Nathalie Hunter kookt op het erf. "Koken en kunst creëren hebben veel gemeen". Tekst - (aria Rosseels Foto's - Frank Toussaint )
Op het erf van bioboerderij Busschots in Koningshooikt heeft kunstenares Nathalie Hunter een bonte en kleurrijke verzameling bloemen, kruiden, groenten en andere ingrediënten rond zich verzameld.
Op een gasvuurtje in een grote pot dompelt ze rode bietjes, loof van worteltjes en radijsjes, peuldoosjes van erwtjes en kruiden onder. Dit allegaartje van groenten en bladeren is de start van een kooksessie die zal leiden tot een verrukkelijk, feestelijk bord van roze risotto met jonge erwtjes en een kleurrijke bloemensalade. "Schilders koken altijd goed", weet Stef Busschots die even mee in de potten komt kijken. Nathalie lacht. "Ja, koken en kunst creëren hebben veel gemeen", zegt ze. Kiezen, samenvoegen, combineren, met verf of smaken tot er een nieuwe creatie ontstaat. Geen toeval dus dat ze in haar werk 'Oneness' in het kader van 'Wijheizijweihij' twee van haar passies combineert: koken en kunst.
Altijd anders 'Wijheizijweihij' is een kunstenproject dat gaat over de band tussen landbouw, kunst, cultuur, ontwikkeling en duurzaamheid. Op uitnodiging van Vredeseilanden gaan zes kunstenaars in gesprek met evenveel boeren over de manier waarop ze aan landbouw doen. Het resultaat van die dialoog wordt door de kunstenaars omgezet in creaties op de boerderij.
"Toen curator Edith Doove mij vroeg om aan dit project mee te werken, wist ik meteen dat ik hier op de bioboerderij aan de slag wou", zegt Nathalie. "Ik ben klant in de boerderijwinkel en vind de biologische manier van werken erg belangrijk. Bovendien hou ik van de manier waarop ze hier met mensen omgaan.
Lees verder in dialoog met Koen stef en Nathalie
|