Het is bijna pasen, ideaal voor deze lekkere en heerlijke quiche
Voor het deeg 150 g bloem, 100 g koude boter, in blokjes 1 ei, 1 snuifje zout Voor de vulling 200 g gerookt spek 150 mi melk, 250 mi room, 150 g zure room, 75 g gruyère, geraspt 1 ui
peper van de molen en zout 4 eieren, nootmuskaat, boter voor de vorm
1 Leg de bloem in een bergje op het werkvlak, strooi er het zout over en maak een kuiltje in het midden. Breek het ei in het kuiltje en leg de stukjes boter er omheen. Hak alles met twee messen door elkaar zodat er deegkruimels ontstaan. Kneed die met de handen snel tot een homogeen deeg en vorm een bal. Verpak 'm in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast. 2 Verwarm de oven tot 200°C. Snij het spek in kleine stukjes. Pel de ui en hak fijn. Klop de eieren los met de melk, de room, de zure room. Roer er de kaas, het spek en de ui door en kruid met peper en zout.
3 Rol het deeg heel dun uit op een met bloem bestoven werkvlak (dat gaat het beste tussen 2 stukken plasticfolie). Vet de vorm in met boter en bekleed met het deeg.
4 Giet het spek-eimengsel in de vorm en zet de quiche 40 tot 45 minuten in de warm oven. Serveer met een groene salade.
|