Kurt Claesen - Heidi Erkens - Aron - Tomas
Inhoud blog
 • LCC Lanaken
 • Kerstcorrida Meeuwen
 • Cross Dilsen
 • Terhills trail/examens
 • Cross Bree
 • ATLA-ledenfeest + cross Genk
 • Opnieuw van start
 • Back in business !!
 • Geen Posterholt - marathonvoorbereiding
 • Kerstcorrida Meeuwen

  Foto

  Foto

  verslag van (o.m.) onze pogingen tot een, na vele jaren onderbreking, "comeback"; verslag van een gedeelde passie, naast onze allergrootste passie, onze mannen Aron en Tomas! verslag van pijn, ontgoocheling, slaaptekort, ongeduld maar ook (af en toe) kleine succesjes, plezier, gezelligheid, spanning, nieuwe ervaringen, grenzen verleggen, enz. (een soap...)


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  vroegere berichten op http://www.blogweb.be/kurtheidi
  31-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de Turk... en enkele excuses/toegevingen...
  Bedankt aan de Turken die bij Kaufland in Aken allerlei specialiteiten aanprijzen. Die ter plaatse gewoonweg gewéldig smaken. Die thuisgekomen echter niet al te vers blijken te zijn, sommige slaatjes althans niet. Maar toen we dat merkten, was het al te laat . Met als resultaat de ganse zaterdag plàt, en 's zondags nog zo slapjes als een vaatdoek. Alweer, voor de zoveelste maal de laatste weken  . Bedankt voor het alweer missen van enkele belangrijke trainingen. En vooral bedankt voor het missen van de wedstrijd in Wegberg (Rur-Eifelcup) waar ik samen met Carel, René (en de Bult?) naartoe wilde trekken, en me enorm op verheugde (eindelijk nog eens een stratenloop). Nogmaals merci!

  Noot: eer iemand mij ervan kan beschuldigen anti-wat-dan-ook-gevoelens te hebben, dat klopt dus niet hé... Ik/we hou(den) enorm van de mediterrane keuken en van de enorme variëteiten aan smaken, én het feit dat de échte mediterrane keuken ook overwegend gezond is. Trouwens, what the f... is die "mediterrane" keuken eigenlijk, want je kan het ene vaak niet met het andere vergelijken. Maar eigenlijk zou de kwaliteit van de ingrediënten altijd centraal moeten staan.

  Enne, eigenlijk zou het kunnen dat het ook mijn eigen stomme stomme stomme fout is... slik... door enkele dagen ervoor pasta te hebben gemaakt met daarin gehakt van twijfelachtig allooi (...) en dit ook ten tijde van de slaatjes, nog enkele dagen later dus, te hebben verorberd... Dus, Turks-Duitse vrienden, hierbij alvast mijn excuses hé . Al blijft het toch een twijfelgevalletje, en is het alweer een goede les geweest. Les? Nooit iets eten waarvan je niet min of meer zeker bent dat het ok is. Bv. alleen bereid eten in de winkel kopen dat heel veel verkocht wordt.

  Reageer (3)

  25-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LCC Lommel
  Morgen zondag staat de cross van Lommel op het programma. Op een redelijk snel parcours moet me dat beter liggen dan Alken. Ook de gezondheid is terug wat minder slecht. Nog altijd problemen met de luchtwegen, maar veel minder, alleen de rust is wat minder omdat onze jongste nog altijd een zéér vroege vogel is. En ik sinds zijn geboorte ook nooit meer 8 uur aan een stuk heb geslapen, word nog altijd ikweetniethoeveelkeren per nacht wakker. Niet goed, ook niet voor het lopen. Probeer het dan af en toe te compenseren door een hazeslaapje overdag, als de kans zich voordoet, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Lommel dus, snel parcours. Heb daar nog nooit zelf gelopen, ben er wel enkele malen met Heidi geweest, en ben wel vol vertrouwen om het terug wat beter te doen dan vorige week. Wel donderdagavond wat te hard getraind dan voorzien. Als je Willy en Jonas voor je tekeer ziet gaan, wil je toch op een of andere manier een beetje kunnen volgen. Een beetje . 10x200m gevolgd door 10x300m, met slechts 100m rust tussenin. Die overgang van 200m naar 300m was gewoonweg verschrikkelijk, en ben toch wel serieus in het rood gegaan. Gisteren nog eens een rustdagje genomen, seffens wat loslopen, en dan moet dat toch verteerd zijn, en gaan we er morgen een goede "veeg"/"lap" op geven!

