Kurt Claesen - Heidi Erkens - Aron - Tomas
Inhoud blog
 • LCC Lanaken
 • Kerstcorrida Meeuwen
 • Cross Dilsen
 • Terhills trail/examens
 • Cross Bree
 • ATLA-ledenfeest + cross Genk
 • Opnieuw van start
 • Back in business !!
 • Geen Posterholt - marathonvoorbereiding
 • Kerstcorrida Meeuwen

  Foto

  Foto

  verslag van (o.m.) onze pogingen tot een, na vele jaren onderbreking, "comeback"; verslag van een gedeelde passie, naast onze allergrootste passie, onze mannen Aron en Tomas! verslag van pijn, ontgoocheling, slaaptekort, ongeduld maar ook (af en toe) kleine succesjes, plezier, gezelligheid, spanning, nieuwe ervaringen, grenzen verleggen, enz. (een soap...)


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  vroegere berichten op http://www.blogweb.be/kurtheidi
  31-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Im Schwarzwald
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen tien dagen waren we er even niet. We waren in het Schwarzwald. Nooit geweest, ik dacht dan ook aan een Oostenrijk light. Is het eigenlijk ook wel, al zijn de wandel-, fiets- en loopmogelijkheden van de wouden zowat oneindig. En is alles uitstekend aangeduid. En begroet men je daar ook met Grüss Gott. En is het natuurschoon meer dan aanwezig. We waren ook geland in een lieflijk stadje, blijkbaar een van de grootsten van het Schwarzwald, namelijk Freudenstadt. Het hotel was ok, alleen het weer liet het volledig afweten . Tot vandaag, tot we terug naar huis moesten vertrekken. Vandaag een prachtig zonnetje in een helblauwe lucht . Ben bijna iedere morgen voor het ontbijt gaan lopen, maar ben twee keren noodgedwongen de (saaie) loopband moeten gaan opzoeken (die er gelukkig was). En voor de rest: zwembad, bubbelbad, sauna, massageke, rondhossen in het stadje, tussen de buien door wat wandelen, enz. De kids hebben de vakantie van hun leven gehad, en dat is voor ons wat telt natuurlijk. Al hebben we daarvoor wel enkele keren de tijd zitten aftellen in een indoor speeltuin . Och, al bij al een goede vakantie gehad, nu nog een weekje thuis en dan hopelijk volkomen uitgerust terug aan het werk. Zoals vermeld heb ik toch wel wat kunnen trainen, en was het enkele keren redelijk pittig door de niet al te vlakke wegen. Hoogtepunt daarbij was de laatste ochtendloop, mét zonnetje dit keer, waarbij ik een groep van zo'n 50 joggers tegenkwam die me volgens mij allemaal, stuk voor stuk, hebben begroet. Fantastisch! Nu terug thuis, alle spullen terug opgeruimd, Heidi heeft het wasmachine aan het werk gezet, blog bijwerken , en terug wat op adem komen van de toch wel lange rit. Vooral lang dankzij de idioten die ongevallen veroorzaken waardoor je weer een hele tijd in de file mag doorbrengen. Staus vandaag in Baden-Würtemberg en Rheinland-Pfalz, ongelooflijk gewoon. Maandagavond misschien naar Waterschei voor een stratenloopje, dat moeten we nog bekijken.

  Reageer (2)

  20-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borgharen: foto's
  Enkele fotootjes van Borgharen. Op http://www.fotoschoolmaastricht.nl vind je vele andere foto's van veel mooiere mensen terug . Morgen woensdag geen uurloop voor mij, vandaag en gisteren allerlei shit met gasketel, bijkomende werkjes aan veranda, kids terug van logeren, Heidi die een ongelooflijk drukke wachtdienst heeft en in haar eerste shift alle records slaat , de onzekerheid over het weer enz. Jammer maar helaas, was een mooie meting geweest van hoe ver ik nu sta.  Reageer (1)

