Sinds de speculaaspasta zijn producten met speculaas een echte hype. Kinderen zijn er dol op, maar ook de mamas en papas smullen mee.
Oorsprong: De naam speculaas komt van het Latijnse woord speculator (hij die alles ziet), niet toevalling ook de bijnaam van Sinterklaas.
Speculaas is een typische koek uit België en Nederland, al verschillen de recepten wel enigszins. In Nederland is speculaas een pittige kruidenkoek met een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper. In de Belgische variant zitten geen of nauwelijks speculaaskruiden. Vandaar dat veel merken uitpakken met de naam speculoos, om duidelijk het verschil aan te geven. Heel bekend is de Hasseltse speculaas.
 © Dandoy
De crème van speculaas van Rians is het perfecte huwelijk van een smeuïge, zachte crème van speculaas, waarin echte speculaaskoekjes werden gesmolten, en de krokante speculaaskruimels om er net vóór het opdienen over te strooien. Heerlijk op smaak gebracht met kandijsuiker en kaneel. (Lili)
 © Rians
|