|
Een geurig brood vers uit de oven of een droge boterham van een (dag oud) het blijft een wereld van verschil. Het is dus niet verwonderlijk dat vele broodrestjes uiteindelijk bij de eendjes in het park belanden. Maar er zijn ook creatieve oplossingen te bedenken om je brood om te toveren tot een lekkere hap of zelfs een heerlijke verwennerij.
Probeer zeker dit recept voor broodpudding.
Wat heb je nodig? voor een springvorm van 26 cm. 750g (oud)brood, 850ml warme melk (bij vers brood 750ml), 150g basterdsuiker, 150g rozijnen, rum, 30g mix voor banketbakkersroom,100ml melk.
Hoe ga je te werk? Laat de rozijnen enkele uren weken in rum. Meng de warme melk met de basterdsuiker in een kom. Breek het brood in brokken en laat ze een half uur weken in de melk.
Bereid banketbakkersroom met 30 g mix en 100 mi melk. Roer deze room door het brood mengsel. Voeg de rozijnen toe en giet er eventueel nog een scheutje rum bij.
Meng alles goed. Giet de massa in de springvorm. Bak de broodpudding 90 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
|