Kurt Claesen - Heidi Erkens - Aron - Tomas
Inhoud blog
 • LCC Lanaken
 • Kerstcorrida Meeuwen
 • Cross Dilsen
 • Terhills trail/examens
 • Cross Bree
 • ATLA-ledenfeest + cross Genk
 • Opnieuw van start
 • Back in business !!
 • Geen Posterholt - marathonvoorbereiding
 • Kerstcorrida Meeuwen

  Foto

  Foto

  verslag van (o.m.) onze pogingen tot een, na vele jaren onderbreking, "comeback"; verslag van een gedeelde passie, naast onze allergrootste passie, onze mannen Aron en Tomas! verslag van pijn, ontgoocheling, slaaptekort, ongeduld maar ook (af en toe) kleine succesjes, plezier, gezelligheid, spanning, nieuwe ervaringen, grenzen verleggen, enz. (een soap...)


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  vroegere berichten op http://www.blogweb.be/kurtheidi
  27-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst Pfalz, dan miserie
  De afgelopen 9 dagen hebben we in de Pfalz doorgebracht, in het prachtige Bad Dürkheim, aan de Deutsche Weinstrasse, het hart van de Riesling en de Dornfelder. Magnifiek, ontspannend, geweldig hotel, alles erop en eraan, behalve ... na 1 keer lopen ging het niet meer . Gedaan, Schluss. Heb dan de rest van deze prachtige vakantie doorgebracht met, behalve heerlijk en veel eten en drinken, met dagelijks zwemmen . Niet echt mijn favoriete bezigheid, maar op het eind bleek dat ik misschien nog nooit zo goed heb gezwommen. Af en toe ging ik zelfs vooruit!

  Vandaag maar naar de sportarts getrokken voor een definitieve diagnose: i.p.v. bursitis, wat ik dacht dat het was, blijkt het een hardnekkige peesontsteking te zijn aan de heup én aan de achillespezen. Daarom dat ijs en voltaren geen soelaas brachten, de pezen zitten onder een dikke band spieren. Nutteloos was dat dus, daarom sloeg het ook niet aan. Over dit gedeelte van het verhaal was ik tevreden.

  Het ander gedeelte van het verhaal vind ik minder leuk. Maar eigenlijk had ik het ook zien aankomen: in een "best of" scenario is het gedaan met zwaar intervallen, korte wedstrijdjes, al dan niet op de piste. Omdat vooral mijn linker achillespees het heel slecht doet. En cortisone en operaties slechts een noodoplossing zijn, en het altijd een zwakke plek zal blijven. Dus omscholen tot een échte afstandsloper, of er gewoon helemaal mee stoppen. Ook de combinatie met mijn (al dan niet) hartproblemen uit het verleden draagt ertoe bij dat een omscholing zich opdringt, en dat het langere werk (misschien) de enige haalbare optie blijkt. Jammer, omdat vooral de wedstrijden over 5 en 10 km, en misschien nog iets korter, me best blijken te liggen. De komende weken staat me heel wat denkwerk te wachten. Verdomme toch.

  Maar misschien is het een geluk bij een ongeluk. In de Pfalz heb ik terug leren genieten, i.p.v. die dwanggedachten die af en toe toch opnieuw kwamen opzetten (ik moetmoetmoet vandaag zoveel km's in die tijd op dat parcours afwerken enz.). Want draai of keer het gelijk je wil, voorop moeten nog altijd het genieten en de gezondheid staan. Maar dat dreigen we af en toe wel eens te vergeten...

  Reageer (3)

  13-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wederopbouw
  Aan de "wederopbouw" begonnen. Gisteren was daarbij een cruciale trainingsavond, de goesting was helemaal weg, de conditie ook zowat helemaal, maar mezelf toch geforceerd om naar Lanaken te trekken, en achteraf was ik daar heel blij om. Tweemaal 15' in de heuvels, en het korte draaien en keren op een zanderige ondergrond en de steile afdalingen deden geen goed aan mijn heup, achteraf zat er precies vanalles vast. De eerste herhaling was een ramp, ik raakte niet vooruit. De tweede herhaling ging gek genoeg heel wat beter, kon toch min of meer aanpikken bij een leuk groepje. De dag erna voelt alles toch redelijk goed. Morgen terug naar Lanaken, maar ik ga (proberen om) de vooropgestelde 3000m-testloop niet mee te doen, maar in de plaats ervan er een goede training met wat extensieve versnellingen van te maken, en er hopelijk zonder al te veel pijn gewoon van te genieten, en dan zien we wel weer. Ondertussen is de conditie grotendeels weg, zijn er door allerlei feesten enkele kilootjes bijgekomen, maar hopelijk zijn we terug op de goede weg, alleen het lijf moet nog meewillen . Want... eind augustus staat eigenlijk nog altijd de unieke marathon in Gaia Park op het programma, 22 rondjes tussen de beestjes op een zeer wisselend en heuvelachtig parcours. Genieten staat voorop, gewoon vlot kunnen uitlopen zou al een groot succes zijn.

