
 • Back in business !!
 • Geen Posterholt - marathonvoorbereiding
 • Kerstcorrida Meeuwen

  Foto

  Foto

  verslag van (o.m.) onze pogingen tot een, na vele jaren onderbreking, "comeback"; verslag van een gedeelde passie, naast onze allergrootste passie, onze mannen Aron en Tomas! verslag van pijn, ontgoocheling, slaaptekort, ongeduld maar ook (af en toe) kleine succesjes, plezier, gezelligheid, spanning, nieuwe ervaringen, grenzen verleggen, enz. (een soap...)


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  vroegere berichten op http://www.blogweb.be/kurtheidi
  30-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queensrun Beek
  Straks naar Beek voor de tweede Queensrun. Ga proberen om te vlammen op de 5 km, maar ben nogal suf doordat ik twee nachten heel slecht heb geslapen. Stress, weet je wel. Niet te doen. Moet het wat rustiger aan gaan doen, en wat tot rust komen. Toch maar naar Beek straks, want wat is het alternatief? Heg verder scheren ? Gras maaien? Het wordt dus Beek, waar waarschijnlijk weer een markt vol met zatte Nederlanders staat te wachten, zeker nu de queen vandaag in Thorn en ik dacht in Heerlen op bezoek was. Stapelzot op dat koningshuis zijn ze daar nog altijd, voor mij onvoorstelbaar, maar gisteren met die trouw in London was het nog een beetje gekker. Georchestreerde romantiek heette dat. Ik denk dan vooral aan al diegenen die hier al weer wat beter van worden. Tja.
  Verslag
  Warm, felle wind, niet al te veel deelnemers, en een parcours dat toch niet vlak te noemen is (dixit website). Had voor het vertrek nog een halfuurtje in de zetel kunnen dutten. Dan maar naar Beek vertrokken om er het beste van te maken. T/p ondermeer Patrick Delait, Steven Heemskerk e.a. tegen het lijf gelopen. Ik hoop by the way dat het feit dat Steven naar Lokeren-RC Genk gaat kijken geen ongeluk zal brengen... Verschroeiende start, in zowat tiende plaats vertrokken, en dan wat plaatsjes kunnen opschuiven. Vooral in het gezelschap van alweer Ludi Claassen gelopen, die nog heel wat sterker bleek dan maandag. Ik kon amper bij hem in de buurt blijven. Het was echt voortdurend "pitsen". In de eindspurt heb ik hem dan ook net laten voorgaan, hij had ook alle werk gedaan onderweg. Zodat ik in totaal 6de eindigde en 1ste master . Na onze wedstrijd nog naar de 10 km.-wedstrijd gekeken samen met Steven (die knap 2de eindigde), om daarna ons prijsje af te halen. Wel nogal dom dat ik helemaal alleen op het podium diende te gaan staan , al zorgde de ceremonie met het nodige gekus voor wat compensatie . Over de tijd content: gezien de omstandigheden is 3'32"/km behoorlijk goed. In het kader van een serieuze verbetering van mijn mastertijden op 5000 en 10000m, dat zou dit seizoen geen probleem mogen zijn als ik zo blijf verderdoen.

  Reageer (2)

