"Als burgemeester verklaar ik u tot lekkere hap"
Meer dan 80 burgemeesters staan op zondag 16 november achter het fornuis. Ze verrassen de inwoners van hun gemeente met een Franse klassieker, bereid met producten uit de eigen streek.
Elk pakt het anders aan: er wordt met of zonder hulp gekookt voor vrijwilligers, gemeente-personeel, scouts, of gewoon voor het goede doel.
Benieuwd hoe culinair de burgemeester uit je gemeente of stad is? Hoe ze het aanpakken lees je hier verder.
Waar en wanneer valt er iets te beleven van 13 tot en met 23 november naar aanleiding van de Week van de Smaak in jouw provincie
Als eerste pak ik uit met de "De friet en het geheim van de saus"
Frietmuseum: Frietjes en saus, dat vinden we allemaal wel eens lekker. Maar welke saus was er nu het eerst? In het frietmuseum kun je bij een pakje friet de eerste, echte frietsaus proeven.
De ingrediënten? Ajuin, bloem en witte bonen en wie weet wat nog meer... Frietmuseum, Vlamingstraat 33, 8000 Brugge 13t/m 23 november (10:00-17:00)
Vervolg week van de smaak
|