|
Noem het cocoonen, loungen of hoe u ook wilt, maar de winter is er het seizoen bij uitstek voor om gewoon iets leuks te doen.
Het is niet omdat het geen weer is om een hond door te jagen, dat we aan ons computerscherm gekluisterd moeten zijn of voor de tv. We kunnen ook iets anders doen zoals bv. bakken. Mijn pepernootjes waren geslaagd en zo had ik nog zin om iets klaar te maken. Ik heb wel gezorgd voor geen omslachtige recepten vandaar nog een gewone appeltaart.
Nodig: 250gr. bloem,snuifje zout, 200gr. fijne suiker, 200gr. vloeibare room 3 eieren, 3 a 4 appels een beetje kaneelpoeder, beetje boter en suiker.
bereiding: meng de suiker, het zout, de eieren en de room in een kom met een klopper. Voeg de bloem erbij en roer de dikke massa goed. Doe de deeg in een beboterde vorm. Schil de appels en snij ze in schijfjes leg ze dakgewijs op het deeg. Meng de suiker met de kaneelpoeder en strooi op het deeg , voeg kleine klontjes boter aan toe. Bak de taart op 200°C gedurende 30 minuten. Smakelijk
|