Gepocheerde eieren worden ook verloren eieren genoemd, omdat ze een na een in een grote hoeveelheid water met azijn worden gekookt. Maar als ze met groenten, saus of toost worden geserveerd, zijn ze helemaal niet verloren. Zelfs als men de eieren uiterst voorzichtig in het water laat glijden, rafelt de rand wel eens lichtjes uit. Wie dus een perfect uitzicht op prijs stelt, knipt de randjes voor het serveren bij.
De aangegeven hoeveelheden volstaan voor 4 personen. Bereiding: 20 tot 30 minuten Basisrecept : 1 liter water 1 el azijn 4 kleine verse eieren
Bereiding 1. Water en azijn aan de kook brengen. 2. De apart gebroken eieren na elkaar in het water laten glijden en in 4 minuten garen.
3. De gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water scheppen, volgens het recept opmaken en direct opdienen.
Per persoon: calorieën (kcall 530 eiwit (gl 10 vet Igl 52 koolhydraten Ig) 1
Eieren in het water laten glijden Elk ei in een schaaltje breken, vervolgens voorzichtig in het net niet meer kokend azijnwater laten glijden.
Ei vorm geven. Ei met behulp van een lepel in vorm houden en 4 minuten pocheren. Het water mag alleszins niet meer koken. Met een schuimspaan eruit halen en meteen serveren.
Later meer over wat kan je zoal doen met gepocheerde eitjes.↓
Eieren op Florentijnse wijze, eieren in gelei, eieren met garnalen, eieren met rode-wijnsaus
|