  Reageer (2)

  18-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miserie
  Net nu de mooiste wedstrijden van het jaar eraan komen, lig ik in de lappenmand. Voor het grootste deel mijn eigen domme fout want i.p.v. na Heusden-Zolders 33 km het effe rustig aan te doen, ook al omdat de heup na de wedstrijd niet echt goed voelde, was ik twee dagen later alweer aan het intervallen. De pijn en het ongemak gingen natuurlijk niet weg, maar daar trok den deze zich niets van aan. Totdat het na het weekend van de interclub (4 wedstrijden op 8 dagen tijd) en Munster echt totaal niet meer ging. De ontsteking die tussen rechterbil en bovenbeen zat, heeft zich nu goed gevestigd in de bil, en is nu verder gegaan richting onderrug. Bovendien zijn mijn beide achillespezen tegenwoordig enorm ontstoken. Zit weinig meer op nu dan EINDELIJK te rusten, ijs te leggen en ontstekingsremmers te smeren. Eigen schuld, dikke bult zeggen ze dan, maar zo vlak voor Bilzen is het wel héél jammer. De Bufferrun en/of Aterstoase heb ik al moeten missen, dat zal me leren . Hopelijk binnenkort beter nieuws, wanneer zal ik eens mijn verstand gaan gebruiken...

  Reageer (4)

  12-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Munsterbilzen: Kristoffelloop
  Na de interclub enorme, maar dan ook enorme last van mijn heup gehad. Zat volledig vast, dan maar eindelijk met het nodige ijs en ontstekingsremmers (en wat relatieve rust) begonnen. In de loop van de week ging het iets minder slecht, zodat "Minster" niet in het water dreigde te vallen. Maar gezien de omstandigheden nam ik de wedstrijd niet al te serieus op. Ik zou wel zien, en er het beste van maken, ondanks het ambetante gevoel in de heup, of eigenlijk is het de rechterbil.

  De dag zelf vielen er de nodige regenbuien, ter plaatse de nodige gezelligheid en veel bekende gezichten. Typisch voor Minster: allerlei mensen die me aanspreken over pa maar die ik eigenlijk niet (meer) ken. De benen voelden niet zo geweldig, maar toch beter dan de weken ervoor, want dat was pas erg. De heup/bil zou pas na de wedstrijd terug opstelen .

  Redelijk rustig gestart. Op kop een groepje van 6, die me net iets te snel gingen. Of was ik te voorzichtig? Een felle wind speelde ons parten, en vooral het stuk in het Munsters Bos was niet plezant. Heel nat, en daardoor spekglad voor de wedstrijdschoentjes. Gewoon kwestie om overeind te blijven, maar natuurlijk niet bevorderlijk voor de snelheid. Uiteindelijk bijna de ganse wedstrijd met een loper van Tongeren samen gelopen, die op het einde volledig brak, en ben op enkele secondjes geëindigd van Rob Bobbaers, een talentvolle triathleet. De tijd was niet goed, maar gezien de omstandigheden viel het nog mee.

  Achteraf weer last van de heup, maar de Keizer Kareltjes maakten veel goed. Op naar de volgende, misschien nog proberen om ergens een pistewedstrijd mee te pikken, want de Buffelrun ga ik waarschijnlijk niet halen. Merci Gilbert voor de foto's!

  Reageer (2)

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borgloon: nog enkele foto's

  Gilbert Simal stuurde nog enkele fotootjes door van Borgloon. Merci Gilbert!

  Reageer (0)

  06-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.interclub: foto's
  Een hele reeks foto's, met dank aan huisfotograaf grand cru Peter Brouwers:

  Reageer (0)

