Dit is geen kookblog, maar op algemeen verzoek geven we ons toprecept van deze zomer: tomatentaart. Met een bladerdeeg, een soeplepel mosterd, 100 g geraspte kaas, tomaten voldoende om het deeg te bedekken en als extraatje kies je voor geitenkaas, of ansjovis, of spekjes, of gerookte zalm... kom je al een eind. Smeer eerst die mosterd op je deeg, strooi er de kaas op en beleg dan maar naar 'godsvrucht en vermogen'. Verdeel er peper en zout, tuinkruiden versnipperd (tijm, rozemarijn, basilicum...) en oliijfolie over en bak het geheel gedurende 30 minuten op 180 graden.
Vanzelfsprekend is deze taart nog veel lekkerder met zongerijpte tomaten uit onze streek, zoals "rose de Berne", of een coeur de boeuf, of kerstomaatjes.
The top recepy of this summer: pastry with tomatoes and goatcheese (or anchovy or smoked salmon). First take the pastry, put some mustard on it, some rasped cheese, then the tomatoes and the goatcheese. Peper and salt, herbs from the garden, olive oil, and bake in 30 minutes at 180 C. It is delicious, even more whith the tomatoes Johan grows in our garden.
08-08-2012, 06:41 geschreven door Lucrèce L'Ecluse
|