  De dag zelf was ik alweer niet al te fris, maar we gingen dan toch richting het verre Lommel, waar de massa zich had verzameld. Liefst 692 deelnemers in totaal, bleek achteraf. 98 masters aan de start! Al een eeuwigheid niet meer gezien. Het leek net alsof gans Vabco Mol en Roba en weet ik welke clubs ineens deelnamen, buiten een aantal anderen die we de ganse winter niet hebben gezien, zoals Guido Boghe. Mooi en wisselend parcours. De start was dit keer toch wat beter, heb me op het einde van de startlijn zelfs wat ingehouden, want ik was met de toppers mee. En daarna terug beetje bij beetje opgeschoven, want dat lukt me blijkbaar beter. Wel wat last van de koude gehad, zeker toen ik met mijn broekje achter een ijzeren paal bleef hangen, en de helft van mijn broek afscheurde. Gelukkig had ik daaronder nog iets aan . Was niet prettig, maar Jos Bijnens en company zorgden ervoor dat het niet te demotiverend werd, en ik nog goed kon doorpezen. Op het laatst nog een verschrikkelijk sprintje eruit moeten persen tegen een accordeon spelende Rudi Neven, en een redelijk goede wedstrijd was een feit. Voor het klassement geen goede zaak, want was pas 21ste in totaal en 11de M35, terwijl de naaste concurrentie enorm veel punten heeft verzameld in Dilsen (op de ijspiste) en door alle crossen mee te doen. Maar ja, het verschil tussen 40 en 45 euro is niet zo groot he . Volgende keer toch terug een lange broek aan, is lekker warm en blijft niet zo snel haken... Gisteren nog de broek als een trofee laten zien, de helft was totaal verhakkeld, gelukkig is er geen stuk vlees meegekomen, dat was minder prettig geweest. Nu was het vooral enorm gênant...  Reageer (4)

  18-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LCC Alken (2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog een "over mijn lijk"-fotootje en de uitslagen:

  http://atla.be/wp-content/uploads/10_01_16_Alken_LCC_Veldloop_Uitslag.pdf

  Reageer (0)

  15-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LCC Alken
  Heb de laatste twee weken ondanks de sneeuw en koude en het nodige gestuntel in de sneeuw en op het ijs heel goed kunnen trainen. Zonder ziek te worden. Nu is het dan ook weer tijd... om een sinusitis op te lopen... Moet eens dringend mijn bloed laten onderzoeken, want heb blijkbaar geen weerstand meer. Bovendien heeft onze jongste last van groeipijnen, en heeft hij daar vooral 's nachts last van. Wij dus ook. Nu, vrijdagavond, ben ik nog eventjes de benen gaan strekken. En die benen voelen goed. Alleen de rest wil niet echt mee. Zal morgenvroeg beslissen of Alken voor mij zal doorgaan of niet. Het is ondertussen van de cross van Genk, eind november, geleden dat ik nog een (volledige) wedstrijd heb kunnen lopen . Al dat getrain heeft voorlopig weinig zin gehad deze winter.

  Heidi heeft een vervolg gebreid aan haar hersengymnastiek. Vandaag haar examen "organisatie" afgelegd, met goed gevolg. Toch iemand die hier presteert . Aron heeft, met de nodige vertraging (moeder van de leerkracht is gestorven), zijn rapport ontvangen en dat was dik ok. Ben eens benieuwd naar mijn LCC-rapport, voorspelt weinig goeds .

  De wedstrijddag zelf voelde ik me natuurlijk niet al te best. Maar de goesting was er, dus trok ik richting Haspengouw waar een modderige tot zeer modderige omloop lag te wachten. Vooral de stroken langs de finse piste zagen er niet uit. De plantage was gek genoeg beter beloopbaar dan anders omdat daar nog een laag ijs lag. De start was zoals gewoonlijk niet al te best. Heb me deze keer niet laten opjagen, en ben geleidelijk aan opgeschoven. Natuurlijk was ik wel wat kwijt op deze manier, maar heb er daardoor een lange inhaalrace van kunnen maken, wat ook wel motiveert. Daardoor in de laatste ronde nog vier mannen kunnen afschudden, waarvan twee net voor het brugje voor de aankomst. Bleek de laatste Chris Wouters te zijn die blijkbaar een zeer slechte dag had, en in de laatste meters nog heel fel kwam opzetten. Maar niet met den deze hé . Ben zowat gestorven. De tempohardheid was er duidelijk niet, en modder is zeker ook niet mijn favoriete ondergrond, maar al bij al was ik gewoon blij er terug bij te zijn, en zal, als de gezondheid het toelaat, Lommel beter worden omdat het parcours daar me ook veel beter ligt (vlakke kempengrond). Uiteindelijk in totaal 14de en 7de M35. Waren wel enkele mensen nog voor me die ik nu moet aankunnen, maar dat is niet meer dan normaal. Ben gezien de omstandigheden, want ben nog altijd aan de medicatie en wordt zowat om het uur 's nachts wakker, content tot zeer content. Het kan alleen maar beter worden .

  Een bedankwoordje aan Tom Partoens voor de nodige uitleg voor het invoegen van het weerbericht. Tom bedankt!

  Reageer (6)

  09-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LCC Rekem: afgelast
  Klik op de afbeelding om de link te volgen LCC Rekem: afgelast.
  Louis Persoons Memorial Genk: afgelast.

  Als je nu zaterdag naar buiten kijkt, misschien maar goed ook. Zelfs de kinderen hebben het maar een tiental minuten in de sneeuwstorm uitgehouden, vinden ze ook maar niets aan. Wordt een dagje ketnet, nintendo  enz.

