Stokbroodjes met blauwschimmelkaas en perenschijfjes.
Wat heb je nodiog? Voor het deeg: 500g All-I-in Waldlronbrood, 290ml water, 50g stukjes walnoten. Voor de vulling: 2 peren, 150g blauwschimmelkaas (bijv. roquefort) 1 bakje waterkers.
Hoe ga je te werk? Voeg de All-in-mix en het water samen en kneed 20 minuten met een brood machine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een kneed-machine Bedek het deeg met plastic en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg plat. Hak de walnoten en verdeel ze over het deeg Verdeel het in 4 gelijke delen.
Maak een bolletje van elk stuk en laat 10 minuten rusten. Druk de deegbolletjes plat, vouw ze dubbel en rol ze op tot strengen. Rol ze langer met de handen tot een lengte van 30 cm. Verloopt het rollen stroef, laat ze dan even rusten en ga nadien verder. Leg de strengen in een ingevette stok-broodplaat of op een gewone bakplaat. Bedek met plastic en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Maak halverwege het rijzen enkele insnijdingen in het deeg met een scherp mes. Besprenkel het deeg net voor het bakken met lauw water. Bak de broodjes 20 minuten op 230°C. Besprenkel de broodjes opnieuw en laat nog S minuten verder bakken op 230°C. Laat de broodjes voldoende afkoelen Snijd de broodjes open en beleg ze met schijfjes peer, blauwschimmel-kaas en waterkers.
Tip: Laat het deeg tijdens de laatste rijs onbedekt en maak dan de insnijdingen zo kunnen ze niet mer dichtgaan.
|