Tweesterrenrestaurant Le Château du Mylord in Ellezelles nabij Ronse gebruikt geen suiker meer in desserts. Patissier Christophe Thomaes vervangt die voortaan door Sweetwell, een suikervanger van Belgisch fabrikaat. Enkel voor de makarons lukt de omschakeling nog niet, schrijft La Dernière Heure.
 Minder calorieën Sweetwell bevat 61 procent minder calorieën dan suiker en wordt gemaakt door het gelijknamig bedrijf uit Aartselaar. Het middel werd ontdekt door de Gentse doctoraatsstudente Sofie De Baets, die het bij Sweetwell verder ontwikkeld heeft, zegt CEO Catalina Daniëls. Het bevat ingrediënten uit suikerbieten, cichorei en maïs, en is zeer vezelrijk. Voor de zoetheid zit er ook een kleine dosis van de chemische zoetmaker sucralose in Sweetwell.
Primeur Le Château du Mylord is het eerste restaurant dat het product gebruikt, maar het bedrijf levert ook aan een producent van ontbijtgranen en een ander van jam. Volgend jaar zou Sweetwell ook voor particulieren beschikbaar zijn. (belga/sam)
|