  26-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Rusmanloop
  Gisteren naar het mooie Oirsbeek bij Schinnen voor de Peter Rusmanloop, een wedstrijd ter nagedachtenis aan de echtgenoot van Wilma. Ik voelde me totaal niet fris, kon ook niet na alle toestanden op het werk en alweer een chronisch gebrek aan slaap, naast alle andere ongemakken zoals de heup die nog altijd moeilijk blijft doen. Maar het mooie weer heeft me over de streep getrokken om toch maar de 5,5 km te gaan meedoen.
  Aan de start heel wat schoon volk, ondermeer enkele Marokkanen. Direct na het vertrek een ongelooflijk lange en steile helling, en daarna steeds op en af. Alweer niet mijn ding dus, maar opnieuw enorm mooi. Verschroeiende start zoals gedacht. Heb me niet laten gekmaken, en ben in mijn eigen tempo naar boven getrokken. Was al meer dan zwaar genoeg. Op het einde van de helling dan aan een lange inhaalrace begonnen, want veel van die jonge mannekes hadden serieus op hun adem getrapt. Ondermeer een gisteren beresterke Ludi Claassen na zowat 3 km kunnen remonteren. Bart Pepels zag ik steeds dichterbij komen, maar dat bleek net te laat. Temeer omdat ik niet wist dat we vlakbij de aankomst passeerden, waar er heel veel volk stond, en ik niet wist dat we daar nog zowat 400m  verder moesten lopen. Ben gestopt, gelukkig riep toen iemand dat ik nog verder moest lopen, maar was toen al kapot, had me daar op gefocust, maar wist de lopers achter me nog achter me te houden. Had voor me echter nog enkelen in het vizier, dit bleek niet meer haalbaar. Achteraf op deze manier een bijna-zekere podiumplaats bij de masters gemist. Jammer maar helaas. Zal me volgend jaar niet meer gebeuren .
  3'41"/km ondanks het keizware parcours en de problemen op het einde. Ben daarover zeker content, ook omdat er nog veel meer inzit. Denk dat de andere manier van trainen hier heel wat mee te maken heeft. Ere wie ere toekomst, Jos .Nu nog wat kilootjes kwijtspelen en meer rust (ik herhaal mezelf voortdurend ), dan zit er nog héél wat meer in. Maar eerst maar eens verhuist raken op het werk, nog een aantal keren richting Leuven trekken, paper maken, de laatste maanden van Heidi in Leuven, en dan kunnen we begin juli hopelijk aan een nieuw en rustiger hoofdstuk van ons leventje beginnen .

  Reageer (3)

  16-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treechloop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Morgen voor het eerst de Treechloop onder handen nemen. Lijkt geen gemakkelijke opdracht te gaan worden met vooral tussen km 3 en 4 het nodige vuurwerk. Heb al de nodige excuses achter de hand mocht het wat minder goed gaan : heel zware werkweek (o.a. vrijdag de ganse dag verhuisd), nog altijd blessure aan rechterbil (slecht verzorgd), me gisteren vrijdag in de Preekstoel wat laten gaan , en nog wat naweeën van de training van donderdag (allemaal de schuld van Jos ), enzovoorts enzoverder. Maar de benen voelden toch goed daarstraks bij het loslopen, dus we zien wel. We zijn inderdaad bijna verhuisd op het werk, nu nog de nodige aansluitingen voorzien, en we kunnen volle bak van leer trekken tegen alle elementen die de leefbaarheid in MM (en misschien ook Lanaken) schade berokkenen... Een heel grote uitdaging. Maar eerst die uitdaging van morgen maar eens aanpakken, ben benieuwd.
  Verslag
  What a beautiful day! Prachtig weertje, mooie locatie, en onderweg zou blijken dat het gewoonweg nog prachtiger zou worden. Ben van plan daar af en toe eens te gaan trainen, da's genieten tot en met, kan niet anders. Ter plaatse kwamen ook net Willy en Michaël er aan. Omdat ze nogal supersupersuperzenuwachtig waren, allebei, geprobeerd ze maar effe te kalmeren. Is nauwelijks gelukt . Benen voelden nog altijd goed, een hele bende bij de start met daarbij de onvermijdelijke Jo Schoonbroodt die weer bijna blessurevrij lijkt. Mooie vlotte start, verder de Maasboulevard af richting Visé, om na drie kilometer de hoogte op te zoeken. En wat voor hoogte. Heb bergop vooral op souplesse gelopen, heb goed gedoseerd, ben goed gefinisht, en dacht goed bezig te zijn, tot ik daarnet de uitslag zag. Atleten die niet zo lang geleden nog achter me finishten bij vlakkere wedstrijden, eindigen nu minuten voor me . Blijkt nog maar eens dat ik niet gemaakt ben voor die hoogten, een liefst volledig vlakke wedstrijd zonder bochten, da's mijn ding. Alleen zijn die wedstrijden niet zo mooi als vandaag, want het uitzicht was bijwijlen gewoonweg indrukwekkend. Ondanks de inspanningen was het af en toe kicken tot en met. Prachtig prachtig prachtig. Toen die Nederlanders achteraf ook nog eens onder de indruk bleken van Philip Gilbert, en er La Chouffe te verkrijgen was (al heb ik daarvoor bij Michaël tijdelijk wat moeten bietsen omdat ik niet zeker was nog over voldoende centen te beschikken), was mijn dag toch meer dan geslaagd! Hier een fotootje met die twee opgefokte gevallen: 