  17-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borgharen

  Zondagvoormiddag naar Borgharen (tegenover Smeermaas) voor de jaarlijkse Kastielluip, evenement waar telkens een heel aantal toppers komen opdagen omdat er een zeer leuke hoofdprijs (€500) is voorzien. Voor de rest, de mindere toppers dus, ligt er na aankomst heel wat minder te wachten, maar daar doen we het niet voor he (waarvoor dan wel?)? Deze week weer goed getraind, met o.m. dinsdag 3x10' en donderdag 4x1500m met weinig rust, eigenlijk met het oog op het provinciaal kampioenschap uurloop in Heusden volgende woensdag. Bedoeling was/is om morgen de korte loop (5,5 km) te doen, omdat ik ook helemaal niet heb afgebouwd en de training van donderdagavond nog serieus in de benen zit, en woensdag de uurloop, maar ben nu toch aan het twijfelen over die uurloop, omdat het woensdag misschien en alweer geen echt loopweer wordt. En de voorspellingen elkaar momenteel een beetje tegenspreken. Er mogelijks onweer zal volgen. We zullen zien, vanavond moet ik de knoop doorhakken. Als woensdag niet doorgaat, loop ik morgen de 10 km. Op een vrij snel parcours, met een zeer mooie vertrek- en aankomstlocatie.
  Verslag
  T/p toch maar gekozen voor de korte loop. Misschien woensdag toch naar de uurloop, afhankelijk van een aantal zaken, o.m. van de wachtdienst van Heidi die het de afgelopen dagen zeer druk heeft gehad. Niet zo veel volk in Borgharen, wat een verschil met vroeger, maar de toppers waren toch present (moneymoneymoney ). Op de 10 km zag ik o.m. Stefan Vandebroek, Othmakov, Mon Billen, Willy, enz. Bij de start van de 5,5 km waren alleen Vincent Nardozza en Bart Pepels me bekend, voor de rest allemaal jonge mennekes. De start ging heel snel, vooral Vincent vloog enorm snel weg, ik vertrok in zowat tiende positie. Beetje bij beetje kon ik wat lopers inhalen, en in de verte zag ik Bart volle gas geven. Na enkele km's leek ik echter dichterbij te komen, rond km 3,5 kon ik hem inhalen, en al was het mijn bedoeling om een tijdje bij hem te blijven en af te wachten tot het laatst om te strijden voor de vijfde plaats, Bart kon snel niet meer volgen, en dan heb ik maar verder mijn eigen tempo gelopen. Nummer 4 was te ver weg om nog te kunnen inhalen, dus kwam ik redelijk ontspannen en zonder echt voluit te gaan na 5,64 km aan in zowat 20'35", goed voor positie 5 algemeen. Nu, enkele uurtjes later, al helemaal bekomen, goed uitgelopen, goed gerecupereerd, nog wat nagepalaverd met o.m. Jo Schoonbroodt, en als het woensdag niet te heet wordt, gaan we proberen om een degelijke uurloop af te werken.

  Reageer (3)

  11-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hell of a week
  Miljaar, wat is me dat nu? Eigenlijk goed getraind. Tot en met donderdag. Donderdagavond intervaltraining op Atla, 4x400/1000m op de piste, en gezien de hitte, het slepen met beton (klinkers) thuis, en het enorme gebrek aan slaap (door de hitte), ging het niet zo goed. Willy/Niky, maar ook onze nieuwe clubgenoot Alex, lieten me ter plaatse trappelen/zwoegen/afzien, kon totaal niet volgen. Zonder enige vorm van souplesse en met ongelooflijk afzien toch enkele keren onder 3'30" geraakt ocharme. Leek net een muur waar we tegenop moesten (deed me terugdenken aan Alpe d'Huez zonder enige vorm van fietstraining). En al hadden we 400m recuperatie, ik kon tussendoor totaal niet op adem komen. Nu, ik had nog een excuus . Maar wat vrijdag? 's Avonds vertrokken voor een rustig duurloopje, en met ongelooflijk veel moeite een tempo van 5'20" kunnen halen. Moordende hitte, en bijna geen zuurstof in de lucht. Verschrikkelijk gewoon. Kwam na dat slakkegangetje totaal kapot terug thuis . Omdat we zaterdag thuis een bbq hadden en redelijk wat werk, en de omstandigheden het eigenlijk totààl niet toelieten, zaterdag maar niets gedaan. Omdat het onweer zaterdagavond totaal niets afdeed van de weersomstandigheden, vandaag zondag maar op de crosstrainer gekropen voor 45', maar nu weet ik hoe inspanningen in zo'n compressiekamer moeten aanvoelen. De inspanning op zich viel wel mee, maar totaal géén zuurstof, al had ik twee ramen tegen elkaar open gezet, en na verloop van tijd stond er een énorme plas zweet naast het machine. Echt happen naar adem, om dan bijna niets binnen te krijgen.
  Nou ja, hopelijk wordt het morgen ietske minder heet, en kunnen we weer terug "normaal" trainen. Ben al blij dat er voor de komende dagen géén 36°C meer worden voorspeld... Nu op naar de tweede bbq in evenveel dagen, zal proberen mijn manieren te houden . En me vanaf dan degelijk proberen voor te bereiden op Borgharen (korte loop) en het LK uurloop in Heusden. Hopelijk zonder alweer extra kg's door al die "extra" activiteiten .

