 |
Kristalzuiver uit de Himalaya. Westerse wetenschappers kwamen het op het spoor, toen zij onderzoek verrichtten naar de buitengewone gezondheids-toestand van de bevolking in de Himalaya-valleien. Daar leven de mensen namelijk lang en gezond en hebben zij een op-vallende weerstand tegen infectieziekten. Eén van de verklaringen bleek te vinden te zijn in het water dat door een laag kristalzout in de Himalaya vloeit, die 250 miljoen jaar geleden gevormd is uit een stuk ingesloten en opgedroogde oerzee. Eeuwenlang hadden slechts diegenen die ingewijd waren in het geheim van de Ayur-vedische geneeskunst weet van de geweldige energie en informatie die in dit puur en ongerept zuivere oerzout zit opgesloten. Het werd inderdaad niet alleen in de voeding, maar ook om zijn reinigende en zuiverende eigenschappen gebruikt.
De kristallijne vorm is zeer zeldzaam bij zout. En zoutkristallen zijn net zoals diamanten: hoe volmaakter de geometrische vorm, hoe belangrijker het informatieniveau, hoe meer opgeslagen energie: Bij het zout zit dit vooral in de mineralen-sporenelementen. In het Purasana Himalayazout zitten naast vanzelfsprekend natriumchloride - 74 meetbare elementen, tot zelfs vanadium en selenium. Bovendien worden die, door de kristalstructuur en de minerale samenstelling van het zout, bijzonder goed door ons organisme opgenomen.
Purasana-Himalayazout, waarvan de minerale samenstelling identiek is aan deze van de oerzee waaruit alle leven op aarde is ontstaan, bevat geen enkel bij- of toevoegsel en onderging geen enkele bewerking. Het is glanzend en de grote brokken zijn transparant. Het keuken- en tafelzout zijn alleen maar gemalen en hebben een rozige kleur. Al is er ook wit en rood zout. Die kleur heeft te maken met een gering verschil in het aanwezige ijzer. Het is een bijzonder zacht zout, aangenaam op de tong, maar het verleidt niet tot overmatig gebruik.
Een goede raad: kook dit zo waardevolle zout niet mee, want dan verliest het veel van zijn gezondheidswaarde. Gebruik het bij voorkeur op het al bereide voedsel: vlees, vis, aardappelen, groenten, soep of saus e.d. Purasana-Himalayazout.
U bent dat betere zout best waard!
|