FEESTDAGEN ZONDER STRESS
December...cadeautjes kopen, kerstkaartjes schrijven, familie en vrienden uitnodigen, gerechten kiezen. Herken jezelf hierin.
Mijn keuze gaat naar snel & simpel kerstdiner. het zal Gourmet worden dit is veruit de populairste vorm van koken aan tafel. Het is gezellig en er zijn geen echte regels ieder heeft zijn eigen pannetje en kokkerelt er lustig op los. Ook is het een voordeel alles kan op voorhand voorbereid worden en eens alles op de tafel staat kan je rustig blijven zitten. Dit is de ideale formule tegen kerststress en ook wanneer je maar met twee personen bent. Gourmetten is supergezellig en bespaart je ook nog tijd in de keuken. In een handomdraai ben je klaar voor een superrelaxed kerstfeest.
Tongrolletjes met kreeftensausje (4 personen) archief 12/2005 "feestelijke menu"
Als gebakje bij de koffie denk ik aan een glittertaart of chocoladetaart. Receptje komt eraan...
Glittertaart
Dit heb je nodig:
450 gr zelfrijzende bloem 300 gr suiker - 4 eieren, gescheiden - 250 gr zachte boter - sap en geraspte schil van I sinaasappel - 200 gr melkchocolade - 100 gr donkere chocolade - 200 gr witte chocolade - eetbare zilveren parels - extra: bakpapier - springvorm van 24 cm en 18 cm
Zo maak je het:
I. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Bekleed de cakevormen met bakpapier en kwast ze in met boter. 3. Doe de rest van de boter samen met de suiker in de keukenrobot; klop licht en romig; voeg er de eidooiers en de sinaasappelrasp aan toe; klop er beetje bij beetje de bloem en het sinaasappelsap door tot je een glad deeg bekomt; verdeel over de twee vormen en bak de kleine vorm in 35 minuten en de grote in 45 minuten gaar. 4. Smelt intussen de melk- en donkere chocolade tesamen boven een warmwaterbad. Smelt de witte chocolade apart. Haal de cakes uit de oven en laat afkoelen. 5. Haal de cakes uit hun vorm en plaats de kleine bovenop de grote. Gebruik een beetje gesmolten chocolade als lijmmiddel. 6. Druppel de gesmolten witte en bruine chocolade over het geheel en werk af met zilveren parels. 7. Plaats koel, zodat de chocolade kan opstijven.
|