Om kennnis te kunnen maken met de rijke gastronomie, de streekproducten en de cultuur van alle regio s van FrankriJk, spiegelden we ze aan onze eigen provincies.
Restaurants, hotelscholen, gemeentebesturen en verenigingen in heel Vlaanderen gingen op zoek naar aanknopingspunten in keuken, ingrediënten, producenten, kunst, literatuur, geschiedenis, verhalen, muziek, feest en tradities van de Franse regio's en creëren tijdens de Week van de Smaak ontmoetingen met de streek- en eetcultuur van hun eigen gemeente of regio.
Zo ligt Normandië even in West-Vlaanderen, kun je de Alpen proeven en beklimmen in Limburg en ontdek je de Franse Overzeese Gebieden in Brussel.
De provincie West-Vlaanderen verdiept zich tijdens de Week van de Smaak in de culinaire tradities van de regio's Bretagne, Basse-Normandie, Haute-Normandie, Picardie en Nord¬Pas-de-Calais. Kook met zeevruchten ontdek welke heiligen voedsel in hun schild voeren, proef het verschil tussen de Bretoense en Vlaamse boekweitpannenkoeken en bezoek de verbroederingsproeverijen met Franse grensdorpen.
Maak een culinaire tocht door de verschillende regio's van Frankrijk!. Surf naar weekvandesmaak om je culinaire etappes uit te stippelen.
Vervolg: De burgemeesters koken.
|