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 dagen, 4 wedstrijden

  Na de 1500m 's zaterdags, 's woensdags tijd voor een 5000m, 's zondags interclub masters met een 5000m en (onverwacht) nog een 400m...
  Verslag woensdag
  Tijd voor een 5000m voor eigen publiek, onder ideale omstandigheden (temperatuur, windstil). Dus hoopte ik op een tijd, zeker onder de 17'26" van bijna twee jaar geleden. Maar eens te meer ging het voor eigen publiek mis: 17'46". Hoe dat komt? Ik zou het verdomme niet weten. En ook nog een idioot die me enorm hinderde onderweg, en uiteindelijk gediskwalificeerd werd, al was ik daar "vet" mee. Heb het daar effe moeilijk mee gehad. Maar zoals gewoonlijk was ik 's anderendaags weer vol moed om er weer tegenaan te gaan. Jammer dat dit altijd voor eigen volk moet gebeuren.
  Verslag zondag
  Dit jaar nog eens geselecteerd voor een interclub, bij de masters dan welteverstaan. Doordat allerlei schoon volk niet meer beschikbaar is, moest ik de 5000m gaan lopen. Heel wat minder fraaie omstandigheden dan woensdag, het was enorm benauwd al regende het lichtjes tijdens de wedstrijd, maar toch slechts een handvol seconden langzamer dan woensdag, 'k kon net niet een atleet van de Westhoek volgen, Gino Van Geyte en Peter Devocht waren al wat langer ribbedebie. Nu, wat misschien toch wel een beetje meespeelde, was dat ik kort voor de 5000m had gehoord dat ik ook nog diende op te draven voor de 400m. Nu, geen probleem, maar tegen die spurtbommen was het nog heel andere koek. 'k Was samen met Marc Heymans de enige zonder spikes (toch wel nodig in de zompige bochten), maar wat ging het goed... de eerste 300m . Toen was de hel opeens daar . 'k Dacht dat ik al veel had meegemaakt en gevoeld, maar wat ik toen voelde, dat wil ik niemand aandoen haha. Nu, toch wel blij dat ik het gedaan heb, we eindigden trouwens derde (de vrouwen eerste, naar eerste afdeling !), met zo'n vertimmerde ploeg een prachtresultaat. En 't was heel fijn om mee te maken. Hopelijk volgend jaar opnieuw, maar dan zal ik ook een tandje moeten bijsteken.

  Na de wedstrijden zat mijn heup helemààl vast . Tijd dus voor een weekje relatieve rust, met veel ijs en ontstekingswerende zalfjes. Hopelijk zijn we dan terug fris voor... Minster! Foto's (Peter Brouwers) volgen straks.

  Reageer (2)

  29-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens iets anders: 1500m te Genk
  In de reeks "je bent al een jaartje ouder, en toch wil je nog wat" trokken we zaterdag met Niky en Willy naar Genk om daar aan een 1500m deel te  nemen? 1500m, what the fuck? Inderdaad, eigenlijk niets voor mij, maar in het kader van de 5000m, en daar had Jos meer dan gelijk in, was dit het ideale opwarmertje.
  Op voorhand: niet goed. Slechte benen, moe, last van mijn darmen, enzovoorts. En een fucking wind die de laatste rechte lijn zeer zwaar maakte. Het zag er dus op voorhand niet zo goed uit. In de wedstrijd, en met toch wel wat tegengoesting aan begonnen, alle miserie opzijgezet bij de start, en véél te snel vertrokken. In de slipstream van o.a. Kurt Schaillee en Kris Jacobs, na 300m in 52" doorgekomen. Veel te snel natuurlijk, en dat besef had ik ook al snel. Toen een gaatje op Kurt S gelaten, en dat gaatje is eigenlijk nooit groot geworden. Tot mijn eigen verbazing. De laatste ronde, en vooral de laatste 100m ben ik wel volledig verzopen, wat duidt op een slechte dosering, om te eindigen in 4'48"13, zo'n 8 seconden boven de tijd die ik had willen lopen. Nu, iedereen liep zeker een vijftal seconden boven de tijd die ie had willen lopen (behalve Niky die toch wel een superprestatie neerzette), en gezien de andere miserie mag ik toch wel content zijn, maar de volgende keer dat ik zoiets raars loop, wil ik toch wel in de buurt van die 4'40" geraken, dat moet er binnenkort toch ergens inzitten.
  Dus: ik maak al plannen voor een volgende 1500m, de wonderen zijn de wereld nog niet uit . Nu hopen op een goede 5000m volgende woensdag voor eigen volk, hopelijk een verbetering van de 17'26" van eind 2009, dat moet er toch wel inzitten. Hopelijk beter uitgerust, met soepele benen, en zonder dat de darmen liggen op te spelen, want dat is niet zo prettig. Anders heb ik er nooit last van, 'k moet ergens iets verkeerds hebben binnengespeeld.

  Reageer (1)

  14-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonhoven - Lentejogging
  Vandaag in Zonhoven naar de Lentejogging gegaan. Eigenlijk bij gebrek aan beter. De verschrikkelijk zware maar o zo mooie Geuldalloop heeft dit jaar geen korte afstand meer. En de Heideloop in Landgraaf is morgen, maar ik heb beloofd om wat mee te helpen op Supervlieg in Maasmechelen, is ook leuk voor de kinderen. Dus Zonhoven maar, voor de 6 km, heb daar mooie herinneringen aan van vorig jaar, ondanks het echte rotparcours. Constant draaien en keren, finse piste dus zware ondergrond, liefst 9x een 180°-bocht op 6 km, enkele keren (ook al door gedubbelden) volledig stilgestaan, en de wind vandaag was ook niet van de poes. Bovendien wat ziekjes geraakt, waarschijnlijk door donderdag in Leuven wat te schaars gekleed te hebben rondgelopen.