  Bijlagen:
  treechloop2011.JPG (279 KB)   

  Reageer (2)

  09-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borgloon 5 km
  Morgen naar Borgloon voor de 5 km. Afgelopen week goed getraind, vooral dinsdag (piste) en donderdag (bos) waren zeer pittig. Benen bij loslopen vandaag voelen heel goed. Het mooie weer is ook wel motiverend. Alleen de rechterbil wil maar niet mee, maar ik verzorg het ook niet goed genoeg. Ga seffens nog eens wat ijs leggen. Zal morgen waarschijnlijk weer een verschroeiende start worden, en kijken waar het schip dan strandt. Ben er alleszins klaar voor. Op het werk en in Leuven was het weer zeer druk afgelopen week, we hopen met onze dienst volgende week de eerste dingen te kunnen verhuizen. Dan kunnen we eindelijk volop van start. En zullen een aantal zaken wat vlotter kunnen verlopen, want nu is het volle bak improviseren, ook niet echt gemakkelijk. Als alle nieuwe medewerkers geactiveerd zijn, gaan we met 12 (5 deeltijds) van start. Kijk er wel naar uit, al zal het vooral in het begin zeer hectisch zijn/worden. Maar eerst morgen: Borgloon!
  Verslag
  Gilbert Simal had me een fotootje van het podium beloofd. We zijn echter woensdagavond, daarom toch maar wat verdertypen. Podium dus. Bij het inlopen twee jonge gasten van AV Tienen ontmoet, die me nogal snel leken. Voor de rest heel wat bekenden die de 10 km gingen lopen (Haspengouw Challenge): Nathalie, Olga, Thea, Dorine, Lode, Raphael, Pascal, Harie, Karel (lang geleden!), enzovoorts. Niet zo veel volk op de 5 km. De twee van Tienen die direct het voortouw namen, maar nog voorafgegaan door iemand die vertrok alsof ie een 200m ging lopen. Niet te doen gewoon. Na een kilometertje werd hij dan ook terug ingelopen door de twee, met mij daarachter. Na iets meer dan 3 km kwam ik dan bij die "sprinter" die de twee Tienenaars had moeten laten gaan, en ondanks twee heuvels (x2) en een lang vervelend stuk onverhard in het parcours, kon ik toch goed tempo blijven lopen, en eindigen tegen een tempo van 3'39"/km, en gezien het parcours en de plotse warmte was het toch wel ok. Een derde plaats dus, na het jonge geweld, niet zo ver achter de tweede. Toen nog een eeuwigheid moeten wachten op de podiumuitreiking, en met een tevreden gevoel terug naar huis. Nu alweer drie trainingskes, met gisteren een redelijk zware op Atla, achter de rug, morgen nog een superzware training, en dan goed proberen te recupereren voor waarschijnlijk de Treechloop.

  Reageer (2)

  03-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kelmis 6 km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb hier al een heel epistel over geschreven, maar door het ingeven van een verkeerd formaat van foto is alles verloren geraakt. Ga geen nieuw epistel schrijven, maar wel nog even de sleutelwoorden herhalen: goede benen , lekker warm, mooie streek, Els, Bult + madame, Robert Willems, veel volk, mooi doch zeer glooiend parcours, lange inhaalrace met uiteindelijk 6de plaats, geboorte van Heidi's petekindje Quinten, kindje en mama content, papa echter niet wegens voetbaluitslagen , en last but not least, deze mooie uitermate ongelooflijk prachtige foto :

  Reageer (1)

  Welkom op de blog van Tomas, Aron, Heidi en Kurt; verslag van een "comeback" en andere nieuwtjes

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Favorieten(1)
 • atla
 • brouwersnet
 • lode raskin
 • marc lenaerts
 • ralf buntinx
 • tom partoens
 • jo schoonbroodt
 • rudi smeets
 • frans pasmans
 • raymond billen

  Foto

  Foto


  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 08-2014
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!