Kurt Claesen - Heidi Erkens - Aron - Tomas
Inhoud blog
 • LCC Lanaken
 • Kerstcorrida Meeuwen
 • Cross Dilsen
 • Terhills trail/examens
 • Cross Bree
 • ATLA-ledenfeest + cross Genk
 • Opnieuw van start
 • Back in business !!
 • Geen Posterholt - marathonvoorbereiding
 • Kerstcorrida Meeuwen

  Foto

  Foto

  verslag van (o.m.) onze pogingen tot een, na vele jaren onderbreking, "comeback"; verslag van een gedeelde passie, naast onze allergrootste passie, onze mannen Aron en Tomas! verslag van pijn, ontgoocheling, slaaptekort, ongeduld maar ook (af en toe) kleine succesjes, plezier, gezelligheid, spanning, nieuwe ervaringen, grenzen verleggen, enz. (een soap...)


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  vroegere berichten op http://www.blogweb.be/kurtheidi
  26-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezing Paul Van Den Bosch e.a.
  Woensdag met Bert naar een lezing van Paul Van Den Bosch geweest, de succescoach achter ondermeer Sven Nys. En we waren niet alleen, de schouwburg van cc De Kimpel in Bilzen zat afgeladen vol. Leuke avond gehad, achteraf met een aantal leuke tips terug huiswaarts gekeerd. Toch bleef ik ook met een aantal vraagtekens zitten. Een groot aantal dingen wist ik al, en ik stel me ook vragen over de reacties op bepaalde verzuchtingen uit de zaal. Ook had ik meer info verwacht omtrent sportvoeding, vitaminen, supplementen, terwijl het nu vooral beperkt bleef tot sportdranken. Nu, toch een aantal nieuwe inzichten verkregen, die ik zeker ga toepassen.

  De trainingen gaan momenteel super. Voel dat de conditie heel wat gestegen is. Ben benieuwd of dit zich ook in de wedstrijden zal vertalen. Heb eens een overzicht van interessante wedstrijden gemaakt. Zijn vooral wegwedstrijden. De piste/baanwedstrijden, tja, dat is eigenlijk een zielige zaak hé. De Nederlandse clubs besteden daar bijna geen aandacht meer aan. De Vlaamse vinden de jeugdwedstrijden, een beetje begrijpelijk, (commercieel) interessanter. Voor de volwassenen blijft weinig keuze over. En de wedstrijden, vooral in Limburg, die er al zijn, zijn dan nog geconcentreerd in bepaalde periodes/weekends (een keertje zelfs op zowel vrijdag/zaterdag/zondag een pistewedstrijd voor volwassenen in Limburg). Begrijpe wie kan. En nu ga ik daar over zwijgen, eer ik weer lastige reacties krijg .

  Nog een woordje over onze toch wel grote en zéér diverse trainingsgroep. Jos weet ze als geen ander bijeen te houden. Iedereen heeft een ander niveau en andere doelstellingen, maar dat lijkt geen probleem. Geen enkele verplichting. Je hebt er zowel recreanten die nog geen 10 km/u halen, als een Willy die 10 trainingen per week afhaspelt. Geen probleem. En houden zo!

  Kan het niet laten om toe te voegen: wel worden voor een aantal clubgenoten de extra-sportieve activiteiten belangrijker dan de sportieve. Minder en minder deelnames aan wedstrijden. Het opslurpen van het aantal Leffe's lijkt belangrijker dan het aantal afgemaalde km's . Jammer, want de combinatie van beide is eigenlijk nog véééééél leuker .

  Reageer (0)

  22-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentekriebels
  De zomer zou ik anders gaan aanpakken. Iets minder trainingen, maar effectiever dus. Blijkt nu dat ik op twee weken slechts één dag loopvrij ben geweest, en dan die ene dag nog stabilisatieoefeningen heb gedaan... Probleem? Neen, eigenlijk niet, want ik vind het geweldig dat de winter blijkbaar en eindelijk voorbij is, en het zonnetje dat af en toe komt piepen stuurt me gewoon naar buiten. Kan dan gewoon niet binnen blijven. Ik zou ook in de tuin kunnen gaan werken, maar ja... Heb al een viertal keren met de korte broek kunnen lopen, en dat werd tijd, want de benen zijn nu wel héél wit geworden. Nu, bruin zullen ze nooit worden, maar het is geweldig om terug in het zonnetje te kunnen lopen, de occasionele regenbui nemen we er met plezier bij.