  De wedstrijd dan. Zeer snelle start van natuurlijk vooral jonge gasten, waarvan ik de meesten beetje bij beetje kon oprapen. Twee jongens, waaronder Van der Have (een goede scholier of junior) kon ik niet meer bijbenen, bovendien passeerde rond km 3 een zwarte medemens, naderhand te horen een Ethiopische asielzoeker, die de twee voor mij ook nog te grazen kon nemen. Tijd was iets minder dan vorig jaar, parcours was wel niet helemaal hetzelfde. Toch min of meer content, zeker toen ik mijn bon mocht gaan afhalen en rechtstreeks naar Melo Sport trok . Waar de bon goed was voor iets minder dan de helft van een nieuw loopshirt .

  Reageer (2)

  04-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beek: ne "sjoene" foto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Iwan Theunisse heeft me volgende foto doorgestuurd van het podium van de 5 km in Beek. Het moest weer lukken dat de nummers 2 en 3 niet kwamen opdagen, ik dus helemaal zielig en alleen dat podium moest opkruipen, om aldaar mijn onzichtbare podiumgenoten toch maar eens goed vast te pakken!

  Reageer (0)

  30-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queensrun Beek
  Straks naar Beek voor de tweede Queensrun. Ga proberen om te vlammen op de 5 km, maar ben nogal suf doordat ik twee nachten heel slecht heb geslapen. Stress, weet je wel. Niet te doen. Moet het wat rustiger aan gaan doen, en wat tot rust komen. Toch maar naar Beek straks, want wat is het alternatief? Heg verder scheren ? Gras maaien? Het wordt dus Beek, waar waarschijnlijk weer een markt vol met zatte Nederlanders staat te wachten, zeker nu de queen vandaag in Thorn en ik dacht in Heerlen op bezoek was. Stapelzot op dat koningshuis zijn ze daar nog altijd, voor mij onvoorstelbaar, maar gisteren met die trouw in London was het nog een beetje gekker. Georchestreerde romantiek heette dat. Ik denk dan vooral aan al diegenen die hier al weer wat beter van worden. Tja.
  Verslag
  Warm, felle wind, niet al te veel deelnemers, en een parcours dat toch niet vlak te noemen is (dixit website). Had voor het vertrek nog een halfuurtje in de zetel kunnen dutten. Dan maar naar Beek vertrokken om er het beste van te maken. T/p ondermeer Patrick Delait, Steven Heemskerk e.a. tegen het lijf gelopen. Ik hoop by the way dat het feit dat Steven naar Lokeren-RC Genk gaat kijken geen ongeluk zal brengen... Verschroeiende start, in zowat tiende plaats vertrokken, en dan wat plaatsjes kunnen opschuiven. Vooral in het gezelschap van alweer Ludi Claassen gelopen, die nog heel wat sterker bleek dan maandag. Ik kon amper bij hem in de buurt blijven. Het was echt voortdurend "pitsen". In de eindspurt heb ik hem dan ook net laten voorgaan, hij had ook alle werk gedaan onderweg. Zodat ik in totaal 6de eindigde en 1ste master . Na onze wedstrijd nog naar de 10 km.-wedstrijd gekeken samen met Steven (die knap 2de eindigde), om daarna ons prijsje af te halen. Wel nogal dom dat ik helemaal alleen op het podium diende te gaan staan , al zorgde de ceremonie met het nodige gekus voor wat compensatie . Over de tijd content: gezien de omstandigheden is 3'32"/km behoorlijk goed. In het kader van een serieuze verbetering van mijn mastertijden op 5000 en 10000m, dat zou dit seizoen geen probleem mogen zijn als ik zo blijf verderdoen.

  Reageer (2)

