Wat heb je nodig voor 12 stuks? Een muffinplaat met 12 kuipjes
voor het deeg 500g All-in Luxebrood (AVEVE), 240 ml water, 4g droge gist
voor de vulling 100g amandelpoeder, 2 appels, eventueel enkele druppels amandelaroma, en verder amandelschilfers.
Hoe ga je te werk? Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine, een kneedmachine of met hand.
Bedek het deeg met plastic en laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Schil de appels en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng met het amandelpoeder en enkele druppels amandelaroma.
Druk het deeg plat en hak het in stukken. Meng er de vulling door.
Vorm bolletjes van 100 g en leg ze in de muffinplaat. Dek af met plastic en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Bestrijk de bolletjes met losgeklopt ei en bestrooi met amandelschilfers.
Bak de broodjes 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Werk eventueel af met poedersuiker
|