Radijssalade met sla, seldersnippers, gerookte zalm met verse kaas en bloemenparfum Groenten zijn gezond ! En daarom geeft groentekok Frank Fol ons op tijd en stond het recept van een lekker en simpel gerecht. Deze keer smullen we met zijn allen van radijssalade met kropsla, seldersnippers, gerookte zalm met verse kaas en bloemenparfum.
Nodig voor 4 personen : - 200 gr. gerookte zalm - 120 gr. witte selder - 40 gr. Kropsla - 8 radijs - 4 stevige eetlepels magere verse kaas - 1 botje waterkers - zeezout - zwarte peper gemalen - witte wijnazijn - koolzaadolie - rechthoekige vorm 10 x 5 cm
Zo maak je het klaar: Hak de zalm fijn. Snij de witte selder in snippers. Kruid met wat peper van de molen, meng beide en zet koel. Neem de radijzen en snij deze in dunne plakjes. Doe in een mengkom en besprenkel met een scheutje koolzaadolie, enkele druppels witte wijnazijn, peper en zout. Was de blaadjes kropsla, droog en snij fijn. Hou deze even apart.
Zo werk je het af: Trek een stevige veeg met de witte kaas op elk bord. Plaats de vorm op het bord, verdeel de zalmmixonderaan, leg bovenop de fijngesneden sla. Schik de schijfjes radijs dakpansgewijs er bovenop, neem de vorm weg en werk af met een wat waterkers. (www.degroentekok.be)
|