  26-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Rusmanloop
  Gisteren naar het mooie Oirsbeek bij Schinnen voor de Peter Rusmanloop, een wedstrijd ter nagedachtenis aan de echtgenoot van Wilma. Ik voelde me totaal niet fris, kon ook niet na alle toestanden op het werk en alweer een chronisch gebrek aan slaap, naast alle andere ongemakken zoals de heup die nog altijd moeilijk blijft doen. Maar het mooie weer heeft me over de streep getrokken om toch maar de 5,5 km te gaan meedoen.
  Aan de start heel wat schoon volk, ondermeer enkele Marokkanen. Direct na het vertrek een ongelooflijk lange en steile helling, en daarna steeds op en af. Alweer niet mijn ding dus, maar opnieuw enorm mooi. Verschroeiende start zoals gedacht. Heb me niet laten gekmaken, en ben in mijn eigen tempo naar boven getrokken. Was al meer dan zwaar genoeg. Op het einde van de helling dan aan een lange inhaalrace begonnen, want veel van die jonge mannekes hadden serieus op hun adem getrapt. Ondermeer een gisteren beresterke Ludi Claassen na zowat 3 km kunnen remonteren. Bart Pepels zag ik steeds dichterbij komen, maar dat bleek net te laat. Temeer omdat ik niet wist dat we vlakbij de aankomst passeerden, waar er heel veel volk stond, en ik niet wist dat we daar nog zowat 400m  verder moesten lopen. Ben gestopt, gelukkig riep toen iemand dat ik nog verder moest lopen, maar was toen al kapot, had me daar op gefocust, maar wist de lopers achter me nog achter me te houden. Had voor me echter nog enkelen in het vizier, dit bleek niet meer haalbaar. Achteraf op deze manier een bijna-zekere podiumplaats bij de masters gemist. Jammer maar helaas. Zal me volgend jaar niet meer gebeuren .
  3'41"/km ondanks het keizware parcours en de problemen op het einde. Ben daarover zeker content, ook omdat er nog veel meer inzit. Denk dat de andere manier van trainen hier heel wat mee te maken heeft. Ere wie ere toekomst, Jos .Nu nog wat kilootjes kwijtspelen en meer rust (ik herhaal mezelf voortdurend ), dan zit er nog héél wat meer in. Maar eerst maar eens verhuist raken op het werk, nog een aantal keren richting Leuven trekken, paper maken, de laatste maanden van Heidi in Leuven, en dan kunnen we begin juli hopelijk aan een nieuw en rustiger hoofdstuk van ons leventje beginnen .

  Reageer (3)

  16-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treechloop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Morgen voor het eerst de Treechloop onder handen nemen. Lijkt geen gemakkelijke opdracht te gaan worden met vooral tussen km 3 en 4 het nodige vuurwerk. Heb al de nodige excuses achter de hand mocht het wat minder goed gaan : heel zware werkweek (o.a. vrijdag de ganse dag verhuisd), nog altijd blessure aan rechterbil (slecht verzorgd), me gisteren vrijdag in de Preekstoel wat laten gaan , en nog wat naweeën van de training van donderdag (allemaal de schuld van Jos ), enzovoorts enzoverder. Maar de benen voelden toch goed daarstraks bij het loslopen, dus we zien wel. We zijn inderdaad bijna verhuisd op het werk, nu nog de nodige aansluitingen voorzien, en we kunnen volle bak van leer trekken tegen alle elementen die de leefbaarheid in MM (en misschien ook Lanaken) schade berokkenen... Een heel grote uitdaging. Maar eerst die uitdaging van morgen maar eens aanpakken, ben benieuwd.
  Verslag
  What a beautiful day! Prachtig weertje, mooie locatie, en onderweg zou blijken dat het gewoonweg nog prachtiger zou worden. Ben van plan daar af en toe eens te gaan trainen, da's genieten tot en met, kan niet anders. Ter plaatse kwamen ook net Willy en Michaël er aan. Omdat ze nogal supersupersuperzenuwachtig waren, allebei, geprobeerd ze maar effe te kalmeren. Is nauwelijks gelukt . Benen voelden nog altijd goed, een hele bende bij de start met daarbij de onvermijdelijke Jo Schoonbroodt die weer bijna blessurevrij lijkt. Mooie vlotte start, verder de Maasboulevard af richting Visé, om na drie kilometer de hoogte op te zoeken. En wat voor hoogte. Heb bergop vooral op souplesse gelopen, heb goed gedoseerd, ben goed gefinisht, en dacht goed bezig te zijn, tot ik daarnet de uitslag zag. Atleten die niet zo lang geleden nog achter me finishten bij vlakkere wedstrijden, eindigen nu minuten voor me . Blijkt nog maar eens dat ik niet gemaakt ben voor die hoogten, een liefst volledig vlakke wedstrijd zonder bochten, da's mijn ding. Alleen zijn die wedstrijden niet zo mooi als vandaag, want het uitzicht was bijwijlen gewoonweg indrukwekkend. Ondanks de inspanningen was het af en toe kicken tot en met. Prachtig prachtig prachtig. Toen die Nederlanders achteraf ook nog eens onder de indruk bleken van Philip Gilbert, en er La Chouffe te verkrijgen was (al heb ik daarvoor bij Michaël tijdelijk wat moeten bietsen omdat ik niet zeker was nog over voldoende centen te beschikken), was mijn dag toch meer dan geslaagd! Hier een fotootje met die twee opgefokte gevallen: 