  Reageer (2)

  05-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oversteekrun/MM zingt: foto's
  Enkele fotootjes van de Oversteekrun (die van Koen en Tom moest er ook bij, schitterend gewoon), en dan nog enkele sfeerbeeldjes van Maasmechelen Zingt, de cooling-down :
  Reageer (0)

  02-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oversteekrun
  Morgen staat de Oversteekrun op het programma, de sinds enkele jaren bestaande loopwedstrijd tussen afwisselend Lafelt en Rosmeer. Ik zal paraat staan op de 5 km, ook al gezien de hevige hitte van afgelopen week. Vandaag 36°C! Morgen zou de temperatuur enkele graadjes lager aanduiden, maar ter compensatie wordt het ultraultraultrazwoel met kans op onweer. Dat belooft! 5 km moet lukken, ik heb alweer medelijden met de deelnemers aan de 10 km zoals we in Bilzen medelijden hadden met die van de halve marathon.
  Afgelopen week het redelijk rustig aan gedaan, moest ook wel. De afgelopen nachten niet zo goed kunnen slapen. Ons huis is redelijk goed geïsoleerd, maar eens de hitte binnen krijg je het er weer moeilijk uit . Enkel dinsdag echt doorgetraind, met 7x2' tempo, voor de rest met wat korte duurloopjes geprobeerd de conditie wat te onderhouden. Ondertussen weer zuipenzuipenzuipen, in de hoop dat het morgen toch een beetje meevalt...
  Ondertussen zijn ook de resultaten van onze studentjes bekend. Aron mag het vierde studiejaar gaan opzoeken, het vrouwtje gaat met onderscheiding het laatste jaar in Leuven in (en zowat voltijds werken alstublieft). Den deze was al meer dan content om eens met voldoening in tweede zit te slagen...
  Verslag
  De temperatuur was effe voor de wedstrijd toch wel wat gezakt, maar in de plaats was het zeer zwoel geworden, een hoge luchtvochtigheid. Minder volk blijkbaar dan vorig jaar, is wel een mooie plezante goede organisatie (met warempel o.m. Lambert Schoenmakers van RLKM die ik daar drank zag voorzien en in het dorp woont). Het parcours is golvend tot zeer golvend over landelijke betonwegen, wel heel mooi. Maar ook hard door de bij momenten toch wel redelijke wind die er stond. Bij de start niet zo veel bekenden, Cederic Hauben kwam wat loslopen na twee dagen Werchter , verder Kris Nicolaes en Tom's maat Piet Crommen. Bij de start met een groepje van vijf weg, maar na bijna 1 km vond Cé het welletjes en trok hij er vandoor. Kris Nicolaes en twee jongere gasten probeerden verder aan te klampen, ik liet verstandig een gaatje. Verder bergop bergaf verder van katoen proberen te geven, en die twee jonkies vielen, zoals verhoopt, enkele kilometers verder een beetje plat. Alleen de tweede kon nog eventjes aanpikken. Ondertussen was ook het gaatje met Nicolaes kleiner geworden, toch hij kon het nog goed houden tot, eindelijk, de aankomst eraan kwam, na iets meer dan 5 moeilijke zware kilometers. Derde en eerste master.
  Daarna een mooie wedstrijd over 10 km gezien, met toch wel weer een heel Atla-legioen. Na zowat 5 km zagen we Marc Maurissen aan kop, met iets daarachter Tom Partoens met daarbij Koen Neven! Koen is 7 km bij Tom gebleven, alvorens effe orde op zaken te stellen. Zeer knap. Marc werd tweede, Tom derde en nieuwe clubgenoot Alex Verhooghe legde knap beslag op de vierde plaats.  
  Daarna nog eens goed gezondigd, een aantal pinten achterover geslagen (we moesten lang wachten op de prijsuitreiding he ), een goeie friet gegeten, en met het vrouwtje naar Maasmechelen Zingt getrokken, een zeer prettig evenement, waar we toch wel wat langer zijn gebleven als gedacht... Daar binnenkort ook enkele (actie)fotootjes van. Gelukkig hoort bij een foto geen geluid .

  Reageer (3)

  Welkom op de blog van Tomas, Aron, Heidi en Kurt; verslag van een "comeback" en andere nieuwtjes

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Favorieten(1)
 • atla
 • brouwersnet
 • lode raskin
 • marc lenaerts
 • ralf buntinx
 • tom partoens
 • jo schoonbroodt
 • rudi smeets
 • frans pasmans
 • raymond billen

  Foto

  Foto


  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 08-2014
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!