  De voorbereiding voor de zomer verloopt dus voorspoedig. Alle zever en onzin van de vorige weken en maanden van me afgeschud. Alleen proberen om niet te gek te doen, maar dat lukt me nog nét . Vooral aandacht dus voor uithouding en uithoudingsweerstand, in mijn geval vooral de D2, dat is voor mij zowat hartslag 135-145, met een tempo rond 13 à 14 km/u, tenminste op een vlak verhard stuk. Een groot gedeelte van mijn trainingen gaan echter in natuurpark Hoge Kempen door (enkele kilometertjes van thuis) en daar vind je weinig stukken die niet hellend zijn. Dus daar gaat het iets minder snel. Vorige week ook een 3000m op training gedaan, en alhoewel ik me niet goed voelde, ging het toch vlot (beste trainingstijd). Deze en volgende week terug wat met het snelheidswerk aanknopen, en dan vanaf de Peter Rusmanloop terug naar waar we het eigenlijk voor doen: de wedstrijden! De Peter Rusmanloop wil ik eigenlijk nog als veredelde training opvatten, want het is de eerste wedstrijd sinds lange tijd, maar ik vrees ook dat onze uitspattingen van de vrijdag ervoor (een Griekse avond/nacht, op Goede Vrijdag...) daarmee te maken zullen hebben .

  De lentekriebels uiten zich ook op andere manieren, maar daar gaan we hier niet over uitwijden haha... En neen, dààr heeft het niets mee te maken .

  Reageer (3)

  17-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passerel-foto's
  De keren dat ik vooraan kan/mag lopen, probeer ik zo goed mogelijk te koesteren . Zo ook in de Passerel-jogging in Vucht afgelopen oktober. De tegenstand was miniem, maar dat mag ook af en toe... De wedstrijd werd trouwens gefilmd door TV Publiek, het verslag werd vele malen vertoond op TV Limburg... (zonder dat ik het ooit zelf heb gezien ) De foto's werden trouwens doorgestuurd door ex-collega Luc Dewitte. Merci Luc!  Reageer (1)

  13-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde winter? Begin zomer!
  De afgelopen dagen niet getraind door dikke miserie/onzin op het werk en enkele voorstellingen (Jan Desmet en zijn kornuiten van de Nieuwe Snaar, gisteren Axelle Red), zo kon mijn vrouwtje ook nog eens effe ontspannen tussen al dat lettervreten door. Dus heb ik dan ook maar beslist om vandaag zaterdag niet naar Titz te gaan, een wedstrijd in het kader van de Rur-Eifelcup. Ik moest sowieso alleen gaan, en had daar geen zin in, dus heb ik ook maar van de nood een deugd gemaakt, of misschien net andersom, en me ook enkele dagen op andere vlakken laten gaan. Rarara... het gevolg is dat mijn darmen vandaag nog niet in orde zijn .

  Nu, soit, dat verhaal van die nood en deugd kende vandaag een vervolg. Omdat de winter niet bood wat ik ervan had verwacht, er totaal geen lijn in zat, ook al door de weersomstandigheden, door ziekte en door een aantal geplande wedstrijden die werden afgelast, en last but not least door dat gedoe met mijn hartje de laatste weken, ben ik vandaag ook (al) met de voorbereiding van de zomer begonnen. Vandaag een lange duurloop afgehaspeld. En ik ga het anders aanpakken. Terug naar een gestructureerde aanpak die op termijn het best rendeert. En wat meer nadruk op uithouding en uithoudingsweerstand, zonder natuurlijk andere soorten trainingen te verwaarlozen. Ben benieuwd waar dat toe zal leiden. Hopelijk gaan we dan wel weer een beetje vooruit. Heb natuurlijk een aantal doelen qua tijd vooropgesteld, maar ben een beetje beschaamd of verlegen om die hier te plaatsen . Kijk echt uit naar de zomer, eindelijk licht, zon, warmte, enz. !!!