  Bijlagen:
  treechloop2011.JPG (279 KB)   

  Reageer (2)

  09-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borgloon 5 km
  Morgen naar Borgloon voor de 5 km. Afgelopen week goed getraind, vooral dinsdag (piste) en donderdag (bos) waren zeer pittig. Benen bij loslopen vandaag voelen heel goed. Het mooie weer is ook wel motiverend. Alleen de rechterbil wil maar niet mee, maar ik verzorg het ook niet goed genoeg. Ga seffens nog eens wat ijs leggen. Zal morgen waarschijnlijk weer een verschroeiende start worden, en kijken waar het schip dan strandt. Ben er alleszins klaar voor. Op het werk en in Leuven was het weer zeer druk afgelopen week, we hopen met onze dienst volgende week de eerste dingen te kunnen verhuizen. Dan kunnen we eindelijk volop van start. En zullen een aantal zaken wat vlotter kunnen verlopen, want nu is het volle bak improviseren, ook niet echt gemakkelijk. Als alle nieuwe medewerkers geactiveerd zijn, gaan we met 12 (5 deeltijds) van start. Kijk er wel naar uit, al zal het vooral in het begin zeer hectisch zijn/worden. Maar eerst morgen: Borgloon!
  Verslag
  Gilbert Simal had me een fotootje van het podium beloofd. We zijn echter woensdagavond, daarom toch maar wat verdertypen. Podium dus. Bij het inlopen twee jonge gasten van AV Tienen ontmoet, die me nogal snel leken. Voor de rest heel wat bekenden die de 10 km gingen lopen (Haspengouw Challenge): Nathalie, Olga, Thea, Dorine, Lode, Raphael, Pascal, Harie, Karel (lang geleden!), enzovoorts. Niet zo veel volk op de 5 km. De twee van Tienen die direct het voortouw namen, maar nog voorafgegaan door iemand die vertrok alsof ie een 200m ging lopen. Niet te doen gewoon. Na een kilometertje werd hij dan ook terug ingelopen door de twee, met mij daarachter. Na iets meer dan 3 km kwam ik dan bij die "sprinter" die de twee Tienenaars had moeten laten gaan, en ondanks twee heuvels (x2) en een lang vervelend stuk onverhard in het parcours, kon ik toch goed tempo blijven lopen, en eindigen tegen een tempo van 3'39"/km, en gezien het parcours en de plotse warmte was het toch wel ok. Een derde plaats dus, na het jonge geweld, niet zo ver achter de tweede. Toen nog een eeuwigheid moeten wachten op de podiumuitreiking, en met een tevreden gevoel terug naar huis. Nu alweer drie trainingskes, met gisteren een redelijk zware op Atla, achter de rug, morgen nog een superzware training, en dan goed proberen te recupereren voor waarschijnlijk de Treechloop.

  Reageer (2)

  03-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kelmis 6 km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb hier al een heel epistel over geschreven, maar door het ingeven van een verkeerd formaat van foto is alles verloren geraakt. Ga geen nieuw epistel schrijven, maar wel nog even de sleutelwoorden herhalen: goede benen , lekker warm, mooie streek, Els, Bult + madame, Robert Willems, veel volk, mooi doch zeer glooiend parcours, lange inhaalrace met uiteindelijk 6de plaats, geboorte van Heidi's petekindje Quinten, kindje en mama content, papa echter niet wegens voetbaluitslagen , en last but not least, deze mooie uitermate ongelooflijk prachtige foto :

  Reageer (1)

  27-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe start
  Na al het lange werk van de laatste maanden probeer ik volop om te schakelen naar terug de korte afstanden, nl. vooral 5 en 10 km, en misschien ook wel eens een 3000m op piste. Ben daar dinsdag mee begonnen met 8x200m, en heb toen aan Jos Bijnens gevraagd om eens te proberen om zijn schema's te volgen. Gelukkig mocht dat , merci Jos! Jos heeft een mooie groep weten te verzamelen met zoon Jonas, Willy, Niky, Leo, Daisy, Samuel en waarschijnlijk nog enkele die ik vergeet. Daarna donderdag alles gegeven met een bosvariatie op 6x200m, 3x400m, 1x800m, 3x400m en opnieuw 6x200m. Gene kak . Maar wat dan gedacht van vandaag zondagmorgen? 4x200m, 6x1200m met 1' rust, en om af te sluiten 2x200m waarbij ik amper nog vooruit kwam . Enorm afgezien. Maar heb het gevoel dat ik terug vooruit aan het gaan ben, en het wordt de komende weken vooral kwestie om die omschakeling tot stand te brengen naar meer kwaliteit. Maar heb er zin in, en wil er nog eens voor gaan. Al wordt het de komende maanden vooral moeilijk om op training te geraken met alweer een aantal tripjes naar Brussel en Leuven, en Heidi's opleiding. Maar in de mate van het mogelijke ga ik toch bij de groep proberen aan te sluiten, is altijd plezanter, én effectiever, dan alweer op mijn eentje op stap te gaan.

