Ben jij een iemand die voornamelijk vegetarisch eet, maar zich toch af en toe te goed doet aan vlees?
Dan behoor je tot de steeds groeiende groep van de flexitariërs. De Britse diëtist Dawn Jackson Blatner geeft je in zijn boek tips om af te vallen met dit zijn nieuwe dieet.
Voordelen De diëtist Dawn Jackson Blatner beschrijft in zijn boek de flexitariërs: mensen die bewust gezond eten en dingen als volkoren granen, linzen, fruit en groenten op hun menu zetten. Ze eten wel nog steeds kip en rood vlees, maar niet elke dag. Het voordeel van dit dieet is dat het de bloeddruk en cholesterol verlaagt en dat het makkelijker te volgen is dan een strikt vegetarisch dieet.
Zondigen "Ik ben 10 jaar lang vegetariër geweest, maar ik at wel heel af en toe vlees. Iedere keer ik me bezondigde aan een stuk vlees, voelde ik me slecht. Alsof ik een slechte en luie vegetariër was. Dus ontwikkelde ik maar op basis van mijn eetgewoonten een dieet voor mensen die beseffen dat het vegetarisme gezond is, maar die tijdens een barbecue niet enkel op rauwe groenten willen kauwen." Je vindt tips van Blatner in zijn boek 'The Flexitarian Diet: The Mostly Vegetarian Way to Lose Weight, Be Healthier, Prevent Disease, and Add Years to Your Life'.
Langer leven "Flexitariërs wegen 15 procent minder, hebben minder kans op hartziekten, diabetes, kanker en leven 3,6 jaar langer dan hun vleesetende lotgenoten. Mensen die het dieet volgen, merken ook dat ze na een tijdje minder zin hebben in ongezonde voeding," besluit Blatner. (ep)
|