Geniet van geurig brood en gebak. wat is er nu leuker dan op een druilerige winterdag gezellig samen cake, koekjes en taart te bakken En wat is er er makkelijker dan daarvoor de All-Inn mixen van AVEVE en de recepten te gebruiken.

Zoete bruine kruisbroodjes met Classic (boerenbrood en tarwebrood) broodmachine
Ingrediënten voor 14 stuks: 250 g Boerenwit, 250 g Mix voor Donkerbruin tarwebrood, 7 g zout, 20 g boter, 11 g droge gist, 40 g basterdsuiker, 300 ml water.
Bereidingswijze Voeg alle ingrediënten samen en kneed 20 minuten met een kneedmachine, een broodmachine of met de hand. Dek het deeg af met plastic en laat 10 minuten rijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg plat met de handen.
Verdeel het in stukjes van ongeveer 60 g en laat opnieuw 15 minuten rijzen onder plastic. Maak de deegstukjes bolvormig. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de bolletjes op. Bedek weer met plastic en laat 20 minuten rijzen.
Strijk de broodjes in met water en strooi er wat Boerenwit over. Maak met een scherp mes een kruisvormige insnijding in elk broodje. Laat nog 15 minuten rijzen onder plastic. Bak de broodjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.
|