  Reageer (1)

  21-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.No marathon

  Heb vandaag, in het lekkere zonnetje, het besluit genomen om zeker in het voorjaar geen marathon meer te lopen. Heeft met een aantal dingen te maken:

  Ondanks het plezier gisteren, allez toch zeker de eerste 25 km, besef ik dat ik gewoon niet ben gemaakt voor de langere afstanden. Als ik het meer dan puur recreatief wil aanpakken, dan zullen de resultaten tegenvallen, zal de motivatie verdwijnen, en dat is het allemaal niet waard. Puur fysiek eigenlijk, zowel qua postuur als qua (veel te hoog) verbruik ben ik er niet voor gemaakt.

  Het vereist ook een heel andere aanpak. Ik kan het me niet permitteren om alles heel precies uit te stippelen, dat laat de rest van mijn leven niet toe. Vijftien jaar geleden heeft dat er toe geleid dat het van het ene ogenblik op het andere afgelopen was.

  En tenslotte is er toch ook wel wat meer tijd nodig om tot degelijke resultaten te komen. Tijd die ik beter in ons gezinnetje kan steken, of in het opknappen van klusjes , of in gewoon wat meer genieten.

  En me nu terug te richten op kortere wedstrijden, vooral met het oog op een goede 10 km. Ooit hoop ik nog altijd onder die klote 35' te geraken, dat moet gewoon. Ik kan er beter niet meer te lang mee wachten .

  Reageer (3)

  20-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijverrun 33 km
  Vandaag stond een eerste grote uitdaging op het menu, de Vijverrun op het mooie grensgebied van Bolderberg, Lummen en Zonhoven. Niets dan vijvers, op een glooiiend en bij momenten nogal nat parcours. Heb het de afgelopen week wat rustiger aan gedaan, maar wist niet goed wat te verwachten. Op ons beider werk en met Heidi's opleiding is het momenteel ongelooflijk niet-te-doen-druk, toch nog wat ruimte gevonden om te trainen.
  Een hele hoop bekenden bij de start, ook clubgenoot Benny Stulens, en o.m. ook Marc Quadflieg en Yves Wijnen (nu heb ik de juiste naam geschreven he Yves...), en nog te veel bekenden om op te noemen. Ook enigszins verrassend, Leo Van Houten die opeens heeft beslist om een marathon te gaan lopen. Later bleek hij een ferme prestatie te hebben geleverd.
  Heel langzaam vertrokken, Marc en Yves gingen tegen 4'30" lopen, en ik nestelde me comfortabel in hun zog (bedankt mannen!). Dat ging goed zo, tot ik bij km 10-11 heel dringend moest plassen. Toen dat ook nog eens nogal lang bleek te duren, waren ondertussen een 15tal atleten me gepasseerd. Vanaf toen vooral alleen gelopen, een aantal opnieuw gepasseerd, om het pas écht moeilijk te krijgen vanaf km 27-28. Toen kwam het moeilijkste stuk eraan, niet de helling van de Kluis was daarbij moeilijk, maar vooral het stuk daarvoor, waar je gewoonweg niet wist hoe en waar je daar moest lopen. Bij de afdaling van de Kluis nog genaderd op een drietal, en ze tenslotte nog allemaal in de sprint (na 33 km...) gepasseerd. Eindtijd 2u28'15". Kapot, maar ook wel voldaan. Achteraf toch alweer wat minder content, maar het is nu eenmaal een feit dat je voor deze langere afstanden toch wel wat ervaring en fond nodig hebt. En het is een feit dat ook de lichaamsbouw, en het verbruik onderweg belangrijk zijn, en dat pleit allemaal niet echt in mijn voordeel . Deze keer was het gebruik van de bevoorrading onderweg wel dik in orde. De recuperatie achteraf gaat blijkbaar redelijk goed, ik hoop dat de benen tegen dinsdag weer wat in orde zijn. Zodat we terug kunnen ... vlammen !

