Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    27-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat aan te vangen met restjes van het kerstdiner

    Bij een uitgebreid feestmaal horen helaas vaak ook uitgebreide restjes. Omdat je toch niet de hele week hetzelfde kunt eten: een aantal recepten om de kliekjes te hergebruiken als basis voor een tweede feestmaal.

    De beste tip is eigenlijk: maak gewoon wat minder eten klaar. Hou er rekening mee dan de gasten na de toastjes, een paar aperitiefhapjes, soep en een voorgerecht echt geen al te groot hoofdgerecht meer kunnen binnenkrijgen. Beperk de porties dus.

    Mocht u toch nog grote hoeveelheden eten over hebben, dit zijn een paar alternatieven die er voor kunnen zorgen dat u de komende dagen toch gevarieerd kunt eten zonder iets te moeten weggooien.


    Royale kaasfondue
    De nodige restjes:
    - schuimwijn, champagne of witte wijn.
    - kaasblokjes, ongeveer 200 gram kaas per 100 ml wijn.
    - hapjes als salami, zongedroogde tomaatjes, stukjes rauwe wortel...

    Verder nog toe te voegen:
    - room
    - brood
    - kruiden naar keuze 

    Hoe klaar te maken?
    Snij of maal de kaas in zo klein mogelijke stukjes. Breng de restjes wijn in een fonduepan aan de kook. Meng er de kaas bij. Giet er nog een scheutje room bij, en de kruiden. Blijf steeds goed roeren, tot je een homogeen mengsel verkrijgt.
    Behalve het traditionele brood kun je ook andere dingen in de kaasfondue dippen, zoals salami, wortelen, tomaatjes...

    Quiche met vis en groenten
    De nodige restjes - in totaal zo'n 400 gram:
    - bereide vis
    - rauwe of klaargemaakte groenten zoals champignons, wortelen, paprika...

    Verder nog toe te voegen
    - bladerdeeg
    - 20 cl room
    - 5 eieren eieren
    - kruiden

    Hoe klaar te maken?
    Leg de uitgerolde bladerdeeg in een licht ingevette taartvorm. Bedekt de bodem met de restjes vis en groenten. Meng de room met de eieren en de kruiden, en giet dit mengsel over de vis en de groenten. Plaats dit ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven.

    Filosoof
    De nodige restjes
    - 100 gram vlees (of een veelvoud)
    - 200 gram gekookte aardappelen (of een veelvoud)
    - 1 dl vleessaus

    Verder nog toe te voegen
    - 1 ui (of een veelvoud)
    - broodkruimels
    - peper, zout, nootmuskaat

    Hoe klaar te maken?
    Stoof de ui. Snij het vlees in kleine stukjes, en de aardappelen in schijfjes van minder dan een halve centimeter dik. Leg een laagje aardappelen in een ovenschaal. Bestrooi met peper, zout en nootmuskaat. leg daarboven een laagje vlees en een laagje uien. Herhaal dit tot de ingredienten op zijn, maar zorg ervoor dat er bovenaan zeker een laag aardappelen ligt. Overgiet die met de vleessaus en bedek met broodkruimels. Plaats de schotel ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    Broodpudding
    De nodige restjes:
    - 300-400 gram gebak
    - een scheutje cognac

    Verder nog toe te voegen:
    - een halve liter melk (iets minder als er veel slagroom op het gebak is)
    - vijf eieren
    - 150 gram suiker

    Hoe klaar te maken:
    Scheur het gebak in kleine stukjes, en meng met alle andere ingrediënten tot je een vrij dikke brij verkrijgt. Giet dit over in een ovenvaste schaal, en plaats dit iets meer dan een half uur in een oven op 180 graden, tot je een vaste massa verkrijgt. (standaard)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs