Week van de Smaak Tussen 13 en 23 november eet de Vlaming zijn buikje weer rond tijdens de Week van de Smaak, hét jaarlijkse evenement rond smaakcultuur. Stad van de Smaak is Lier, het gastland is Frankrijk. Benieuwd of dit Lierse Vlaaikes met Franse tongval dan wel croissants op zijn Walter Grootaers oplevert ...
De Week van de Smaak is een uitgelezen moment om onze meest gastvrije kant te laten zien. Voortbouwend op de Franse traditie van de chambres dhotes daagden we gemeentelijke cultuurdiensten, erfgoedcellen, cultuurraden en cultuurcentra uit om een gastentafel centraal te stellen in hun deelname aan de Week van de Smaak.
Tal van organisatoren gingen met gastvrijheid en gastentafels aan de slag en organiseren verrassende ontmoetingen en brengen heel onverwachte kennismakingen tot stand. Elke ontmoeting helpt om de eigen werking in een breder kader te plaatsen en mogelijkheden tot nieuwe samenwerking te ontdekken.
Misschien is de gastentafel wel een startpunt om de samenstelling van de lokale cultuurraad wat jonger, intercultureler of vrouwelijker te maken.
Benieuwd naar de gastvrijheid van Vlaanderen? Via de zoekbox kun je daar specifiek op zoeken.
|