Met de gebak- en dessertmixen van AVEVE is het heel eenvoudig de meest uiteenlopende lekkernijen op tafel te zetten.
wat heb je nodig? Voor een muffingplaat met 12 kuipjes, 250g Mix voor speculaas, 1 ei, 60g boter.
Voor de vulling: 300g peer geschild en in blokjes, 50g rozijnen, 25g koud bindmiddel, 75g suiker, 100ml water.
Voor de afwerking: 120g amandelpoeder, 1 eiwit, decoreerpoeder
Hoe ga je te werk? Voeg alle ingrediënten voor de speculaas samen. Kneed tot een mooi samenhangend deeg. Bedek het met plastiekfolie en laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 4 mm. Steek plakjes uit die passen in de kuipjes van de muffingplaat. Vet de kuipjes in en beleg ze met de deegplakjes.
Meng de blokjes peer met de rozijnen, voeg het koud bindmiddel en de suiker samen en meng goed. Doe er het water bij, roer goed en voeg het toe aan het perenrozijnenmengsel. schep deze vulling in de speculaasbodempjes. Meng het amandelpoeder met het eiwit. Doe het mengsel in een spuitzak met een fijn spuitmondje. Spuit het in de vorm van een raster over de taartjes.
Bak de koekjes 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C en werk af met de decoreepoeder.
|