  Reageer (4)

  12-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westzipfellauf
  Morgen naar de Selfkant voor de mooie Westzipfellauf. Halve marathon. Als doorgedreven training en goede test. Trainingen deze week waren okay, maar wat heb ik me weer laten gaan met eten/drinken, met als apotheose bij de Griek donderdag met Roger en Miet. Alles heeft zijn prijs . Ik hoop het alleszins vlot tegen zowat 4'/km te kunnen uitlopen, en dan goed uit te rusten voor de nog zwaardere uitdaging de week erop met de Vijverrun. Maar eerst straks met Aron naar Racing Genk-Westerlo!
  Verslag
  Verdomme, nog maar eens het bewijs dat voetbal een spelleke is. Racing had misschien meer dan vijfmaal moeten scoren, en wordt dan op het einde koud gepakt. Het was wel voor zowel Aron als mij een hele belevenis om nog eens tussen de "échte" op de staantribune te gaan staan. Ferm sfeervak, zelfs toen we achterstonden, bleven die maar geven. Sjiek! Aron heeft er ook van genoten, da's het belangrijkste. Al zal de verplichte hotdog er ook wel mee te maken hebben gehad .
  Mijn eigen wedstrijd dan. Op voorhand al een slecht gevoel, ook bij het loslopen zaterdag. Niet fris, vrijdag nog zwaar getraind, zware benen, zelfs wat pijnlijke benen, een rug die wat vast zit, redenen genoeg om op voorhand al wat te klagen . De eerste kilometers kon ik de schijn hoog houden door zij aan zij met Yves Daenen mee te gaan en wat te kletsen, toch toen heb ik hem toch verstandig laten gaan. Want het was toen al ploegen. Heel weinig kracht in de benen. Harken vanaf het begin. Zeker toen na een zestal kilometer de wind begon mee te spelen, en het parcours toch nogal golvend bleek te zijn... Ik kon het tempo door mezelf op te peppen toch nog redelijk egaal houden, tot rond km 15 Marc Quadflieg me bij een bevoorrading passeerde. Toen ging zowel fysiek als mentaal even het licht uit. Marc, als je dit leest, het heeft niets met jou te maken he , integendeel. Effe later kon ik me terug wat herpakken, maar het groepje van Marc was vliegen. Ik kon nog ene jonge loper remonteren, en door net voor de finish nog wat te babbelen met Marcs dochter Wendy vergat ik de loper voor me nog in te halen , ik sneuvelde net achter hem op de finish. Och, gezien de omstandigheden, zowel in de wedstrijd als van mezelf, viel het tempo van 4'05"/km nog mee, met frisse benen zal het sowieso heel wat beter kunnen. Nu rustig aan werken naar de Vijverrun toe, daar wil ik een goede zeer gevorderde training van maken met het oog op, misschien, een marathon.

  Reageer (2)

  07-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug opbouwen...
  Tweemaal ziek op korte tijd is wat teveel van het goede. Het wordt tijd dat de lente begint. Met andere woorden, heel wat minder getraind de laatste weken, en dat voel je natuurlijk. Afgelopen week was het wel weer terug stevig, met op maandag, na vier dagen nikske, een duurloopje van 2u27', dinsdag een duurloop van 12 km, woensdag 45' crosstrainer, donderdag heuveltraining, zaterdag 80' tempoloop + 35' loslopen, zondag 45' duurloop. Maar ben nog altijd niet in orde, de rotzooi is nog niet volledig uit het lichaampje. Gelukkig ben ik dan nog gene carnavalsman, en blijft het alcoholverbruik dezer dagen redelijk beperkt .

  De volgende weken staan twee stevige testen op het programma. Zondag de halve marathon van de Westzipfellauf, de week erop de 33 km van de Vijverrun. Tijden, je  m'en fou, een stevig tempo en in Zolder (en deels Lummen-Zonhoven) een goede bevoorrading, en vooral een goed gevoel achteraf, da's het belangrijkste. Het alternatief is zowat alle verdere marathonplannen opbergen , want het eist toch veel van je, heel wat andere koek dan "gewoon" trainen met als doel een goede 10 km. Voordeel is dan weer wel dat marathontraining wat meer ontspannen kan, of toch zou moeten kunnen. Maar als je dan weer telkens opnieuw ziek wordt, tja... We doen ons best!

  Ondertussen wordt onze Aron zaterdag al 10 jaar. Time flies. Ongelooflijk gewoon. Den andere pipo gaat binnenkort naar het eerste leerjaar, en kan maar niet wachten met lezen en rekenen. Als het weer zaterdag redelijk is, trek ik met Aron naar Racing Genk-Westerlo, en natuurlijk de onoverdekte staantribune, tussen de "echte". Zal voor hem een heel nieuwe ervaring worden, ben benieuwd hoe hij daarop reageert .

  Reageer (1)

  Welkom op de blog van Tomas, Aron, Heidi en Kurt; verslag van een "comeback" en andere nieuwtjes

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Favorieten(1)
 • atla
 • brouwersnet
 • lode raskin
 • marc lenaerts
 • ralf buntinx
 • tom partoens
 • jo schoonbroodt
 • rudi smeets
 • frans pasmans
 • raymond billen

  Foto

  Foto


  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 08-2014
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!