(Plusmagazine). Als u voor uw feestddecoratie speelt met tijdloze kleuren als zwart, wit en zilver, schept u een sfeer van glamouir en chique elegantie. Met deze recepten kunt u deze kleuren doortrekken tot in uw gerechten.
Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om te spelen met witte en donkere ingrediênten. Wij geven u enkele ideetjes voor een feestmenu van de hapjes tot het dessert.
Heerlijke hapjes om te starten
Alle ingrediënten zijn berekend voor 6 personen.
12 minimozzarella's - 12 ontpitte zwarte olijven - 12 mooie donkere druiven - 1 eetlepel witte - sesamzaadjes.
Snijd de mozzarella's in tweeën en schik ze mooi naast elkaar op een grote zwarte schaal. Prik er afwisselend een olijf of een zwarte druif in met behulp van een houten tandenstokertje. Bestrooi alles met sesamzaadjes.
200 g verse kaas (type Philadelphia) - 50 g zwarte krenten peper zout.
Plet de verse kaas fijn met een vork en kruid met peper en zout. Vorm van het mengsel kleine bolletjes en rol deze door de krenten. Schik ze op een groot bord.
12 kwarteleitjes - 1 eiwit - 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes.
Kook de kwarteleitjes en pel ze. Prik elk eitje op een houten tandenstoker. Klop het eiwit tot sneeuw, dompel de eitjes in het eiwitsneeuw en rol ze daarna door de sesamzaadjes. Schik ze op een (wit) bord. (feestrecepten plusmagazine)
|