Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    15-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maak ik zelf Glühwein?

    De geurige warme wijn die op kerstmarkten te koop wordt aangeboden, is vaak helaas van bedroevende kwaliteit. En een opgewarmde fles kant-en-klare glühwein van twee euro per liter is misschien na een uitgebreid kerstmaal nog net te pruimen voor de zatte nonkel van dienst, maar complimentjes zul je niet krijgen van de gasten. Binnenleven legt uit hoe je thuis wel een heerlijke kop warme wijn kunt klaarmaken.

    Om het even welk recept je kiest, of op welke manier je zelf gaat experimenteren, deze basisregels moet je steeds in acht nemen:

    - Reken op een fles wijn voor vier kopjes Glühwein. Door het verwarmen verdampt een deel van de wijn
    - Je kiest best een rode wijn die eerder stevig van smaak is. Je hoeft zeker niet je beste flessen op te offeren.
    - Breng de wijn nooit aan het koken. Dat geeft een te bittere smaak aan het eindresultaat.
    - Blijf tijdens het verwarmen steeds zachtjes roeren.
    - Vergeet niet te proeven voor het opdienen.
    - Dien de wijn op in mokken met een dikke wand, die de warmte goed vasthouden.

    Uiteraard zijn de suggesties hieronder slechts basisrecepten. Laat je vooral niet beperken door de ingrediëntenlijst. Je houdt meer van honing dan rietsuiker? Je lust geen steranijs, maar houdt van extra veel kaneel? Vervang gerust. Pas na veel proberen zul je tot je 'eigen' recept komen.

    Recept 1: de 'klassieke' warme wijn
    Ingrediënten:
    - 1 fles rode wijn
    - 100 gram rietsuiker
    - 1 citroen
    - 4 kruidnagels
    - 1 stukje kaneel

    Bereiding:
    Verwarm de rode wijn en voeg de suiker toe. Snij de citroen in stukken, en duw de stukken kruidnagel in de citroen. Gooi de citroen samen met de kaneel in de wijn, en laat nog tien minuten tot een kwartier trekken. Verwijder de citroen en de kaneel en dien meteen op.

    Recept 2: de 'extra kruidige' variant
    Ingrediënten:
    - Dezelfde als bij recept 1
    - een klein stukje gember
    - twee kardemompeulen
    - een steranijs

    Bereiding:
    Bereid de glühwein op dezelfde manier als hierboven, maar voeg er de geplette kardemompeulen en steranijs bij. Rasp de gember, en voeg ook deze aan het mengsel toe. Voor het opdienen moet je de wijn even door een zeef gieten om de kruiden te verwijderen. Warm desnoods de gezeefde wijn opnieuw op.

    Recept 3: de 'extra sterke' variant
    Ingrediënten:
    - Dezelfde als bij recept 1
    - Een of twee glazen cognac, brandewijn, rum of jenever

    Bereiding:
    Maak de warme wijn klaar op de 'klassieke' manier. Giet er op het einde, na het verwijderen van de citroen, nog één of twee porties sterke drank naar keuze bij, Laat nog even pruttelen. (standaard)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs