Voor 6 personen
150 g witte chocolade - 3 velletjes gelatine - 3 eieren - 3 eetlepels suiker - 3 eetlepels rum - 8 verse, violetkleurige vijgen - 6 grote eetlepels vanillesaus - poedersuiker
1. Start met de chocolademousse. Doe de chocolade in een kommetje met 1 eetlepel water en laat smelten in een warmwaterbad.
2. Laat de gelatinevelletjes weken in koud water.
3. Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de dooiers met de suiker op tot een schuimig mengsel.
4. Voeg het eierdooiermengsel bij de lauwe chocolade en meng goed.
5. Warm de rum op in een pannetje. Knijp de gelatine uit, laat smelten in de rum en voeg de gelei al kloppend bij het chocolademengsel.
6. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw. Spatel ze voorzichtig onder de bereiding.
7. Was de vijgen en dep ze droog. Snijd de vruchten doormidden op twee derde van hun hoogte en hol ze uit met een lepeltje (het vruchtvlees wordt niet gebruikt).
8. Vul de vijgen met chocolademousse en plaats de vruchthoedjes. Giet een bodempje vanillesaus op elk bordje en schik er een vijg op. Bestrooi met poedersuiker en zet koel tot het opdienen. (plusmagazine)
|