Liefhebbers van een heerlijk kopje koffie zullen vanaf 10 maart een intens moment van ontdekking kunnen beleven. Vanaf dan lanceert Douwe Egberts haar limited edtion Douwe Egberts "Nieuwe oogst". Hun meesterbrander wijdde al zijn passie aan de rijke smaak van versgeplukte koffiebonen. Omdat enkel die versheid een hemelse smaaksensatie kan oproepen: rijk, vol en licht fruitig!
Stel je even een verre uitgestrekte koffieplantage voor...een koffieboon wordt zo vers mogelijk geplukt en daarna zo snel mogelijk gebrand, gemalen en verpakt. Douwe Egberts heeft dit idee samengebracht in een vernieuwend pakje koffie om zo een unieke koffie-ervaring te creëren: de Douwe Egberts Nieuwe Oogst, een ontdekking van authentieke smaken.
Vanaf 10 maart 2010 in de winkel maar wees er snel bij want deze limited edition wordt maar tijdens een korte periode per jaar geproduceerd. Douwe Egberts selecteerde een hoogwaardige Arabica-boon uit Columbia die geroemd is om zijn uitzonderlijke volle en rijke smaak. Door deze zo vers mogelijk te branden en te malen, krijgt de koffie een uitzonderlijk rijke en zelfs licht fruitige toets.
Naast een uitzonderlijke kwaliteit van de koffiebonen, moeten de bonen ook volgens de regels van de kunst gebrand worden. Koffiebranden is een delicaat huzarenstukje: de unieke smaak en het aroma van de koffie worden tijdens het branden uit de bonen gelokt. De Meester-brander balanceert op het fragiele evenwicht tussen kunst en wetenschap. Er werd gekozen voor een milde branding zodat de unieke smaak van Douwe Egberts Nieuwe Oogst volledig tot zijn recht komt.
Op www.nieuweoogst.be kan je een gezellige brunch winnen voor 20 personen, met natuurlijk de lekkere limited edition koffie. Deelnemen is eenvoudig: gewoon de online vragen beantwoorden! (libelle)
|