|
Voor 4 personen Klaar in 1 uur Nodig: 4 aardappelen van gelijke grootte, 1/2 savooikool, 50 g boter, 30 g bloem, 4 dl room, 4 plakken uier van 140 g, 3el gesnipperde sjalot,1,5dldrogewittewijn, 1/2 el graanmosterd,peper en zout. Bereiding: Schil en kook de aardappelen gaar. Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool en snij de grote nerven weg. Snij de kool in fijne repen en blancheerze in lichtgezouten water. Koel de kool meteen af in ijswater en stoof nadien in gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
Kruid de uier met peper en zout, wentel de plakken in bloem en bak ze goudbruin aan beide kan ten in boter. Haal de uier uit de pan en voeg de sjalot toe. Fruit en blus de pan daarna met de wijn. Laat inkoken tot de helft, doe de room erbij en laat nogmaals tot de helft inkoken. Werk af met de graanmosterd, zonder te laten koken .
Verdeel de gestoofde savooikool over borden, leg er de uier op en werk afmet de mosterdsaus. Voeg de aardappelen toe.
|