  Reageer (2)

  09-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pak van mijn hart
  Goed nieuws, geweldig nieuws vandaag. De behandelende cardiologe aan de lijn gehad, en de verdere resultaten bleken heel goed te zijn. Ze had contact gehad met prof Heidbüchel, een autoriteit op het vlak van sportcardiologie, en die zei dat de minieme afwijking op het ECG te wijten kan zijn aan de sportbeleving. Ze zei van misschien een beetje voorbarig te zijn geweest, vraagt me alleen om volgend jaar of bij de geringste tekenen opnieuw op consultatie te gaan. Letterlijk dus een pak van mijn hart!
  Blijf wel met wat gemengde gevoelens achter, maar ben vooral héél erg opgelucht! De loopmotivatie mag nu stillekes aan terugkomen .

  Reageer (4)

  07-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westzipfellauf: verslag
  Mooie wedstrijd, goed georganiseerd. Alleen het weer wilde niet mee: enorme koude windvlagen, op een licht golvend en gevarieerd parcours.  Carin merkte achteraf terecht op dat het leek alsof we voortdurend de wind tegen hadden, of toch tenminste zo'n 70%. Zouden gezien het parcours ook af en toe de wind moeten mee hebben gehad, maar daar heb ik niets van gemerkt. Kleppers aan de start zoals Patrick Delait, Raymond Billen en Rudi Smeets. Ze leken niet zo snel te starten, want ik ben toch een tijdje kunnen meegaan. Een heel kort tijdje... Van dan af was het vooral oppassen met de wind. Ik had schrik om te veel alleen te moeten lopen, en ben daarom misschien een beetje te lang in een groepje blijven hangen, tot zowat 5 km, toen vond ik het welletjes, ik dacht dat ik effe later de wind in de rug zou krijgen, nee dus . De laatste kilometertjes nog heel kort bij een voorgaand groepje van drie geraakt, maar ook omdat ik op het eind effe verkeerd ben gelopen (er liep een agent te slapen) ben ik er net niet bij geraakt, om aldus te sneuvelen op een 11de plaats. In een schandalige tijd, 38'10" (10,07 km), maar gezien de omstandigheden vergeef ik me dat zelf wel . Ongelooflijke tijden gezien dezelfde omstandigheden voor Raymond en Patrick. Tenslotte was de familie Brouwers aan het feest: Chantal tweede op de 2,5 km, Carin derde op de 10 km en eerste V40. Proficiat!

  Tenslotte nog een woordje over mijn andere "geval". Tegen mijn tante (enkele malen geopereerd en ook een defibrillator geplaatst) zou dezelfde cardioloog hebben gezegd dat ik perfect in orde ben... Nu, dat is goed nieuws, maar ik wil deze week graag bevestiging krijgen van haarzelf, voor ik me écht goed ga voelen . Als alles inderdaad toch in orde blijkt, ga ik daar uiteindelijk blij om zijn, maar blijf dan toch ook een beetje met gemengde gevoelens achter. 
  Reageer (4)

  06-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westzipfellauf
  Voorlopig geen nieuws over mijn hartje. Of beter gezegd: over de electriciteitstoevoer van mijn hartje. Waarschijnlijk weten we over enkele dagen meer. Heidi is volle bak bezig met allerlei werkjes die ze aan de univ moet maken. Ook de literatuurstudie voor haar thesis is nu al aan de orde. Maar ze ziet het wel zitten, en gaat er volle bak voor.

  Morgen ga ik naar Tüddern voor de Westzipfellauf, eigenlijk een stukje Duitsland vlakbij, het meest westelijk gelegen deel. Heb die nog nooit gelopen, maar volgens Jos B is het daar toch dik in orde. Al moet je niet altijd geloven wat Jos zegt . We zullen zien. Ik neem deel aan de 10 km, voor een halve marathon ben ik momenteel nog helemaal niet klaar. Het trainen deze week was redelijk, al heb ik me op andere vlakken weer laten gaan . De motivatie is toch al ietske beter dan vorige week, hopelijk is ze dat volgende week nog.

  Reageer (2)

  Welkom op de blog van Tomas, Aron, Heidi en Kurt; verslag van een "comeback" en andere nieuwtjes

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Favorieten(1)
 • atla
 • brouwersnet
 • lode raskin
 • marc lenaerts
 • ralf buntinx
 • tom partoens
 • jo schoonbroodt
 • rudi smeets
 • frans pasmans
 • raymond billen

  Foto

  Foto


  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 08-2014
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!