Binnenkort verdwijnt Inge en Catherine de vroegere boezemvriendinnen uit de serie.
Het nieuwe duo in Mijn Restaurant is bekend. Het Antwerpse vriendenduo Ken en Karel zullen Catherine en Inge, het duo dat in Aalst een restaurant mocht openen, vervangen. De vriendinnen werden door de jury uit de wedstrijd gezet toen bleek dat ze niet konden samenwerken en samen geen rendabel restaurant konden runnen.
VTM moest twee weken geleden in allerijl op zoek naar een nieuw duo, dat niet alleen horeca-ervaring heeft, maar ook goed kan samenwerken en een rendabel restaurant kan runnen. Na een publieke omroep via de website, de televisie en de nationale pers, werd uit honderden kandidaten het duo Ken (27) en Karel (30) gekozen.
"Zij staken er met kop en schouders bovenuit, en hun professionele ervaring en hun sterke band gaf de doorslag", aldus het persbericht. Het is voor het eerst dat een duo voor een andere provincie zal werken dan waar ze wonen.
Boezemvrienden Karel en Ken zijn sinds zes jaar boezemvrienden en dromen al langer van een eigen restaurant. Ze hadden al een businessplan klaar, maar om hun culinaire droom waar te maken moesten ze nog een lange weg afleggen. Nu krijgen ze de kans om hun droom versneld in vervulling te doen gaan, en een restaurant in Aalst te runnen.
Ervaring Het duo werkte al samen in restaurant Dôme in Antwerpen, Karel als souschef en Ken als commis. Ken heeft zich intussen omgeschoold tot patissier. Karel wordt chef, Ken wordt souschef. Voor het eerst is er dus een duo dat met twee in de keuken zal staan. Maar zullen ze ook een goede maître vinden?
Geen homo's Ondanks eerdere berichten zijn de opvolgers van Catherine en Inge geen homo's. Karel is al drie jaar getrouwd en Ken heeft een vriendin. Geen van beide heeft kinderen.
Antwerpen vs Oost-Vlaanderen Nog een primeur: beide zijn afkomstig uit Antwerpen en zullen toch Oost-Vlaanderen vertegenwoordigen. "Uitzonderlijk", geeft het persbericht toe, "het vertrek van Catherine en Inge was dan ook een uitzonderlijke situatie."
Sneltempo Karel en Ken zien het in elk geval zitten: "Onze droom is een restaurant te openen. We hebben er veel zin in om in Aalst dat prachtige pand om te toveren tot een culinaire hotspot." Het duo moet nu de testen die de anderen hebben moeten afleggen in versnel tempo afleggen. Een mission statement, een signature dish, koken voor de jury: ze ontsnappen er niet aan.
De kijkers zien Ken en Karel voor het eerst aan het werk in de 10de aflevering van "Mijn Restaurant!", die op donderdag 1 april 2010 wordt uitgezonden. (edp)
|