  Heidi heeft gisteren haar eerste examen gehad in Leuven. Boekhouden, dat ze samen hebben met de studenten TEW. Ze heeft er een goed gevoel aan overgehouden, belangrijk in het zicht van wat er nog gaat komen. Volgende vrijdag organisatie, en daarna volgen nog wetenschappelijk onderzoek, economie, sociaal beleid, en tenslotte haar lievelingsvak statistiek.

  Ben voor de afwisseling afgelopen week eens niét ziek geweest! Heb dus goed kunnen trainen, met ondermeer een flinke tempoloop (in de sneeuw ja), 3x1500m (was wel niet zo snugger als Jonas en Willy die hun spikes hadden aangedaan op de piste die heel glibberig was, zelfs op die ene baan die was vrijgemaakt) en een keertje 11x200m. Maar wedstrijden lopen met dit weertje zit er nu jammer genoeg niet in. Zolang we nog kunnen blijven trainen, is het ok. En met dit weer is het vooral kwestie om niet terug achteruit te gaan, en aan "harm damaging" te doen. En thuis of in de fitness op een loopband mijn km-tjes gaan doen is ook geen alternatief wegens keisaai. Liever in het bos of op straat met het risico om bij elke stap op je gezicht te kunnen gaan, veel spannender !

  Reageer (0)

  04-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.White trash en andere rotzooi
  Het is nu maandagmorgen 09.05 uur. In Maastricht is het -10°C. Mensen die de wereld definitief naar de knoppen aan het helpen zijn kunnen nu weer zeggen "zie je wel, er is helemaal geen opwarming van de aarde, integendeel...". Nou, genoeg belerend gedoe, want dat helpt toch niet. Dit gaat in eerste instantie over het lopen. Maar met dit weer is dat natuurlijk moeilijk.

  Om te beginnen is alles zo glibberig als het maar glibberig zijn kan. Ten tweede adem je constant "bevroren" lucht in, volgens mij ook niet optimaal. Ten derde heb ik daardoor geen kl... goesting, maar dat is nog het minst erge. Ik doe evengoed mijn kleertjes aan, en als ik dan een tijdje bezig ben, stopt dat gezaag en geklaag (= zelfmedelijden) vanzelf.

  Maar ten vierde is het meest vervelende. Weet echter niet of het alleen met het weer te maken heeft, maar ben zowat de ganse kerstvakantie ziek geweest. Eerst buikgriep, waardoor het enkele dagen onmogelijk was om te trainen. Toen enkele dagen kunnen doortrainen, om vervolgens een infectie van de luchtwegen te krijgen. Vier dagen plat. Antibiotica. Vorige dinsdag toch maar aan een testloop op training over 3000m meegedaan, en ondanks de koude en de natheid en de andere hinderpalen op de piste viel dat toch best mee: 10'42" zonder voluit te gaan. Dus den deze zag het opeens weer helemaal zitten, en begon zelfs plannen te smeden om donderdag toch naar Weert te gaan. Jamahoela. Heb dinsdag waarschijnlijk, alweer, een grote fout gemaakt door, omdat ik het 's morgens vergeten was te nemen, in de loop van de avond een bijna driedubbele dosis antibiotica te nemen... Raar maar waar was ik woensdag terug zo ziek als een hond: overal spierpijn, enorme hoofdpijn, enz. Alweer twee dagen plat, gelukkig oudejaarsavond nog een beetje kunnen meevieren. Vrijdag was ik terug beter, en ben terug aan het trainen geraakt. Alleen begon het zaterdagavond volle bak te sneeuwen... Zondagmorgen toch het bos ingegaan en de trails aangedaan. Ging redelijk goed, alleen heb je door het toch wel dikke pak sneeuw totaal geen besef op wat voor ondergrond je aan het lopen bent. Met als gevolg dat ik in een grote (nog niet helemaal) bevroren plas ben terecht gekomen maar gelukkig moest ik toen nog maar, maar, een drietal km.

  Wat een mens allemaal kan afzien. Ach, da's zeer relatief, zolang we kunnen lopen of iets wat daarop trekt, mogen we niet klagen. Het ziet er naar uit dat de LCC-manche hier om de hoek zeer wit en glibberig zal worden. Ongeveer zoals vorig jaar. Kon toen ook nauwelijks recht blijven. Na Dilsen heb ik me voorgenomen nooit nog een wedstrijd op sneeuw/ijs te lopen. Maar zal in de loop van de week toch maar naar de winkel lopen om de allerallerallerlangste spikes aan te schaffen, niet ?

  Reageer (1)

  Welkom op de blog van Tomas, Aron, Heidi en Kurt; verslag van een "comeback" en andere nieuwtjes

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Favorieten(1)
 • atla
 • brouwersnet
 • lode raskin
 • marc lenaerts
 • ralf buntinx
 • tom partoens
 • jo schoonbroodt
 • rudi smeets
 • frans pasmans
 • raymond billen

  Foto

  Foto


  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 08-2014
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!